7 opmerkelijke feitjes over politiek verslaggeefster Floor Bremer

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Floor Bremer is een van de populairste politiek verslaggeefsters van Nederland. De brunette maakt regelmatig reportages voor RTL Nieuws en verschijnt regelmatig met haar scherpe analyses bij talkshows Jinek en Beau. Hoewel Floor Bremer dus vaak op tv is, weten we eigenlijk weinig van haar. Zelfs haar Instagram staat tegenwoordig op privé! Gelukkig zijn er toch genoeg leuke foto’s van Floor Bremer te vinden en staan er een aantal opmerkelijke weetjes over haar op het internet. Op die manier leer je Floor Bremer toch een beetje beter kennen!

Lees ook: Floor Bremer is de echte ster van Beau en Jinek

Wat is de leeftijd van Floor Bremer?

Floor Bremer werd in 1975 geboren in Delft. Voor ze begon aan haar inmiddels succesvolle carrière als politiek verslaggever, studeerde ze journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna werkte ze voor EenVandaag als journalist in New York. Sinds 2009 is ze onderdeel van RTL Nieuws, waar ze sinds 2010 als politiek verslaggever werkt. Inmiddels zit Floor Bremer op 36-jarige leeftijd dus al ruim 12 jaar als politiek verslaggever in het vak!

De vriend van Floor Bremer

Floor Bremer houdt haar privéleven goed afgeschermd. Heeft Floor een man, vriend of misschien wel een vriendin? Als zelfs haar leeftijd moeilijk te achterhalen is, reken er dan maar niet op dat ze te koop loopt met haar liefdesleven! Het is dus niet bekend of Floor een gezin of relatie heeft. Ze houdt haar privé en werk strikt gescheiden. Wel heeft ze het regelmatig uitermate gezellig met haar RTL collega’s!

Floor Bremer Vriend Relatie Man RTL Verslaggever

Heeft Floor Bremer een relatie met RTL collega?

Wist je dat Floor Bremer ontzettend sportief is? In 2018 was te zien hoe RTL verslaggevers Floor Bremer samen met collega Frits Wester de Haagse wandelgangen inruilde voor de paden en straten van de Nijmeegse Vierdaagse. De wandeltocht van het stel was 4 dagen lang te volgen via een livestream. Floor en Frits interviewden andere wandelaars over de politiek, hoe politiek hun eigen leven beïnvloedt en wat zouden ze willen veranderen in Den Haag. Ook werden ze elke dag een paar uur vergezeld worden door een meewandelende politicus van één van de vier regeringspartijen. De chemie tussen Floor en Frits spatte van het scherm, maar of ze méér zijn dan collega’s…

Floor Bremer Frits Wester VierDaagse RTL Nieuws

Is Ria Bremer de moeder van Floor?

Ria Bremer is een Nederlands journalist geboren in 1939. Met dezelfde achternaam en achtergrond zou je snel denken dat Ria de moeder is van Floor Bremer. Het is onderzocht (er hoefde geen DNA test aan te pas te komen): Floor en Ria Bremer zijn geen familie van elkaar. Ria Bremer heeft namelijk drie zoons en geen dochters!

Strak in pak, ook op surfplank

We kennen Floor Bremer vooral dankzij haar professionele, vaak serieuze bijdrages op tv. Ze zit altijd strak in het pak in de tv-studio. Wat je misschien niet wist, is dat Floor dat pak in haar vrije tijd terug in de kast hangt en verruilt voor een sportieve outfit. Floor wandelt zich namelijk suf in haar vrije tijd. Zo loopt ze sinds 2014 de Vierdaagse. Voor haar andere hobby komt tóch dat strakke pak weer terug, maar deze keer om te gaan surfen! Wie had dat gedacht: 36-jarige Floor in een wetsuit!

Floor Bremer RTL Nieuws Politiek Verslaggeefster Vrije tijd Surfen

Floor Bremer heeft moeite met Mark Rutte

Hoewel ze als een vis in het water is als ze politici aan de tand kan voelen, heeft Floor Bremer ooit aangegeven dat het lang niet altijd even makkelijk is om bepaalde politici te interviewen. Vooral Mark Rutte is een moeilijke gesprekspartner volgens Floor. Ze noemt hem een meester in ontwijken. Net als Floor denkt een lekker interview achter de rug te hebben, komt ze er tijdens de montage achter dat ze nooit écht antwoord op haar vragen heeft gekregen. “Hij scheert langs onderwerpen op een welhaast wiskundige manier. Echt opvallend,” zegt de licht geïrriteerde politiek verslaggeefster.

Actief op Twitter

Wil je na al haar tv-optredens nóg meer Floor? Dan moet je op Twitter zijn. Floor Bremer is namelijk uitermate actief op twitter. Ze bericht daar dagelijks over zaken die zich afspelen binnen de politiek. Daarin gaat ze soms écht los. Met ruim 20.000 twitter-volgers ontvangt Floor geregeld positieve, maar ook negatieve reacties. Ze moest het vooral ontgelden nadat ze met een scheef gezicht bij Jinek aan tafel zat toen cabaretier Martijn Koning zijn inmiddels beruchte Baudet-speech hield. Hoewel Twitter officieel ‘social media’ is, gebruikt Floor Bremer het platform helaas niet voor haar sociale leven. Ook op Twitter blijft ze strikt zakelijk!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Jade Anna heeft plakkerige teentjes na hete nacht op festival (foto’s!)

Influencer Jade Anna heeft het er bij festival Coachella flink van genomen! De blondine eindigt de laatste avond zelfs met een kleverige substantie op haar teentjes...

Logan Paul krijgt kindje met Jutta Leerdam-lookalike (foto’s!)

Logan Paul en zijn vriendin gaan voor gezinsuitbreiding. Maar met wie? Staat hij nou met Jutta Leerdam te zoenen?

Video: Johan Derksen afwezig bij Vandaag Inside na rel; dit is zijn vervanger

Boos Nederland heeft z'n zin: Johan Derksen is na de 'Geen Fries'-rel niet meer aanwezig bij Vandaag Inside. Wie vervangt hem? Dat kan er maar één zijn...