Roxane Knetemann

Roxane Knetemann

Profiel

Geboortedatum: 1 april 1987 Sterrenbeeld: Ram
Kinderen: Nee
Relatie: Ja met Wim Stroetinga
Geboorteplaats: Alkmaar, Nederland
Beroep: Wielrenster, Presentatrice
Instagram: Roxane zit op Instagram onder de naam @roxykneet

Foto's

Roxane Knetemann
Roxane Knetemann

Sportvrouw Roxane Knetemann

Roxane Knetemann is een Nederlands voormalig wielrenster. Ze komt uit een echt wielergezin. Haar vader Gerrie Knetemann en moeder Gré Donker waren beide ook professioneel wielrenner. Ze heeft een broer, Marnix, en een zus, Elise. Marnix deed in 2018 als boer mee aan boer zoekt vrouw, op zoek naar de liefde. Elise koos niet voor het wielrennen, maar voor kogelstoten. Roxane was dus de enige hoop om het wielrensucces van de familie voort te zetten. En dat is haar goed gelukt.

Roxane Knetemann getrouwd, relatie en kinderen

Roxane Knetemann is sinds 2011 al samen met haar vriend Wim Stroetinga. Ook Wim is een oud-wielrenner. Op 28 oktober 2023 stapten ze in het huwelijksbootje. Deze datum is erg belangrijk voor haar: zowel haar ouders als haar zus trouwden op deze dag. Roxane is al enkele jaren tante, maar heeft zelf nog geen kinderen.

Wielercarriere Roxane Knetemann

Roxane Knetemann reed vooral op de weg en op de baan. Vanaf 2006 reed Knetemann professionele wedstrijden en werd ze onderdeel van het AA-Drink Cycling Team. In 2009 en 2012 werd ze Nederlands kampieon bij de puntenkoers op de baan. In 2012 won ze ook de discipline koppelkoers, samen met Marianne Vos. Het grootste gedeelte van haar carrière reed zo voor het team van de Rabobank. In 2013 won ze met dit team zilver bij de ploegentijdrit van het wereldkampioenschap wielrennen. Ook won ze in 2016 nog een wedstrijd op de mountainbike, de Egmond-pier-Egmond race. In 2019 hing ze haar wielerschoenen aan de wilgen.

Roxane Knetemann bij NOS en Vandaag Inside

Na haar topsportcarrière werd Knetemann al snel analist bij wielerwedstrijden op televisie. Bij de Tour de France was Roxane Knetemann in 2021 al eens te zien bij het nabesprekingsprogramma de avondetappe. In 2022 kreeg ze een meer prominente rol in de grootste wielerwedstrijd van de wereld. Zo was ze veel vaker te zien bij de avondetappe en werd ze het gezicht van de Tour de France Femmes. Ook verzorgde ze het commentaar bij de uitzendingen van de NOS. Roxane Knetemann is niet alleen bij de NOS te zien. Ze schuift namelijk ook regelmatig aan bij Vandaag Inside. In de talkshow van Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee praten ze graag over alles mee. Als het over wielrennen gaat, komt Roxane Knetemann langs om de heren bij te staan. Ze is een graag geziene tafelgast. Met Johan Derksen kan ze het altijd goed vinden. Ze voelt zich altijd ontzettend welkom bij de heren aan tafel.

Nieuws

Roxane Knetemann leert harde les na dragen van problematisch topje tijdens Vandaag Inside (foto)

Als voormalig wielrenster is Roxane Kneteman regelmatig te zien in talkshows. Toch blijkt dat ze nog genoeg te leren heeft over de tv-wereld.

Roxane Knetermann irriteert zich kapot bij VI, René van der Gijp lacht haar uit.

De ideeën die Roxane heeft om het wielrennen veiliger te maken worden niet serieus genomen door René van der Gijp.

Wanhopige Roxane Knetemann slijmt bij mannen van Vandaag Inside om plekje aan de bar te behouden

Roxane Knetemann doet er werkelijk alles aan om haar plekje bij Vandaag Inside te behouden. Niks gaat haar te ver!

Wisseling van de wacht: Gaat Jip van den Bos eindelijk Roxane Knetemann vervangen bij Vandaag Inside?

Het ziet er naar uit dat de knappe Jip van den Bos het stokje gaat overnemen van Roxane Knetemann bij Vandaag Inside. Krijgen we dan eindelijk een knappe wielercommentator?

Foto: Roxane Knetemann na VI-comeback meteen uitgekotst door kijker

Roxane Knetemann is pas net terug bij Vandaag Inside, maar krijgt meteen boze kijkers over zich heen...

Dit is waarom Roxane Knetemann ineens minder vaak bij Vandaag Inside zit

Waarom zien we Roxane Knetemann tegenwoordig bijna nooit meer bij Vandaag Inside? Tina Nijkamp kan het uitleggen...

Foto: Johan Derksen beleeft avontuurtje achter de schermen met vijf blonde dames

Johan Derksen had weer eens een mooie dag. De oude bromsnor mocht namelijk op de foto met vijf prachtige vrouwen. 

Foto: Roxane Knetemann en Merel Ek pronken met vreemd staafje op hun wang tijdens De Oranjezomer

Roxane Knetemann en Merel Ek zijn de grootste redenen om De Oranjezomer te volgen en met hun leuke foto's bewijzen ze dat maar al te graag!