Roxane Knetemann

Sportvrouw Roxane Knetemann

Roxane Knetemann is een Nederlands voormalig wielrenster. Ze komt uit een echt wielergezin. Haar vader Gerrie Knetemann en moeder Gré Donker waren beide ook professioneel wielrenner. Ze heeft een broer, Marnix, en een zus, Elise. Marnix deed in 2018 als boer mee aan boer zoekt vrouw, op zoek naar de liefde. Elise koos niet voor het wielrennen, maar voor kogelstoten. Roxane was dus de enige hoop om het wielrensucces van de familie voort te zetten. En dat is haar goed gelukt.

Wielercarriere Roxane Knetemann

Roxane Knetemann reed vooral op de weg en op de baan. Vanaf 2006 reed Knetemann professionele wedstrijden en werd ze onderdeel van het AA-Drink Cycling Team. In 2009 en 2012 werd ze Nederlands kampieon bij de puntenkoers op de baan. In 2012 won ze ook de discipline koppelkoers, samen met Marianne Vos. Het grootste gedeelte van haar carrière reed zo voor het team van de Rabobank. In 2013 won ze met dit team zilver bij de ploegentijdrit van het wereldkampioenschap wielrennen. Ook won ze in 2016 nog een wedstrijd op de mountainbike, de Egmond-pier-Egmond race. In 2019 hing ze haar wielerschoenen aan de wilgen.

Roxane Knetemann bij NOS en Vandaag Inside

Na haar topsportcarrière werd Knetemann al snel analist bij wielerwedstrijden op televisie. Bij de Tour de France was Roxane Knetemann in 2021 al eens te zien bij het nabesprekingsprogramma de avondetappe. In 2022 kreeg ze een meer prominente rol in de grootste wielerwedstrijd van de wereld. Zo was ze veel vaker te zien bij de avondetappe en werd ze het gezicht van de Tour de France Femmes. Ook verzorgde ze het commentaar bij de uitzendingen van de NOS. Roxane Knetemann is niet alleen bij de NOS te zien. Ze schuift namelijk ook regelmatig aan bij Vandaag Inside. In de talkshow van Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee praten ze graag over alles mee. Als het over wielrennen gaat, komt Roxane Knetemann langs om de heren bij te staan. Ze is een graag geziene tafelgast. Met Johan Derksen kan ze het altijd goed vinden. Ze voelt zich altijd ontzettend welkom bij de heren aan tafel.

Nieuws

Video: Roxane Knetemann en Hélène Hendriks krijgen het warm van paaldans-act

Roxane Knetemann is erg dankbaar voor haar optredens bij VI, tenminste, behalve haar laatste optreden dan. Daar was ze flink van in de war.

Foto: Roxane Knetemann heeft alvast haar kortste rokje aangetrokken

De oud wielrenster Roxane is er al vroeg bij dit jaar want rokjesdag komt er bijna aan, maar Roxane kon niet wachten! 

Foto: Roxane Knetemann raakt opgewonden aan tafel bij Vandaag Inside

Onlangs vierde Roxane Knetemann haar éénjarige jubileum bij Vandaag Inside. Tijdens deze live-uitzending versprak Roxanne zich, waardoor ze het eventjes héél warm kreeg!

Foto: Roxane Knetemann gooit been omhoog in strakke legging

Hoewel Roxane Knetemann is gestopt met fietsen, is ze duidelijk niet gestopt met rekken. De NOSsport analiste laat haar volgers nog maar eens zien hoe lenig ze is!

Roxane Knetemann wordt ineens uitgekotst door VI-kijker en dit is waarom

Roxane Knetemann was onlangs weer te gast bij Vandaag Inside! Terwijl de kijker eerst heel positief was over de blondine, duikt er nu steeds vaker kritiek op...

Foto: Roxane Knetemann gooit benen dubbel in stretchy broekje

De altijd zo nette Roxane Knetemann verrast haar volgers met een spannend kiekje. Ze gooit zonder moeite haar benen even dubbel.

Foto: Roxane Knetemann deelt lekkerste beelden van het jaar met volgers

Roxane Knetemann heeft een ontzettend tof jaar achter de rug en de beste momenten deelt ze graag met haar volgers. 

Foto: Hélène, Roxane en Merel maken droom van VI-kijker waar met zeer intiem kiekje

De droom van elke VI-kijker is nu eindelijk werkelijkheid geworden. Hélène, Roxane en Merel zijn laten zich allemaal zien in de uitzending..
Roxane Knetemann

Profiel

Geboortedatum: 1 april 1987 Sterrenbeeld: Ram
Kinderen: Nee
Relatie: Ja met Wim Stroetinga
Geboorteplaats: Alkmaar, Nederland
Beroep: Wielrenster, Presentatrice
Instagram: Roxane zit op Instagram onder de naam @roxykneet

Foto's

Roxane Knetemann
Roxane Knetemann
Roxane Knetemann