The Masked Singer

Mannenzaken.nl > Entertainment > TV > The Masked Singer

TV-programma The Masked Singer

Eén van de grootste nieuwe hits op tv van de laatste jaren is ongetwijfeld The Masked Singer. Het tv-programma is een zangshow die gebaseerd is op King of Mask Singer, een format uit Zuid-Korea. De populariteit van The Masked Singer heeft zich als een olievlek over de wereld verspreid: ook in bijvoorbeeld de Verenigde Staten is het een kijkcijferhit. 

Hoe werkt The Masked Singer? 

De opzet van The Masked Singer is simpel: een groep BN’ers van wie de identiteit geheim is krijgt een zeer hoogwaardig kostuum met masker toegewezen. In die vermomming zingen ze elke week een lied voor de jury. De jury probeert er door de weken heen achter te komen welke BN’ers er achter de maskers zitten. Intussen stemt de kijker op zijn of haar favoriete optreden. De Masked Singer met de minste stemmen wordt gedwongen ontmaskerd, en mag  vertrekken. Tussendoor worden er ook hints gegeven die mogelijk te maken kunnen hebben met de identiteit van de zangers. 

The Masked Singer onthulling 

Het meest spraakmakende moment van The Masked Singer is zonder twijfel de onthulling. Niet alleen de juryleden, maar ook de kijker heeft wekenlang online gespeculeerd over de mogelijke identiteiten van de zangers. De theorieën vliegen je om de oren en gaan soms bijna net zo diep als bij Wie Is De Mol. Geen wonder dat er steeds toegewerkt wordt naar het einde van de show. Zodra een deelnemer weggestemd is, moeten ze hun masker afdoen. Dit wordt vaak op zeer dramatische wijze in beeld gebracht. Het moment van de onthulling is de grote apotheose van de aflevering. Zelfs mensen die het tv-programma niet volgen zijn de volgende dag benieuwd naar het moment van de ontmaskering. 

Kandidaten The Masked Singer 

Elk seizoen is er weer een nieuwe groep BN’ers bereid gevonden om in een koddig pak optredens te geven. Sommige kandidaten zijn ook echt zanger of danser van beroep, wat je op het podium vaak meteen terugziet, ondanks de afleidende outfits. Kandidaten die niet kunnen zingen vallen uiteraard nóg meer op. Een matige performance in combinatie met zo’n grappig kostuum werkt uitstekend op de lachspieren! De kandidaten van The Masked Singer zijn beslist geen onbekende namen. Zo deden o.a. Josje Huisman, Noortje Herlaar, Edsilia Rombley, Emma Heesters en Nicolette Kluijver al eens mee aan The Masked Singer. Het tv-programma werd in voorgaande jaren gewonnen door Tania Kross, Jan Dulles en Jamai Loman. 

Nieuws

Deze BN’ers zitten in pak van Eekhoorn en Nijlpaard bij The Masked Singer

The Masked Singer houdt iedereen in Nederland bezig. Wie zit er in de vreemde pakken op het podium?

Dionne Stax deelt video van Masked Singer-optreden zonder kostuum

Dionne Stax weet er in The Masked Singer wel een feestje van te maken. Ze neemt je even mee achter de schermen. 

Foto: Deelnemers The Masked Singer 2023 nu al bekend

Een nieuw seizoen van The Masked Singer staat voor de deur en dat betekent allemaal nieuwe kandidaten die weer meedoen!

Foto: Suzan en Freek lebberen elkaar af

Suzan en Freek zijn 15 jaar samen! En om dat te vieren, plaatsen de twee een intieme foto op Instagram. Ze lebberen elkaar zowat af..

Ontmaskerd! is deze BN’er de pinguin in The Masked Singer?

In de spannende show The Masked Singer ligt er maar een vraag op iedereens lippen: Welke BN'er is de Pinguïn?

Dit kan niet anders! Deze BN’er zit er in het pak van de Kikker bij The Masked Singer!

Sommige BN'ers zijn niet zo goed in het verbergen van hun identiteit tijdens The Masked Singer. De Kikker heeft zichzelf dan ook direct verraden!

Ontmaskerd! De Panda van The Masked Singer kan haar identiteit niet langer verbergen

In The Masked Singer is het de bedoeling dat een identiteit geheim blijft, maar deze BN'er zit overduidelijk in het pak van de schattige Panda!

Wow! De Zeemeermin van The Masked Singer is overduidelijk dit model!

The Masked Singer is een super spannend programma, maar soms is een identiteit overduidelijk. Zo ook bij de Zeemeermin; dit kon gewoon niet duidelijker.
The Masked Singer

Profiel

Eerste uitzending: 2019 
Gebaseerd op: King of Mask Singer (Zuid-Korea) 
Presentator: Ruben Nicolai 
Jury: Loretta Schrijver, Buddy Vedder, Gerard Joling, Carlo Boszhard 
Zender: RTL 4 

Foto's

The Masked Singer
The Masked Singer
The Masked Singer