Mariëlle Tweebeeke domineert tijdens Verkiezingen

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Mariëlle Tweebeeke is al jarenlang een vast gezicht bij het actualiteitenprogramma Nieuwsuur. Ze presenteert het programma sinds 6 september 2010. Tevens kwam Mariëlle dit jaar uitgebreid in het nieuws toen ze het verkiezingsdebat voor de tweede Kamerverkiezingen leidde. Ze zat ook achter een aantal intense 1-op-1 interviews met verschillende lijsttrekkers zoals o.a. Sigrid Kaag en Lilianne Ploumen. Daarin vroeg ze zonder genade door op gevoelige onderwerpen.

Lees ook: Dankzij deze vrouwen hoeft Mark Rutte zelf geen vriendin!

Verkiezingen met Mariëlle Tweebeeke

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen had Nieuwsuur in februari en maart speciale thema-uitzendingen gepland. Naast dat er verslag werd gedaan van de actualiteit, werden ook de standpunten en achtergronden van de partijen belicht. Nieuwsuur zegt de kiezers te willen informeren over de werkelijkheid achter de beloftes en verkiezingsprogramma’s. Ook hopen ze met de uitzendingen per partij goed vergelijkingsmateriaal te kunnen bieden. Het Nieuwsuur-duo Mariëlle Tweebeeke of Jeroen Wollaars zullen aan de hand van deze keiharde statistieken de lijsttrekkers kritisch ondervragen. Dat ging er harder aan toe dan we op Nederlandse tv gewend zijn!

Intimiderend interview

De negen grootste partijen zijn uitgenodigd voor uitzendingen in de verkiezingsstudio van Nieuwsuur. Ook lijsttrekker Geert Wilders, die in september heeft afgesproken om langs te komen, zou zijn opwachting maken. Vlak na er een aantal collega-lijsstrekkers finaal waren doorgezaagd door Mariëlle en Jeroen cancelde hij z’n Nieuwsuur-optreden ineens. Naar eigen zeggen wilde Geert zich beter voorbereiden op het debat met Mark Rutte bij Pauw. Die is vaak wat milder dan Mariëlle Tweebeeke, die de laatste tijd net een roofdier leek in Nieuwsuur!

Mariëlles prijzenkast verklapt eigenlijk al dat het verstandig was van Wilders om eieren voor z’n geld te kiezen. In 2012 won ze de Sonja Barend Award, de vakprijs voor het beste televisie-interview. In 2013 kreeg Tweebeeke samen met Nieuwsuur-verslaggever Bas Haan de prestigieuze tegel uitgereikt. Ze is bovendien bekend met het interviewen van zwaargewichten: Mariëlle mocht namelijk ook Koning Willem-Alexander als een flink aan de tand voelen.

“U kijkt zo lief”

Ken je deze nog? Jan Peter Balkenende weigerde antwoord te geven op een vraag die Mariëlle Tweebeeke hem tijdens het verkiezingsdebat stelde. Na meerdere malen de vraag te hebben ontweken, floepte hij er de inmiddels legendarische “U kijkt zo lief” uit. Balkenende gaf achteraf aan tot excuses bereid te zijn maar Tweebeeke vond dit niet nodig. Dit fragment werd tijdens het Gouden Televizier-ring Gala 2010 gekozen tot tv-moment van het jaar. Ineens was de presentatrice zelf het nieuws! Dit opzienbarende moment zorgde naar eigen zeggen haar definitieve doorbraak. Ze speelde zich direct in de kijker bij de NOS, die haar bij Nieuwsuur neerzette.

De Carrière van Mariëlle Tweebeeke

Van 1997 tot 2001 had Mariëlle Tweebeeke samen met haar partner Marnix Zijderlaan een eigen bedrijf in werving en selectie. Hierna maakte zij een overstap richting journalistiek en ging bij AT5 werken. Bij de Amsterdamse zender was zij eerst reporter economie en later politiek verslaggever. Daarnaast presenteerde Tweebeeke een aantal live interview- en discussieprogramma’s. Van 2007 tot 2010 presenteerde Mariëlle het RTL nieuws. Ook presenteerde zij in 2010 samen met haar collega Rick Nieman het bovengenoemde RTL-verkiezingsdebat in theater Carré. Op vrijdag 30 juli 2010 presenteerde Tweebeeke haar laatste RTL Nieuws-uitzending. Daarna stapte ze over naar de NOS, waar Tweebeeke het vast gezicht als presentatrice bij Nieuwsuur is.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Lieke Martens geniet intens van voetbalpensioen: voetbalster poseert in luchtig topje tijdens vakantie

Lieke Martens is heerlijk aan het genieten van een welverdiende vakantie na haar voetbalpensioen. En dat doet ze in stijl!

Davina Michelle laat de boel flink schudden in achtertuintje (video!)

Davina Michelle laat maar weer eens goed zien waarom ze een van de meest geliefde artiesten van Nederland is met deze video!

Jake Paul mag zichzelf gelukkig man noemen bij foto van Jutta Leerdam in ‘doorzichtig’ jurkje (foto’s!)

Jutta Leerdam loopt Jake Paul weer helemaal lekker te maken met een outfit waar iedereen van zou smelten. De Amerikaanse YouTuber en bokser moet er dan ook wel op reageren.