Jan Boskamp

Sportman Jan Boskamp

Johannes Boskamp, geboren op 21 oktober 1948 in Rotterdam, is een Nederlandse voetbalanalist, voormalig trainer en speler. Hij speelde achttien jaar in de Eredivisie voor Feyenoord en Holland Sport, en in België voor RWDM en Lierse SK. Na zijn spelerscarrière werd hij trainer en behaalde drie landstitels met RSC Anderlecht. Hij coachte nationale teams als Georgië en Koeweit. Als voetbalanalist staat Boskamp bekend om zijn bulderlach, temperament en Rotterdamse tongval in Nederlandse en Belgische televisieprogramma's. Boskamp heeft ook een autobiografie uitgebracht waarin hij zijn ervaringen in de voetbalwereld deelt.

Jan Boskamp relatie, vriendin, kinderen

Jarenlang was Jenny de grote liefde van Jan Boskamp; ze waren zelfs getrouwd. Echter, in 2001 overleed Jenny, waardoor hij opnieuw alleen achterbleef. Het verlies van Jenny bezorgt Jan Boskamp nog steeds veel verdriet, iets waar hij liever niet over praat met zijn familie. Jan Boskamp heeft naar verluidt drie kinderen met Jenny. Overigens heeft de voetbalanalist inmiddels een nieuwe relatie met Lydia.

Jan Boskamp ziek

In 2023 lag Jan Boskamp zes dagen op de intensive care vanwege hartproblemen. De situatie was zorgelijk, en hij vreesde zelfs voor zijn leven. Hij onderging twee kijkoperaties en kreeg stents geplaatst, maar deze ingrepen bleken niet erg effectief te zijn. Na een ziekenhuisopname van 12 dagen kreeg hij uiteindelijk een pacemaker. Gelukkig herstelde hij volledig ondanks de moeilijkheden.

Jan Boskamp overleden kleinzoon

In 2021 ontving Jan Boskamp het trieste nieuws van de zelfmoord van zijn kleinzoon Dennis. Deze gebeurtenis raakte de Nederlandse analist diep, en hij had er enorm veel moeite mee. Het verlies kon hij niet goed een plek geven. Opvallend genoeg was Dennis de dag voor zijn overlijden nog bij Jan Boskamp op bezoek. Het bijzondere was dat ondanks dit bezoek, Jan Boskamp geen enkel teken van somberheid bij Dennis had opgemerkt.

Nieuws

Video: Jan Boskamp dreigt Hélène Hendriks pak slaag te geven na vervelende verrassing

Jan Boskamp is meestal een lieve en goedlachse voetbalanalist. Doe je echter iets wat 'm niet aanstaat, dan kan je klappen verwachten! Zelfs Hélène Hendriks dreigt nu slachtoffer te worden!

Wilfred Genee krijgt klappen na positieve woorden over Ajax: ‘Pleur toch op jongen’

Doorgewinterde Feyenoorder Boskamp schrok misschien wel een beetje van zichzelf toen hij Ajax een redelijke kans gaf tegen Brighton. De oplossing? Even goed afreageren op Wilfred Genee!

Video: Voetbaltalkshow VTBL onthult verrassende vaste gast

Voetbal-talkshow VTBL is binnenkort weer te zien op tv! Met nieuwe gasten, en één wel heel verrassende gast..

Chatilla van Grinsven krijgt kans om wc-flater goed te maken bij VI Vandaag

Chatilla van Grinsven is terug van weggeweest. Na haar wc-flater van vorig jaar mag ze het goedmaken bij VI Vandaag.

Foto: Wordt dit de rol van Hélène Hendriks in nieuwe talkshow Vandaag Inside?

Het meesterlijke trio Gijp, Derksen en Genee heeft een nieuw dagelijks programma. Maar wat wordt de rol van Hélène Hendriks?

Hélène Hendriks krijgt rode oortjes van Johan Derksen bij de Oranjezomer

Hélène Hendriks kreeg deze week wel een heel bijzonder voorstel van Johan Derksen. En daar moest zelfs de stoere Hélène even van blozen.

Willem van Hanegem over bizarre trend: ‘Jan Boskamp ideale muurligger bij Feyenoord’

Heb je dit al eens live gezien? Een voetballer die achter het muurtje gaat liggen bij een vrije trap? Willem van Hanegem laat met een opvallende uitspraak weten hoe belachelijk hij het vindt. Daar gaan ze bij Veronica Inside van smullen!

Johan Derksen gaat los op Guido Weijers na besmetting bij voorstelling

Johan Derksen kan er met zijn hoofd niet bij: "Voor Guido Weijers zou ik geen besmetting riskeren..."
Jan Boskamp

Profiel

Geboortedatum: 21 oktober 1948
Lengte: 1,78 m
Sterrenbeeld: weegschaal
Afkomst: Rotterdam, Nederland
Relatie: Ja, met Lydia
Beroep: Voormalig professioneel voetballer, voetbaltrainer, Aanalist

Foto's

Jan Boskamp
Jan Boskamp