Op1

TV-programma Op1

Op1 is een praatprogramma dat in de avond van elke weekdag op NPO 1 uitgezonden wordt. Eva Jinek en Jeroen Pauw eind 2019 stopten met hun succesvolle late night talkshows, waardoor de NPO op zoek moest naar een vervanger. Het bleek uitermate lastig om een persoon te vinden die het enorme gat te vullen dat door Pauw en Jinek werd achtergelaten, vandaar dat er gekozen werd voor een grote cast aan presentatoren, die steeds om de beurt in duo’s Op1 presenteren. Hierdoor zie je elke weekavond niet alleen onder de gasten nieuwe gezichten langskomen bij de talkshow. 

Op1 presentatoren 
Vooraf aan het begin van Op1 werd er een lange auditieronde gehouden voor het vinden van geschikte presentatoren voor Op1. Er schijnen 21 duo’s getest te zijn, waarvan er uiteindelijk vijf overbleven; één voor elke doordeweekse dag. Sinds de start van Op1 zijn er al een aantal presentatoren en duo’s gekomen en gegaan. Zo worden op avonden dat bepaalde presentatoren niet aanwezig zijn een beroep gedaan op vaste vervangers. Ook is er geschoven binnen de bestaande duo’s presentatoren. De vaste presentatoren zijn Hugo Logtenberg en Nadia Moussaid (maandag), Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink (dinsdag), Charles Groenhuysen en Carrie ten Napel (woensdag), Jort Kelder en Welmoed Sijtsma (donderdag), Sven Kockelmann en Fidan Ekiz (vrijdag).  

Gasten Op1 
Welke gasten er in de avond bij Op1 te zien zijn wordt elke dag in de middag bekendgemaakt via de officiële website van het tv-programma. De gasten die aanschuiven hebben in de meeste gevallen te maken met een nieuwsfeit, en worden dus uitgenodigd om over een bepaalde gebeurtenis in de politiek, entertainment of andere actualiteit te duiden. Soms ontstaan er ook discussies aan tafel, die dan in goede banen geleid moeten worden door de presentatoren. 

Op1 locatie
In 2020 en 2021 werd het programma Op1 uitgezonden vanuit Studio 2 op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. Echter, vanaf 2022 is de locatie verplaatst naar het Mediapark in Hilversum.

Nieuws

Op1-presentatrice Welmoed Sijtsma had affaire met man die elke week naast haar zat

De beeldschone Welmoed Sijtsma, een van de stralende gezichten van de Nederlandse televisie, bevindt zich nu in het oog van een storm dankzij opvallende speculaties van influencer Yvonne Coldeweijer...

Foto: Boerin Annemiek Koekoek bedreigd na boerenprotest

Voor- en tegenstanders van de boeren hebben nog nooit zo fel tegenover elkaar gestaan. Moet Annemiek Koekoek vrezen voor haar veiligheid na uitspraken op televisie?

Foto: Beeldschone Natasja Gibbs zorgt voor opvallend moment bij Op1

Dankzij presentatrice Natasja Gibbs zit iedereen weer op het puntje van z'n stoel tijdens Op1!

6 leuke weetjes over presentatrice Maaike Timmerman

Maaike Timmerman is elke werkdag op tv te zien. Wie wil er nou niet in de ochtend wakker worden met het nieuws van de knappe brunette? Naast presentatrice van Goedemorgen Nederland schuilt er nog veel meer achter Maaike...

Oekraïne-expert Victoria Koblenko vuurt terug na kritiek op oorlog

Victoria Koblenko is boos en zet daarom de boel in de fik. De Oekraïense actrice slaat keihard terug na kritiek op haar laatste tv-optreden...

Foto: Op1-presentatrice Fidan Ekiz laat onbekende kant van zichzelf zien

We kennen Fidan als pittige praatprogramma-pitbull. Toch heeft ze ook een andere kant die je niet zo vaak ziet...

Fidan Ekiz bewijst met deze foto dat ze de leukste presentatrice van Op1 is

Ben je het er nog niet mee eens dat Fidan Ekiz de leukste presentatrice van Op1 is? Na het zien van deze foto van de presentatrice ben je meteen overtuigd!

Dionne Stax straalt eindelijk weer op deze foto van nieuw programma Droomhuis Gezocht

Dionne Stax heeft de smaak weer te pakken. Ze straalt op een foto van haar nieuwe programma Droomhuis Gezocht. 
Op1

Profiel

Eerste uitzending: 2020 
Presentatoren: Welmoed Sijtsma en Jort Kelder, Fidan Ekiz en Sven Kockelmann, Carrie ten Napel en Charles Groenhuysen, Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink, Nadia Moussaid en Hugo Logtenberg 
Zender: NPO 1 

Foto's

welmoed sijtsma op1
Welmoed Sijtsma Op1
Op1