Dilan Yesilgoz

Mannenzaken.nl > Vrouwen > Politici > Dilan Yesilgoz

Politica Dilan Yesilgöz

Dilan Yesilgöz is een Nederlandse politica geboren in Ankara. Ze werd hier geboren op 18 juni 1977. Omdat haar vader een mensenrechtenactivist en vakbondsleider was moest hij het land in 1981 ontvluchten. Drie jaar later volgde ook Dilan, samen met haar moeder en zusje. Dilan woont dus sinds ze zeven jaar oud is in Nederland. Van haar vader nam ze de interesse voor politiek over. Ze studeerde in Amsterdam, aan de Vrije Universiteit. Dilan studeerde af in sociaal culturele wetenschappen. Ze werd bestuursadviseur voor de gemeente Amsterdam.

Dilan Yesilgöz VVD en Tweede Kamer

Dilan Yesilgöz is inmiddels een niet meer weg te denken gezicht in de politiek. Als Minister van Justitie en Veiligheid volgde ze in 2022 Ferd Grapperhaus op. Ze heeft hiermee een ontzettend belangrijke functie binnen onze overheid. Maar zoals elke politicus, moest ook Dilan onderaan de ladder beginnen. Na haar werk als bestuursadviseur in Amsterdam besloot ze de gemeenteraad in te gaan. Als raadslid van de VVD heeft ze 3 jaar voor de gemeente Amsterdam gewerkt. Dilan Yesilgöz stroomde van hieruit door naar de Tweede Kamer, waar ze in 2017 een zetel wist te verkrijgen. Na vier jaar als Tweede Kamerlid werd ze minister. Eerst van Economische Zaken en Klimaat, later van Justitie en Veiligheid.

Dilan Yesilgöz partner, relatie en kinderen

Een slimme en mooie vrouw, die ook nog eens een succesvolle carrière heeft. Wie wil dat nou niet? Het verbaast dan ook niemand dat Dilan al een tijdje bezet is. Dilan Yesilgöz is sinds 2014 getrouwd met haar man René Zegerius. Ze wonen samen in Amsterdam. Hij werkt bij de GGD als programmamanager. Kinderen hebben de twee niet, wel een hond. Of er ooit kinderen komen is nog maar de vraag, ze zijn er nog niet over uit. In ieder geval zijn ze samen ontzettend gelukkig, en dat is het belangrijkste.

Dilan Yesilgöz Instagram

Dilan Yesilgöz is enorm actief op Instagram. Ze heeft al ruim boven de 1000 berichten geplaatst. Deze berichten gaan over van alles. Haar werk komt veel terug, maar ook media-optredens en plaatjes van vakanties of haar hond. Als volger van Dilan ben je altijd als eerste op de hoogte van waar ze gaat of staat. Zeker de persoonlijke plaatjes zijn leuk om te zien van een vrouw die we voornamelijk uit de toch wel serieuze politiek kennen. Dilan Yesilgöz is te volgen op Instagram onder @dilanyesilgoz_.

Nieuws

Foto: Johan Derksen loopt weg met tafeldame Dilan Yesilgöz bij Vandaag Inside

Zelden is het zo duidelijk dat twee mensen bij elkaar horen. Johan Derksen lijkt met Dilan Yesilgöz de ideale match gevonden te hebben!

4 redenen waarom Yesilgöz een betere minister van Justitie dan Grapperhaus is

Het is zover, Nederland heeft een nieuwe minister van Justitie. En Dilan Yesilgöz is nu al beter dan Grapperhaus ooit was. 

Deze foto laat zien waarom Dilan Yesilgöz de mooiste minister ooit is

Dilan Yesilgöz-Zegerius wordt de nieuwe minister van Justitie en Veiligheid. En daarmee wordt ze de mooiste minister ooit.

Dankzij deze VVD-vrouwen heeft Mark Rutte zelf geen vriendin!

De top 5 van de VVD bestaat uit Mark Rutte en vier vrouwen. En laten die vier nu net de reden zijn dat Mark Rutte nog single is!

De zwoele praatjes van VVD kamerleden Bente en Dilan

In verkiezingstijd trekken politici letterlijk alles uit de kast om de kiezer te bereiken. Sommige schuiven aan bij bekende praatprogramma's of populaire podcasts. Anderen nemen het een stapje verder en beginnen hun eigen talkshow. Hoog tijd dus voor een bakje koffie met Bente en Dilan. 
Dilan Yesilgöz mooiste minister

Profiel

Geboortedatum: 18 juni 1977 Sterrenbeeld: Tweelingen
Afkomst: Ankara, Turkije
Woonplaats: Amsterdam
Familie: Yücel Yesilgöz (Vader)
Relatie: Ja, met René Zegerius
Kinderen: Nee
Beroep: Minister van Justitie
Instagram: De Instagram van Dilan is @dilanyesilgoz_

Foto's

bente becker en Dilan yesilgoz