Dit is de geheimzinnige buitenlandse vrouw van Geert Wilders

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Geert Wilders viert feest. Want zijn partij, de PVV, is de grootste van Nederland. Maar dat feestvieren doet hij natuurlijk niet alleen. Wie is Kritsztina, de geheimzinnige vrouw van Geert Wilders?

Krisztina Wilders is de vrouw van Geert Wilders

Krisztina Wilders staat al meer dan dertig jaar naast haar man Geert en steunt hem door dik en dun. Het is voor haar dan ook net zo’n feestje dat haar man nu eindelijk goed van zich kan laten horen in politiek Den Haag. Want hoewel Geert al jaren meedraait, was hij nog nooit de grootste. De vrouw met wie hij al meer dan 30 jaar getrouwd is, kan dan ook niet anders dan ontzettend trots zijn op de politicus. Maar hoe hebben ze elkaar eigenlijk leren kennen? En wat vindt de vrouw van Geert eigenlijk van al die beveiliging?

Geert Wilders haalt vrouw uit buitenland

Krisztina Wilders, de vrouw van Geert Wilders, is van Hongaarse komaf. Ze is een diplomate die zo’n dertig jaar geleden Geert tegen het lijf liep in een kroeg in Den Haag. Ze vielen meteen als een blok voor elkaar. Een jaar later waren ze al getrouwd. Dat gebeurde trouwens in Hongarije, zodat al de familie van Krisztina erbij kon zijn. Dat gaat wel heel snel natuurlijk. Maar Geert wist het zeker: dit was de vrouw waar hij de rest van zijn leven bij zou blijven. En dat is hem toch best aardig gelukt.

Wat vindt de vrouw van Geert Wilders nu allemaal van die beveiliging?

Krisztina Wilders vindt het niet enorm fijn dat ze altijd bewaakt moet worden, maar ze snapt het wel. Daarbij is ze als diplomate wel wat gewend. Het is natuurlijk niet zo dat Geert en Krisztina nooit wat leuks kunnen doen. Geert Wilders geeft zelfs aan dat hij dankzij de beveiliging om hem heen juist vaak wat leuks, zoals een etentje, kunnen ondernemen.

Geert houdt zijn vrouw flink verborgen voor de wereld

Met al die beveiliging om hem heen, probeert Geert Wilders zijn vrouw uit de spotlight te houden. Zo kan hij haar het beste beschermen tegen mensen die hem misschien iets aan willen doen. En die dreiging bestaat nog steeds. Onlangs werd Thierry Baudet nog twee keer in een openbare ruimte aangevallen. Toch kan je heel af en toe een blik opvangen van de vrouw van Wilders, maar die momenten zijn zeldzaam. Zoals hier bij Prinsjesdag, jaren geleden.

Geert Wilders is helemaal verzot op zijn vrouw

Natuurlijk is Geert nog steeds tot over zijn oren verliefd op zijn vrouw. Maar dat is hij al vanaf het moment dat hij haar voor het eerst zag: “Ik was meteen totaal tot haar aangetrokken! Daarom heb ik erg mijn best gedaan. Volgens mij heeft het bij haar iets langer geduurd voordat de verliefdheid kwam.” Geert Wilders en Krisztina Wilders hebben geen kinderen samen. Het stel heeft ook nooit kinderen gewild, vooral omdat werk voor hen beiden de eerste plaats innam. Geert vindt dat nog steeds een goede keuze: “Stel je voor dat we toch nu kinderen zouden hebben! Die hadden geen leven gehad, met al die beveiliging om ons heen. Het zou verschrikkelijk voor ze geweest zijn.”

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Schaatster Gioya Lancee (25) presteert op Instagram nóg beter dan op schaatsbaan

Gioya Lancee heeft het lastig op de schaatsbaan... Maar op Instagram presteert ze in ieder geval wel goed!

Video: Rico Verhoeven toont trillende tepeltjes tijdens zieke zweetsessie

Rico Verhoeven deelt via zijn Instagram een nogal opvallende video. Naast dat de bekende kickbokser zonder shirt staat valt er nog iet opmerkelijks op.

Video: Lies Zhara probeert lastige standjes uit met Sean Demmers

Lies Zhara laat in een filmpje zien hoe ze verschillende verleidelijke standjes uitprobeert samen met YouTuber Sean Demmers.