TV-transfermarkt gaat los

Datum: 

Categorie:

Er is veel aan de hand in de transfermarkt. Nee, we hebben het niet over voetbal. Dit slaat op de late-night-talkshow-host-markt. De tv-zenders hebben de afgelopen tijd goed naar voetbal gekeken. Daar schuiven ze ook constant met coaches.

Silly season

In september maakte Eva Jinek bekend de volgende te zijn in de rij NPO-presentatoren de overstap te maken. In 2020 gaat ze aan de slag bij RTL waar ze wederom een talkshow gaat presenteren. Dit nieuws heeft de transfermarkt op scherp gezet. Want wie gaat haar vervangen? Wat kan de NPO nog tegen brengen? Gaat haar overstap succesvoller worden dan die van Twan Huys?

Het is alsof Jinek van de Eredivisie naar het buitenland vertrekt voor het grote geld. Het is echter de vraag of ze daar wel gaat scoren. Ook wordt daar niet per se het mooiste voetbal gespeeld. De Arsene Wenger van de presentatoren, Jeroen Pauw lijkt er toch van te zijn geschrokken. Altijd trouw gebleven aan zijn club, maar hij is ’too old for this shit.’ Hij kondigde namelijk aan te stoppen met zijn talkshow. Hij gaat zich op ‘andere dingen’ richten.

Wat Pauw er niet bij zegt, is dat hij een directe concurrent van Jinek zou worden. Van zijn voormalige collega verliezen, zou zijn ego misschien niet aankunnen. Dat hij een deel van zijn redactie verloor aan Jineks vertrek zou ook niet geholpen hebben.

Wet van de grote getallen

Bij de NPO zaten ze vast met hun handen in het haar. De Eredivisie van de Nederlandse televisie heeft maar een beperkt budget ten opzichte van de commercië. De talenten vertrekken hier ook naar het spreekwoordelijke buitenland voor het grote geld. En wat is de oplossing van de NPO? In plaats van de focus te leggen op één volwaardige kwaliteitscoach, komen ze met een lading interim coaches. Want in de plaats van Jinek gaan ze 5 talkshowduo’s testen bij de nieuwe talkshow die Op1 gaat heten. Een paar interessante namen: Sophie Hilbrand, Willemijn Veenhoven en Giovanca Ostiana.

Met 5 opties is het wat makkijker rouleren dan die ene dure topcoach, moeten ze gedacht hebben. Scoort een uitzending een keer niet? ….. D’ruit! Net als in het voetbal dus.

Premier League

Twan Huys kon zich vorig jaar al niet houden en verving een slecht scorende Humberto Tan bij RTL Late Night. Dat dit geen succes was is al breed uitgemeten in de pers.

Maar NPO’s laatste topcoach dan? Kunnen de tv-bazen Matthijs van Nieuwkerk nog langer aan de club binden? De presentator moet namelijk volgend jaar verplicht een lager salaris accepteren. Hij gaat dan van ruim 360.000 euro naar een schamele 194.000 euro per jaar. Dat zal vast als een degradatie aanvoelen. Alsof hij dan opeens in de Keukenkampioendivisie speelt. En ook voor hem zal dan uiteindelijk het grote geld van de Premier League lonken. De vraag blijft vooral hoe lang je daar kan blijven, aangezien er voor kerst al genoeg koppen zijn gerold in de hoogste divisies.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Prinsessen Amalia en Alexia laten zich begluren tijdens zomers tripje (foto’s!)

De kans is groot dat we deze zomer regelmatig wat te zien krijgen van prinsessen Amalia en Alexia. Samen met hun ouders gaan ze op een zomers tripje dicht in de buurt.

Hélène Hendriks en Estavana Polman delen een innige kus achter de schermen bij De Oranjezomer (foto!)

Hélène Hendriks en Estavana Polman geven ons wel een heel uniek kijkje achter de schermen van De Oranjezomer met deze foto. 

Prachtige Robin Holzken laat in loszittend jurkje véél meer zien dan alleen haar nieuwe trouwring (foto!)

Robin Holzken, de bloedmooie vriendin van Bram Krikke, is nu de bloedmooie verloofde van Bram Krikke. En dat viert ze zo!