Angela de Jong

Mannenzaken.nl > Vrouwen > Journalisten > Angela de Jong

Journaliste Angela de Jong

Angela de Jong is een journaliste en columniste, die erg bekend is dankzij haar televisierecensies. Angela werd geboren op 27 februari 1976 in Gouda. Haar opvoeding was sterk christelijk. Ze gingen naar een strikte kerk. Ook televisiekijken was niet de bedoeling, zeker niet op zondag. Angela noemt het wel een warm gezin waarin ze opgroeide. Nadat ze haar middelbare school had afgerond, ging ze Algemene letteren en film- en televisiewetenschap studeren in Utrecht. Dit volgde ze op met een master Journalistiek aan de Erasmus Universiteit. Al tijdens haar studie werkte ze voor het Rotterdams Dagblad. Na het behalen van haar diploma kon ze hier blijven werken, als regionaal verslaggever. In 2005 ging ze aan de slag bij het Algemeen Dagblad. Eerst als verslaggever, later als chef redactie Media & Cultuur. Sinds 2010 schrijft ze een column voor het AD. Tegenwoordig is dat het enige wat ze nog doet voor de krant.

Angela de Jong column 'Angela kijkt TV'

In 2010 begon Angela de Jong met haar column Angela kijkt TV. Elke dinsdag tot en met zaterdag verschijnt haar stukje in het Algemeen Dagblad en alle regionale kranten die daaronder vallen. Ze schrijft over alles wat haar opvalt op de televisie. Angela wordt gezien als de meest invloedrijke TV-recensent van Nederland. Het is natuurlijk bijzonder te noemen dat onze belangrijkste televisiekijker uit een gezin komt waar de televisie niet eens aan mocht staan. Toch is Angela kijkt TV ontzettend belangrijk voor programmamakers. Veel kijkers gebruiken de columns van Angela om te bepalen welke programma’s ze wel of niet gaan kijken. Wanneer Boer Zoekt Vrouw op televisie is, past Angela haar column aan. Hij heet dan Angela kijkt boeren en ze schrijft dan over haar visie op de romantische ontwikkelingen op de verschillende boerderijen die langskomen.

Angela de Jong Slimste Mens, Vandaag Inside en Johan Derksen

Angela de Jong schuift met enige regelmaat aan bij praatprogramma’s op televisie. Vaak om haar mening te geven over gebeurtenissen in de entertainmentwereld. In 2017 deed ze mee aan het programma De Slimste Mens. Ze wist de finale te halen, welke ze vervolgens ook nog won van Mischa Blok. Buiten De Slimste Mens is Angela ook veel te zien bij talkshows zoals Vandaag Inside. Hier weet ze keurig haar mannetje te staan tussen de toch wat ‘mannelijke’ tafel. Ook wanneer Johan Derksen het persoonlijk op Angela mikt, weet ze goed weerwoord te bieden. Dit zorgt voor spraakmakende televisie.

Angela de Jong relatie, vriend en kinderen

Angela de Jong is al ontzettend lang gelukkig getrouwd, al meer dan 20 jaar. Ze heeft ook, samen met haar man, drie kinderen. Vroeger kwamen haar kinderen regelmatig voor in de columns van Angela. Tegenwoordig laat ze dat achterwege, aangezien haar kinderen aangegeven hebben dat ze er eigenlijk niets mee hebben. In augustus 2022 deed Angela de Jong een bijzondere uitspraak over haar liefdesleven. Ze vertelde bij De Slimste Mens namelijk dat ze een open relatie heeft. Al snel werd duidelijk dat Angela maar een grap maakte. Want degene met wie ze het zo leuk had, was haar televisie afstandsbediening.

Angela de Jong ziek

In 2021 zou Angela de Jong voor zes dagen in het ziekenhuis zijn opgenomen met een ontstoken alvleesklier. Deze ziekte zou veroorzaakt zijn door een verstopping van de galwegen door een galsteen. Later gaf ze aan dat zij nog liever een kind zou baren, dan deze pijn opnieuw te moeten ervaren.

Nieuws

Foto: Johan Derksen loopt weg met tafeldame Dilan Yesilgöz bij Vandaag Inside

Zelden is het zo duidelijk dat twee mensen bij elkaar horen. Johan Derksen lijkt met Dilan Yesilgöz de ideale match gevonden te hebben!

Foto: Zwangere Marieke Elsinga opvallend met andere RTL-sterren

Nu Marieke Elsinga zwanger is zou je verwachten dat ze aan haar vriend en haar nog niet geboren baby genoeg heeft, toch is ze nu ineens opvallend intiem met andere RTL-sterren...

Video: Angela de Jong reageert direct op flinke kritiek van Johan Derksen bij Vandaag Inside

Johan Derksen had niet veel lovende woorden te vertellen over Angela de Jong in Vandaag Inside. Angela laat het daar niet bij zitten en hapt direct terug...

Foto: Hélène Hendriks blijft kampioen van strakke truitjes bij Vandaag Inside

Tv-criticus Angela de Jong heeft niet veel met vrouwen die alleen op tv zijn omdat ze er toevallig goed uitzien in strakke truitjes. Hélène Hendriks kan gelukkig veel meer!

Foto: Vandaag Inside-kijker is helemaal klaar met Angela de Jong

Angela de Jong is niet op haar mondje gevallen en daar is niet iedereen blij mee. Eerst liet ze zich al hard uit over Dionne Stax en nu schuift ze ook nog eens aan bij Vandaag Inside. De kijkers zijn er op zijn zachts gezegd flink klaar mee..

Zorgt tafeldame Angela de Jong wéér voor ondergang Vandaag Inside?

Angela de Jong schuift weer aan bij Vandaag Inside! Gaat het deze keer wel goed, of gaat de show hierna weer van de buis?

Hel barst los met Angela de Jong aan tafel bij Vandaag Inside

Eindelijk écht vuurwerk aan tafel bij VI! De extreem kritische Angela de Jong schuift namelijk aan bij Johan Derksen, een man die ze zelf regelmatig van vernietigende kritiek voorziet...

De allermooiste Instagram foto’s van presentatrice Geraldine Kemper

Presentatrice Geraldine Kemper is misschien wel de mooiste vrouw van Nederland. Het bewijs daarvoor kan je vinden op haar Instagram pagina!
Angela de Jong

Profiel

Geboortedatum: 27 februari 1976
Sterrenbeeld: Vissen
Kinderen: Drie kinderen
Relatie: Getrouwd
Geboorteplaats: Gouda, Nederland
Beroep: Journalist, Columnist, Televisierecensent
School: Universiteit van Utrecht
Instagram: Angela heeft geen Instagram

Foto's

Angela de Jong
Angela de Jong
Angela de Jong