Roxane Knetemann

Mannenzaken.nl > Vrouwen > Sportvrouwen > Roxane Knetemann

Sportvrouw Roxane Knetemann

Roxane Knetemann is een Nederlands voormalig wielrenster. Ze komt uit een echt wielergezin. Haar vader Gerrie Knetemann en moeder Gré Donker waren beide ook professioneel wielrenner. Ze heeft een broer, Marnix, en een zus, Elise. Marnix deed in 2018 als boer mee aan boer zoekt vrouw, op zoek naar de liefde. Elise koos niet voor het wielrennen, maar voor kogelstoten. Roxane was dus de enige hoop om het wielrensucces van de familie voort te zetten. En dat is haar goed gelukt.

Wielercarriere Roxane Knetemann

Roxane Knetemann reed vooral op de weg en op de baan. Vanaf 2006 reed Knetemann professionele wedstrijden en werd ze onderdeel van het AA-Drink Cycling Team. In 2009 en 2012 werd ze Nederlands kampieon bij de puntenkoers op de baan. In 2012 won ze ook de discipline koppelkoers, samen met Marianne Vos. Het grootste gedeelte van haar carrière reed zo voor het team van de Rabobank. In 2013 won ze met dit team zilver bij de ploegentijdrit van het wereldkampioenschap wielrennen. Ook won ze in 2016 nog een wedstrijd op de mountainbike, de Egmond-pier-Egmond race. In 2019 hing ze haar wielerschoenen aan de wilgen.

Roxane Knetemann bij NOS en Vandaag Inside

Na haar topsportcarrière werd Knetemann al snel analist bij wielerwedstrijden op televisie. Bij de Tour de France was Roxane Knetemann in 2021 al eens te zien bij het nabesprekingsprogramma de avondetappe. In 2022 kreeg ze een meer prominente rol in de grootste wielerwedstrijd van de wereld. Zo was ze veel vaker te zien bij de avondetappe en werd ze het gezicht van de Tour de France Femmes. Ook verzorgde ze het commentaar bij de uitzendingen van de NOS. Roxane Knetemann is niet alleen bij de NOS te zien. Ze schuift namelijk ook regelmatig aan bij Vandaag Inside. In de talkshow van Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee praten ze graag over alles mee. Als het over wielrennen gaat, komt Roxane Knetemann langs om de heren bij te staan. Ze is een graag geziene tafelgast. Met Johan Derksen kan ze het altijd goed vinden. Ze voelt zich altijd ontzettend welkom bij de heren aan tafel.

Nieuws

Foto: Zwetende Roxane Knetemann deelt kiekje van lekker loopje

Roxane Knetemann is helemaal alleen in de natuur. Da's een perfect momentje om een fijne foto te delen!

Foto: Roxane Knetemann is zeer dominant in haar relatie

Roxane Knetemann blijkt thuis het 'mannetje' te spelen! Uit deze foto blijkt dat ze de rollen omgedraaid heeft...

Foto: Roxane Knetemann laat plusplunten zien in doorschijnend truitje

De prachtige Roxane Knetemann laat haar pluspunten zien in een van haar beste truitjes tot nu toe. Deze foto moet je gezien hebben!

Video: Roxane Knetemann wordt ongemakkelijk van romantische vraag Wilfred Genee

Wilfred Genee zorgt er wel vaker voor dat de vrouwen zich bij hem ongemakkelijk voelen. Nu was het de beurt aan Roxane Knetemann!

Foto: Roxane Knetemann onthult pijnlijk geheim in kort broekje

Roxane Knetemann onthult een gênant geheim over haarzelf. Dit doet ze geheel op haar eigen manier, in een kort broekje.

Foto: Roxane Knetemann is grootste hoogtepunt van Tour de Femmes

Roxane Knetemann kan geen genoeg krijgen van Frankrijk. De presentatrice heeft ontzettend veel zin om verslag te doen van de Tour de France Femmes. Dat bewijst haar nieuwste Instagram post!

Foto: Roxane Knetemann laat kijkers genieten tijdens Avondetappe

Voormalig wielrenster Roxane Knetemann wordt tegenwoordig veel om haar expertise gevraagd als het om de fietswereld gaat. Nu mag ze kijkers laten genieten. 

Foto: Roxane Knetemann laat zich verwennen door op hol geslagen mannen

Roxane Knetemann zat altijd op de fiets, maar inmiddels heeft de wieleranalist van de NOS het fietsende leven achter zich gelaten. Ze regelt voor haar excursie naar de kaasmarkt gemakkelijk nieuw vervoer gelukkig.
Roxane Knetemann

Profiel

Geboortedatum: 1 april 1987 Sterrenbeeld: Ram
Kinderen: Nee
Relatie: Ja met Wim Stroetinga
Geboorteplaats: Alkmaar, Nederland
Beroep: Wielrenster, Presentatrice
Instagram: Roxane zit op Instagram onder de naam @roxykneet

Foto's

Roxane Knetemann
Roxane Knetemann
Roxane Knetemann