Angela de Jong

Mannenzaken.nl > Vrouwen > Journalisten > Angela de Jong

Journalist Angela de Jong

De Carriere van Angela

Angela heeft Algemene Letteren en Film- en Televisiewetenschap aan de Universiteit in Utrecht gestudeerd. Vervolgens heeft ze een master journalistiek gevolgd aan de Erasmus universiteit in Rotterdam. Hierna is Angela aan de slag gegaan als verslaggeefster van het 'Rotterdams dagblad'. Ze heeft in 1997 stage gelopen bij koffietijd en nu is ze als sinds 2005 werkzaam bij het AD. Vanaf 2010 houd Angela zich ook bezig als Televisierecensent van het AD en schrijft ze over opvallende nieuwsfeiten in haar eigen column. Sinds 2012 is Angela Chef redactie van Media en Cultuur bij het AD en is ze daar ook verantwoordelijk. Angela schuift ook regelmatig aan tafel bij allerlei praatprogramma’s. In 2019 werd ze als spraakmakende televisierecensent, door het feministische maandblad 'Opzij' uitgeroepen als meest invloedrijke vrouw van de categorie Media in de 'Opzij top 100'. In 2017 heeft Angela meegedaan aan 'De slimste mens' en die heeft ze toen gewonnen van Mischa Blok. Ze was de tweede vrouwelijke winnaar sinds het begin van het programma in 2006.

Nieuws

Foto: Hélène Hendriks blijft kampioen van strakke truitjes bij Vandaag Inside

Tv-criticus Angela de Jong heeft niet veel met vrouwen die alleen op tv zijn omdat ze er toevallig goed uitzien in strakke truitjes. Hélène Hendriks kan gelukkig veel meer!

Foto: Vandaag Inside-kijker is helemaal klaar met Angela de Jong

Angela de Jong is niet op haar mondje gevallen en daar is niet iedereen blij mee. Eerst liet ze zich al hard uit over Dionne Stax en nu schuift ze ook nog eens aan bij Vandaag Inside. De kijkers zijn er op zijn zachts gezegd flink klaar mee..

Zorgt tafeldame Angela de Jong wéér voor ondergang Vandaag Inside?

Angela de Jong schuift weer aan bij Vandaag Inside! Gaat het deze keer wel goed, of gaat de show hierna weer van de buis?

Hel barst los met Angela de Jong aan tafel bij Vandaag Inside

Eindelijk écht vuurwerk aan tafel bij VI! De extreem kritische Angela de Jong schuift namelijk aan bij Johan Derksen, een man die ze zelf regelmatig van vernietigende kritiek voorziet...

De allermooiste Instagram foto’s van presentatrice Geraldine Kemper

Presentatrice Geraldine Kemper is misschien wel de mooiste vrouw van Nederland. Het bewijs daarvoor kan je vinden op haar Instagram pagina!

Gaat Geraldine Kemper met Big Brother de Televizier ring winnen?

Er mag weer gestemd worden op de Gouden Televizier-Ring en dit jaar kan die gaan naar Geraldine Kemper. De blondine is in de race met het laatste seizoen van Big Brother. Maar gaat ze de winst pakken?

De slaande ruzie van Talitha Muusse met Angela de Jong

Talitha Muusse heeft een slaande ruzie met criticus Angela de Jong. De columnist haalt enorm uit naar de Op1 presentatrice en noemt haar onder andere ‘een verschrikkelijk millenialkind.’

Geraldine Kemper speelt Open Kaart over Angela de Jong en zweepjes

Geraldine Kemper was te gast in de YouTube reeks Open Kaart van Robbert Rodenburg. In Open Kaart interviewt Robbert bekende Nederlanders over van alles en nog wat, met als insteek dat ze alles prijs geven en open kaart spelen. En het interview met Geraldine was geen uitzondering.
Angela de Jong

Profiel

Geboortedatum: 24 februari 1976
Sterrenbeeld: Vissen
Kinderen: Onduidelijk
Relatie: Onduidelijk wie het is
Geboorteplaats: Gouda, Nederland
Beroep: Journalist, Columnist
Instagram: Angela heeft geen instagram

Foto's

Angela de Jong
Angela de Jong
Angela de Jong