Dilan Yesilgoz

Mannenzaken.nl > Vrouwen > Politici > Dilan Yesilgoz

Politica Dilan Yesilgöz

Dilan Yesilgöz is een Nederlandse politica geboren in Ankara. Ze werd hier geboren op 18 juni 1977. Omdat haar vader een mensenrechtenactivist en vakbondsleider was moest hij het land in 1981 ontvluchten. Drie jaar later volgde ook Dilan, samen met haar moeder en zusje. Dilan woont dus sinds ze zeven jaar oud is in Nederland. Van haar vader nam ze de interesse voor politiek over. Ze studeerde in Amsterdam, aan de Vrije Universiteit. Dilan studeerde af in sociaal culturele wetenschappen. Ze werd bestuursadviseur voor de gemeente Amsterdam.

Dilan Yesilgöz VVD en Tweede Kamer

Dilan Yesilgöz is inmiddels een niet meer weg te denken gezicht in de politiek. Als Minister van Justitie en Veiligheid volgde ze in 2022 Ferd Grapperhaus op. Ze heeft hiermee een ontzettend belangrijke functie binnen onze overheid. Maar zoals elke politicus, moest ook Dilan onderaan de ladder beginnen. Na haar werk als bestuursadviseur in Amsterdam besloot ze de gemeenteraad in te gaan. Als raadslid van de VVD heeft ze 3 jaar voor de gemeente Amsterdam gewerkt. Dilan Yesilgöz stroomde van hieruit door naar de Tweede Kamer, waar ze in 2017 een zetel wist te verkrijgen. Na vier jaar als Tweede Kamerlid werd ze minister. Eerst van Economische Zaken en Klimaat, later van Justitie en Veiligheid. Nadat Mark Rutte in 2023 aangaf te willen gaan stoppen als partijleider van de VVD, werd Dilan Yesilgöz verkozen tot nieuwe partijleider van de VVD.

Dilan Yesilgöz partner, relatie en kinderen

Een slimme en mooie vrouw, die ook nog eens een succesvolle carrière heeft. Wie wil dat nou niet? Het verbaast dan ook niemand dat Dilan al een tijdje bezet is. Dilan Yesilgöz is sinds 2014 getrouwd met haar man René Zegerius. Ze wonen samen in Amsterdam. Hij werkt bij de GGD als programmamanager. Kinderen hebben de twee niet, wel een hond. Of er ooit kinderen komen is nog maar de vraag, ze zijn er nog niet over uit. In ieder geval zijn ze samen ontzettend gelukkig, en dat is het belangrijkste.

Dilan Yesilgöz Instagram

Dilan Yesilgöz is enorm actief op Instagram. Ze heeft al ruim boven de 1000 berichten geplaatst. Deze berichten gaan over van alles. Haar werk komt veel terug, maar ook media-optredens en plaatjes van vakanties of haar hond. Als volger van Dilan ben je altijd als eerste op de hoogte van waar ze gaat of staat. Zeker de persoonlijke plaatjes zijn leuk om te zien van een vrouw die we voornamelijk uit de toch wel serieuze politiek kennen. Dilan Yesilgöz is te volgen op Instagram onder @dilanyesilgoz_.

Nieuws

Cabaretière Vera van Zelm kan meer dan alleen steengoede Dilan Yesilgöz-imitatie

De getalenteerde Vera van Zelm bestormt het internet met een geweldige Dilan Yesilgöz- imitatie. De blondine weet precies haar na te doen

Hilarische deepfake-verkiezingsvideo brengt Yesilgöz, Wilders en Omtzigt enorm in verlegenheid

Zouden Dilan Yesilgöz, Geert Wilders en Pieter Omtzigt ook kunnen lachen om deze gefakete video? Of zijn ze bang dat het ze mogelijk stemmen gaat kosten?

Foto: Dilan Yesilgöz verschijnt in slechts een badjas achter de schermen bij Vandaag Inside

Dilan Yesilgöz heeft weer een poging gedaan om meer stemmen te winnen. Deze keer door in haar badjas te verschijnen. 

Caroline van der Plas probeert bekvechtende Dilan Yesilgöz en Pieter Omtzigt te koppelen

Een minister-president die op X rake klappen uitdeelt? Dilan Yeşilgöz en Pieter Omtzigt proberen elkaars vuile was buiten te hangen op social media. Zelfs Caroline van der Plas mengt zich in deze vreemde strijd...

VVD-lijsttrekker Dilan Yesilgöz maakt tongen los met video van workout in hakjes

VVD-Lijsttrekker Dilan Yesilgöz komt flink in opspraak nadat er een video wordt geplaatst met een workout op hoge hakken..

Rico Verhoeven krijgt klappen van VVD-lijsttrekker Dilan Yesilgöz: ‘Volgende debat zó beginnen’

Rico Verhoeven heeft al van veel mensen in zijn leven klappen gehad. Maar van deze vrouw had niemand dit verwacht...

Prinses Eloise van Oranje lijkt verdacht veel op Dilan Yeşilgöz op deze foto

Het is bizar hoeveel Gravin Eloise van Oranje op Dilan Yeşilgöz lijkt op deze foto. Zouden de twee stiekem familie zijn?
Dilan Yesilgöz mooiste minister

Profiel

Geboortedatum: 18 juni 1977
Sterrenbeeld: Tweelingen
Afkomst: Ankara, Turkije
Woonplaats: Amsterdam
Familie: Yücel Yesilgöz (Vader) Berfin Yesilgöz (zus)
Relatie: Ja, met René Zegerius
Kinderen: Nee
Beroep: Partijleider VVD
Opleiding: Sociaal Culturele Wetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam
Instagram: De Instagram van Dilan is @dilanyesilgoz_

Foto's

bente becker en Dilan yesilgoz