Vandaag Inside

Mannenzaken.nl > Entertainment > TV > Vandaag Inside

TV-programma Vandaag Inside

Het tv-programma Vandaag Inside is een dagelijkse talkshow met Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen. Het programma is elke werkdag van 21.40 tot 22.30 te zien op SBS6. Hoewel er voornamelijk over voetbal gepraat wordt, komen ook ander onderwerpen als politiek, tv en andere sporten voorbij. Het programma is de opvolger van Veronica Inside en VI Vandaag. 

VI Vandaag heet nu Vandaag Inside op SBS6 

Hoewel Vandaag Inside pas sinds 2022 op tv is, bestond het programma in andere vorm al veel langer. Het werd voor het eerst uitgezonden in 2001, toen het programma nog Voetbal International heette – dezelfde naam als het bekende tijdschrift waar de show direct aan gekoppeld was. Later veranderde de naam en bezetting meerdere malen. Het programma heette door de jaren heen o.a. RTL Voetbal Insite, Voetbal Insite, Voetbal Inside, Veronica Inside en VI Vandaag. Het programma werd tussen 2001 en 2021 daarom altijd afgekort als VI. 

Meer van hetzelfde 

Genee, Van der Gijp en Derksen kondigden hun ’nieuwe’ programma vooraf al aan als ‘meer van hetzelfde’. Gekscherend vertelden ze dat er met de naamsverandering eigenlijk weinig verandert. De vaste opstelling blijft hetzelfde, alleen wordt er iets vaker over andere onderwerpen dan alleen voetbal gepraat. Voorheen was hun talkshow altijd slechts twee dagen per week te zien, terwijl Vandaag Inside gewoon elke werkdag op tv is. Hierdoor ontkomen ze niet aan een breder scala aan onderwerpen. Zo werd er al aangekondigd dat maandag, woensdag en vrijdag de ‘vaste’ voetbaldagen zijn, en wordt er op andere dagen ook veel aandacht besteed aan wat er zoal op tv voorbijgekomen is, of aan onderwerpen die onlangs in het nieuws gekomen zijn. 

Vandaag Inside gasten 

De meest ingrijpende verandering aan de lijst vaste gasten van Vandaag Inside is dat vriend van de show Hans Kraay Jr. niet meer langs zal komen. Jarenlang was hij een vaste sidekick aan tafel bij Genee, Derksen en Van der Gijp, maar met de nieuwe invulling is er vooral behoefte aan input van buiten de voetbalwereld. Daarom moest het aantal voetbal-gerelateerde gasten een beetje verminderd worden. Kraay Jr. werd hiervan het slachtoffer. Johan Boskamp en Wim Kieft zijn ook afwezig in de dagelijkse line-up van het programma. Daarnaast is er wel ruimte voor nieuwe gezichten. Vaste gasten van Vandaag Inside zijn o.a. Leonie Ter Braak, Özcan Akyol, Merel Ek, Hélène Hendriks, Angela de Jong en Job Knoester.

Vandaag Inside podcast en gemist

Een aflevering gemist? Niet getreurd, alle afleveringen van Vandaag Inside zijn terug te zien op het internet. Alle afleveringen zijn als video terug te vinden op de website van Vandaag Inside. Daarnaast zou je ook podcasts van alle afleveringen op Spotify kunnen terug luisteren, mocht je in een trein zitten met belabberde WiFi. 

Kijkcijfers Vandaag Inside

Dat Vandaag Inside een kijkcijferkanon is, zal niemand over twijfelen. Ondanks dat het pas sinds 2022 op de buis is, schommelt het aantal kijkers dagelijks tussen de 1.100.000 en 1.700.000.

 

Nieuws

Rutger Castricum eindelijk open over verhouding met Hélène Hendriks: ‘Er groeit iets tussen jullie?’

Ondanks dat veel mensen denken dat Rutger Castricum zijn rol in het programma van Hélène Hendriks niet helemaal kan vinden, lijkt hij zich toch heel erg op zijn gemak te voelen bij haar. Bloeit er iets op tussen de twee?

Video: Johan Derksen afwezig bij Vandaag Inside na rel; dit is zijn vervanger

Boos Nederland heeft z'n zin: Johan Derksen is na de 'Geen Fries'-rel niet meer aanwezig bij Vandaag Inside. Wie vervangt hem? Dat kan er maar één zijn...

Johan Derksen fileert uiterlijk Hélène Hendriks: “Wat heeft ze met haar lippen gedaan?”

Als Hélène Hendriks met een nieuwe look op tv verschijnt, staat Johan Derksen voor een raadsel. Heeft de presentatrice fillers genomen?

Met deze tafelgast scoort Vandaag Inside steeds de beste kijkcijfers

Ondanks dat kijkers vaak ontzettend veel kritiek hebben op deze tafelgast, lijkt Vandaag Inside juist altijd de hoogste kijkcijfers te halen als hij aanwezig is!

Roxane Knetermann irriteert zich kapot bij VI, René van der Gijp lacht haar uit.

De ideeën die Roxane heeft om het wielrennen veiliger te maken worden niet serieus genomen door René van der Gijp.

Hélène Hendriks en Merel Ek laten hun eierstokken flink rammelen: babykoorts bij Vandaag Inside

Hélène Hendriks en Merel Ek hebben flinke babykoorts achter de schermen bij Vandaag Inside! Zijn de twee dames toe aan kinderen?

Wanhopige Roxane Knetemann slijmt bij mannen van Vandaag Inside om plekje aan de bar te behouden

Roxane Knetemann doet er werkelijk alles aan om haar plekje bij Vandaag Inside te behouden. Niks gaat haar te ver!

Frans Bauer zorgt voor deceptie Vandaag Inside; Hélène Hendriks moet vrijdagavond redden

Vandaag Inside heeft flink wat kijkers gemist door nieuw programma van Frans Bauer. Hélène Hendriks lijkt de enige te zijn die Vandaag Inside nog kan redden.
Vandaag Inside

Profiel

Eerste uitzending: 2022
Presentator: Wilfred Genee
Gasten: René van der Gijp, Johan Derksen
Zender: SBS6

Foto's

Wilfred Genee VI Vandaag
Johan Derksen VI Vandaag
Rene van der Gijp VI Vandaag