Dilan Yesilgoz

Mannenzaken.nl > Vrouwen > Politici > Dilan Yesilgoz

Politica Dilan Yesilgöz

Dilan Yesilgöz is een Nederlandse politica geboren in Ankara. Ze werd hier geboren op 18 juni 1977. Omdat haar vader een mensenrechtenactivist en vakbondsleider was moest hij het land in 1981 ontvluchten. Drie jaar later volgde ook Dilan, samen met haar moeder en zusje. Dilan woont dus sinds ze zeven jaar oud is in Nederland. Van haar vader nam ze de interesse voor politiek over. Ze studeerde in Amsterdam, aan de Vrije Universiteit. Dilan studeerde af in sociaal culturele wetenschappen. Ze werd bestuursadviseur voor de gemeente Amsterdam.

Dilan Yesilgöz VVD en Tweede Kamer

Dilan Yesilgöz is inmiddels een niet meer weg te denken gezicht in de politiek. Als Minister van Justitie en Veiligheid volgde ze in 2022 Ferd Grapperhaus op. Ze heeft hiermee een ontzettend belangrijke functie binnen onze overheid. Maar zoals elke politicus, moest ook Dilan onderaan de ladder beginnen. Na haar werk als bestuursadviseur in Amsterdam besloot ze de gemeenteraad in te gaan. Als raadslid van de VVD heeft ze 3 jaar voor de gemeente Amsterdam gewerkt. Dilan Yesilgöz stroomde van hieruit door naar de Tweede Kamer, waar ze in 2017 een zetel wist te verkrijgen. Na vier jaar als Tweede Kamerlid werd ze minister. Eerst van Economische Zaken en Klimaat, later van Justitie en Veiligheid. Nadat Mark Rutte in 2023 aangaf te willen gaan stoppen als partijleider van de VVD, werd Dilan Yesilgöz verkozen tot nieuwe partijleider van de VVD.

Dilan Yesilgöz partner, relatie en kinderen

Een slimme en mooie vrouw, die ook nog eens een succesvolle carrière heeft. Wie wil dat nou niet? Het verbaast dan ook niemand dat Dilan al een tijdje bezet is. Dilan Yesilgöz is sinds 2014 getrouwd met haar man René Zegerius. Ze wonen samen in Amsterdam. Hij werkt bij de GGD als programmamanager. Kinderen hebben de twee niet, wel een hond. Of er ooit kinderen komen is nog maar de vraag, ze zijn er nog niet over uit. In ieder geval zijn ze samen ontzettend gelukkig, en dat is het belangrijkste.

Dilan Yesilgöz Instagram

Dilan Yesilgöz is enorm actief op Instagram. Ze heeft al ruim boven de 1000 berichten geplaatst. Deze berichten gaan over van alles. Haar werk komt veel terug, maar ook media-optredens en plaatjes van vakanties of haar hond. Als volger van Dilan ben je altijd als eerste op de hoogte van waar ze gaat of staat. Zeker de persoonlijke plaatjes zijn leuk om te zien van een vrouw die we voornamelijk uit de toch wel serieuze politiek kennen. Dilan Yesilgöz is te volgen op Instagram onder @dilanyesilgoz_.

Nieuws

Zo zag je Dilan Yesilgöz (VVD) nog nooit: Politica schudt met haar hele lijf tijdens optreden Taylor Swift (video!)

Politicus Dilan Yesilgöz is normaal ontzettend serieus, maar nu zie je haar een keer in een hele andere setting. 

Dilan Yesilgöz deelt stiekeme selfies vanuit Tweede Kamer (foto’s!)

Dilan Yesilgöz zit in de tweede kamer en geeft ons wat interessante beelden. Ze deelt stiekem wat selfies via Instagram!

Dilan Yesilgöz deelt innige foto met nieuwe vriend die erg op Geert Wilders lijkt

Dilan Yesilgöz heeft een nieuw vriendje. Dat haar kersverse liefde een tikkeltje op haar collega Geert Wilders lijkt is op z'n minst opvallend te noemen!

Video: Dilan Yeşilgöz ziet de bui al hangen en hoopt dat het alsnog goed komt

Dilan Yesilgöz zit in zwaar weer en ziet daarnaast ook nog eens een andere flinke bui hangen. Als dit maar allemaal goed gaat komen. 

Dilan Yesilgöz bekroont 10-jarige politieke carrière met prachtige foto van piepjong evenbeeld

Dilan Yesilgöz heeft wat te vieren. Tien jaar geleden had zij namelijk met de VVD een nieuwe fractie geïnstalleerd. Dit viert ze door ons een foto te laten zien van zichzelf, maar dan tien jaar geleden!

Foto: Alom begeerde Dilan Yesilgöz laat monden openvallen met on-presidentiële outfit

Dilan Yesilgöz heeft haar volgers zeer positief verrast met een prachtige outfit, die overigens niet heel passend is als lijsttrekster van een politieke partij...

Foto: Dilan Yesilgöz gaat helemaal los zonder Sophie Hermans

Politica Dilan Yesilgöz weet zonder haar secondant Sophie Hermans opeens flinke stappen te maken in de formatie.

Foto: Dilan Yesilgöz laat zich verleiden tot wild carnavalsfeestje met Klaas Dijkhoff

Dilan Yesilgöz weet er toch echt wel een feestje van te maken. Meestal zijn politica stoffig, maar Dilan is dat zeker niet!
Dilan Yesilgöz mooiste minister

Profiel

Geboortedatum: 18 juni 1977
Sterrenbeeld: Tweelingen
Afkomst: Ankara, Turkije
Woonplaats: Amsterdam
Familie: Yücel Yesilgöz (Vader) Berfin Yesilgöz (zus)
Relatie: Ja, met René Zegerius
Kinderen: Nee
Beroep: Partijleider VVD
Opleiding: Sociaal Culturele Wetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam
Instagram: De Instagram van Dilan is @dilanyesilgoz_

Foto's

bente becker en Dilan yesilgoz