Geert Wilders

Profiel

Geboortedatum: 6 september 1963
Geboorteplaats: Venlo
Sterrenbeeld: Maagd
Woonplaats: Den Haag
Familie: Maria Anne Ording (moeder), Paul Wilders (broer)
Relatie: Ja, met Krisztina Marfai
Kinderen: Geen
Beroep: Politicus en oprichter PVV (Partij voor de Vrijheid)
Opleiding: Sociale Pedagogiek aan de Hogeschool van Utrecht
Instagram: Geert Wilders is actief op Instagram onder de gebruikersnaam @geertwilders.

Foto's

Politicus Geert Wilders

Jeugd en opleiding Geert Wilders

Geert Wilders groeide op in Venlo na het tragische verlies van zijn moeder. Zijn vader, een medewerker van een limonadefabriek, hertrouwde later. Zijn moeder is van Nederlands-Indische afkomst, zijn vader is van Nederlandse afkomst. Wilders studeerde Sociale Pedagogiek aan de Hogeschool Utrecht, een pad dat zijn latere politieke carrière niet voorspelde. Zijn jeugdervaringen en academische achtergrond kleurden mogelijk zijn latere focus op sociaal-maatschappelijke kwesties. De vroege jaren in Venlo vormden een fundament voor de latere politicus, die zou uitgroeien tot een controversiële figuur in de Nederlandse politiek.

Geert Wilders, Tweede Kamer en PVV

Geert Wilders is een beeldbepalende figuur in de Nederlandse politiek. Als oprichter en leider van de PVV heeft hij de partij gepositioneerd als een krachtige stem tegen immigratie, vooral vanuit islamitische landen. Hij heeft deelgenomen aan verschillende verkiezingen en is meerdere keren verkozen als lid van de Tweede Kamer. Zijn stijl van politiek bedrijven is vaak polariserend en zijn uitspraken hebben zowel steun als kritiek opgeroepen.

Geert Wilders' Uitspraak 'Meer of Minder Marokkanen?'

Een van de meest spraakmakende momenten in Wilders' politieke carrière was zijn uitspraak tijdens een verkiezingsbijeenkomst in 2014, waarin hij aan zijn aanhangers vroeg of ze meer of minder Marokkanen in Nederland wilden. Dit leidde tot veroordeling wegens groepsbelediging en aanzetten tot discriminatie. De uitspraak zorgde voor een scherp debat over de grenzen van de vrijheid van meningsuiting en de verantwoordelijkheid van politici in het publieke discours.

Geert Wilders Relatie, Kinderen en Familie

Wilders' persoonlijke leven werpt een ander licht op zijn publieke persona. Ondanks zijn controversiële standpunten heeft hij een stabiele relatie met Krisztina Marfai, een Hongaarse diplomate.Ze zijn al sinds 1992 samen, en hun relatie heeft de ups en downs van Wilders' politieke leven doorstaan. Het feit dat het echtpaar bewust kinderloos is gebleven, weerspiegelt mogelijk de uitdagingen van een leven in de schijnwerpers. Zijn familieachtergrond, gekenmerkt door het vroege verlies van zijn moeder en de complexe relatie met zijn broer, werpt een schaduw op zijn politieke reis en de manier waarop hij kwesties van nationale identiteit en immigratie benadert. Wilders' privéleven en zijn publieke rol als politicus tonen de menselijke kant achter de vaak felle retoriek.

Geert Wilders Afkomst

Geert Wilders, geboren op 6 september 1963 in het pittoreske Venlo, heeft een afkomst die net zo kleurrijk is als zijn iconische haardos. Hoewel hij in Nederland het levenslicht zag, voegt zijn Indische achtergrond een exotisch tintje toe aan zijn verhaal. De kruidige mix van zijn Nederlandse vader, Indische moeder, en zijn Hongaarse vrouw geeft Wilders een unieke smaak in de Nederlandse politieke stoofpot. Deze blend van culturen heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de smaakvolle cocktail van zijn politieke carrière en de soms pittige discussies over identiteit en immigratie.

Tweede Kamerverkiezingen 2023

In het jaar 2023 behaalde Geert Wilders een enorme overwinning met zijn partij PVV. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van dat jaar wist hij maar liefst 37 zetels te bemachtigen, en werd daarmee verreweg de grootste partij van Nederland.

Nieuws

Minister Fleur Agema (PVV) neemt eindelijk afstand van Geert Wilders in nieuwe kabinet

Minister Fleur Agema van de PVV heeft voor het laatst met Geert Wilders gesproken en neemt afscheid!

Fleur Agema (nr. 2 van de PVV) is al jaren het lievelingetje van Geert Wilders

Geert Wilders houdt enorm van zijn vrouw, maar toch is er nog één andere dame van wie hij onafscheidelijk is. Zonder Fleur Agema was hij nooit zo ver gekomen!

Dit is de geheimzinnige buitenlandse vrouw van Geert Wilders

Geert Wilders viert feest. Want zijn partij, de PVV, is de grootste van Nederland. Maar dat feestvieren doet hij natuurlijk niet alleen. Wie is Kritsztina, de geheimzinnige vrouw van Geert Wilders?

Hilarische deepfake-verkiezingsvideo brengt Yesilgöz, Wilders en Omtzigt enorm in verlegenheid

Zouden Dilan Yesilgöz, Geert Wilders en Pieter Omtzigt ook kunnen lachen om deze gefakete video? Of zijn ze bang dat het ze mogelijk stemmen gaat kosten?

Video: Sophie Hermans in tranen na keiharde uithaal Geert Wilders

Sophie Hermans houdt het niet droog wanneer haar mede politicus Geert Wilders weer eens een lompe opmerking maakt.

BETRAPT: Eva Jinek verspreekt zich, het gaat haar alleen om de kijkcijfers

Gisteravond was het weer tijd voor Jinek. Ze versprak ze gisteravond  weer meerdere keren, maar een viel wel heel erg op en roept de vraag op 'Gaat het haar alleen om kijkers?'

Rappende Farid Azarkan neemt wraak op Arjen Lubach

In Zondag met Lubach werden een aantal politici belachelijk gemaakt omdat ze niet bij Nieuwsuur aan durfden te schuiven. Lubach kreeg een verbazingwekkende reactie uit zéér verrassende hoek!

BREEK: Avondklok moet per direct worden opgeheven

Volgens de rechtbank was de avondklok geen noodsituatie.