Gerard Joling

Artiest Gerard Joling

Gerard Jan (Gerard) Joling, geboren op 29 april 1960 in Alkmaar, is een Nederlandse zanger en televisiepresentator. Hij groeide op in Schagen en begon zijn carrière als fotomodel en danser in videoclips, voordat hij doorbrak in 1985 met de Soundmixshow, waar hij derde werd met "Crying" van Don McLean. In de jaren negentig debuteerde hij als presentator en maakte hij deel uit van De Toppers. Joling scoorde hits zoals "Maak me gek" en "Blijf bij mij", trad op in Ahoy en was bekend van diverse televisieshows en reallifesoaps zoals "Geer & Goor". Later coachte hij in programma's als "The Voice Senior" en "All Together Now".

Gerard Joling relatie, getrouwd, kinderen

Gerard Joling was al zo een 30 jaar vrijgezel. Zijn laatste relatie mislukte in 1996, waarna het hem lang niet meer lukte om een nieuwe liefdespartner te vinden. Toch lijkt hij inmiddels een geliefde gevonden te hebben. Het is echter onduidelijk om wie dit precies gaat. Verder heeft Gerard Joling geen kinderen.

Gerard Joling Eurovisiesongfestival

Gerard Joling nam in 1988 deel aan het Eurovisiesongfestival met het nummer "Shangri-La". Hij eindigde als negende van de eenentwintig deelnemers. Céline Dion won dat jaar met het nummer "Ne Partez Pas Sans Moi", hoewel ze destijds nog niet zo bekend was als tegenwoordig. Tijdens zijn optreden werd Joling ondersteund door het orkest onder leiding van Harry van Hoof, wat zijn tiende deelname aan het songfestival betekende.

Nieuws

De meiden van O’G3NE schuiven aan bij De Toppers; oude mannen genieten zichtbaar (foto!)

Gerard Joling, Jeroen van der Boom en René Froger van de Toppers genieten overduidelijk veel van de meiden van O'G3ne. Ze schuiven namelijk aan als gastartiesten bij de Toppers!

Foto: Vandaag Inside-kijker smelt weg bij deze schaars geklede meisjes in de studio

Na een bevlogen uitzending van Vandaag Inside is iedereen het in ieder geval over één ding eens: die danseressen die Joling meenam zijn erg fijn!

Oude bekende Jill Helena laat nieuw gezicht zien

Solliciteert zij naar het Songfestival?

Niet iedereen heeft het zo gemakkelijk de komende kerstdagen

Sommigen van ons hebben een heel zwaar leven.

Lil’Kleine wordt eindelijk netjes opgevoed

Het is inmiddels wel bekend dat de coaches van The Voice of Holland soms meer op een stel kleuters lijken dan bekende artiesten. Maar...

Goor kiest opvolger Geer voor reisshow

Welke schaterlachers kunnen er nog meer mee in zijn reiskoffertje?

Chantal Janzen krijgt massage (BEELD)

Ja, je leest het goed. Een van de meest begeerde vrouwen van de Lage Landen krijgt een heuse massage aan haar achterste.

Het ‘Coronel-complot’

En de uitvinding van een nieuwe snack
Gerard Joling

Profiel

Geboortedatum: 29 april 1960
Sterrenbeeld: Stier
Afkomst: Alkmaar, Nederland
Familie: (vader) Herman Joling, (moeder) Jannie Joling
Woonplaats: Aalsmeer, Nederland
Relatie: Ja, onbekend
Beroep: Presentator
Instagram: De Instagram van Gerard is @gerard_joling

Foto's

Gerard Joling
Gerard Joling