Lieke Martens

Lieke Martens

Profiel

Geboortedatum: 16 december 1992 Sterrenbeeld: Boogschutter Kinderen: Nee
Relatie: Ja, met Benjamin van Leer 
Geboorteplaats: Limburg, Nederland Beroep: Prof-voetbalster Instagram: Lieke zit op instagram onder de naam @liekemartens

Foto's

Lieke Martens
Maan de Steenwinkel nog niet vertoonde foto
Lieke Martens

Sportvrouw Lieke Martens

Lieke Martens is een professioneel voetbalster. Ze werd geboren op 16 december 1992 in het dorpje Nieuw Bergen in Limburg. Ze begon al op vijfjarige leeftijd te voetballen bij de plaatselijke voetbalclub. Ze speelde hier in de jongensteams tot aan de C1. Ze werd al op haar achtste uitgenodigd om bij KNVB elftallen mee te spelen. Na de C1 stapte ze dan ook over naar Olympia ’18 in Boxmeer, nadat de bondscoach dit had aanbevolen. Al op 16-jarige leeftijd kwam ze in de wereld van professioneel voetbal terecht. Ze ging spelen voor Heerenveen in de Eredivisie. Hier speelde ze slechts één seizoen. Via VVV-Venlo, Standard Luik en FCR Duisburg kwam Lieke Martens in Zweden terecht. De inmiddels international speelde hier voor Göteborg en FC Rosengard. Na een paar succesvolle seizoenen maakte ze de overstap naar één van de grootste clubs ter wereld: FC Barcelona.

Lieke Martens Barcelona en PSG

Terwijl het vrouwenvoetbal steeds meer voet aan de grond kreeg in Nederland, hadden we al een grote ster bij een absolute topclub in het buitenland spelen. Lieke Martens speelde sinds 2017 bij FC Barcelona, één van de beste vrouwenteams van de wereld. Na een goed Europees Kampioenschap met de Oranje Leeuwinnen verdiende ze de overstap vanuit Zweden. Met Barcelona werd ze drie keer kampioen, waarvan de laatste keer zelfs zonder ook maar één keer gelijk te spelen of te verliezen in 30 wedstrijden. Ook won ze met Barca eenmaal de Champions League. In de zomer van 2022 maakte ze de overstap naar Paris Saint-Germain.

Lieke Martens Nederlands elftal

Lieke Martens is één van de meest succesvolle vrouwen ooit in het Nederlands elftal. In de jeugdeltallen liet Lieke al van zich horen door op het Europees kampioenschap onder 19 topscoorder te worden. In 2011 maakte ze haar debuut voor de Oranje Leeuwinnen. In 2015 ging ze mee naar het WK voetbal in Canada. Ze werd hier de eerste Nederlandse vrouw ooit die scoorde op een wereldkampioenschap voetbal. In 2017 werd het Nederlands elftal Europees kampioen in eigen land. Lieke Martens had hier misschien wel het grootste aandeel in, met beslissende doelpunten en assists. Ze werd uitgeroepen tot speelster van het toernooi. In 2019 werd ze met het Nederlands Elftal 2e op het WK, nadat ze in de finale verloren van Amerika. Op het EK in 2022 kon Lieke Martens haar ploeg niet weer helpen. Ze viel nameljk al vroeg in het toernooi uit door een blessure.

Lieke Martens vriend, zwanger en trouwen

Lieke Martens heeft sinds 2018 een relatie met Benjamin van Leer. Hij is een professioneel keeper. Het is natuurlijk altijd even puzzelen hoe zo’n relatie moet werken, als de één in Nederland werkt en de ander in Spanje. Toch wisten de tortelduifjes dat ze er voor moesten gaan. Elk moment dat ze konden, brachten ze samen door. Inmiddels zijn Lieke en Benjamin zelfs al getrouwd. Kinderen hebben ze nog niet. Wellicht dat ze hiermee wachten tot na hun carrières.

Nieuws

Foto: Lieke Martens duikt in armen van knappe teamgenote

Vrouwenvoetbal kijk je natuurlijk voor de mooie prestaties, maar stiekem is de manier waarop de afgetrainde dames hun doelpunten vieren ook zeker een reden om in te schakelen! Lieke Martens en haar teamgenote maken er een mooi feestje van!

Lieke Martens deelt heerlijke actiefoto in strak voetbalbroekje

Lieke Martens is een ongelooflijk fanatieke voetbalster. Nu deelt ze een actiefoto die dat meteen duidelijk maakt, en haar strakke broekje laat zien. 

Video: Lieke Martens bedekt snel de camera tijdens ijskoude duik

Dit filmpje is niet voor iedereen geschikt, vindt Lieke Martens zelf. Terwijl ze een ijsbad neemt, houdt ze snel haar hand voor de camera zodat we niet alles zien!

Foto: Lieke Martens deelt zomers kiekje met vriend vanuit bloedhete lift

Voetbalster Lieke Martens heeft weer een ontzettend leuke foto geplaatst op haar social media. En deze keer deelt ze de spotlight met haar vriend. 

Snel verdiend: Win 50x je inzet als Oranje Leeuwinnen Zwitserland verslaan

Het EK Vrouwenvoetbal is los! Ondanks een aantal flinke tegenslagen lijkt het inmiddels op rolletjes te lopen bij onze Oranje Leeuwinnen. De derde poulewedstrijd tegen nummer laatst Zwitserland zal zeker niet de moeilijkste zijn! Wie zich nu aanmeldt bij BetCity snel een lekker zakcentje aan deze wedstrijd verdienen!

Lieke Martens deelt zeldzame foto uit privécollectie

De prachtige Lieke Martens heeft haar privécollectie opengetrokken  en daar een lieve foto uit haar jeugd uit gedeeld. 

Vivianne Miedema en Lieke Martens vormen onverwacht nieuw setje

Vivianne Miedema en Lieke Martens zijn allebei gelukkig in de liefde. Toch gaan deze twee Oranje leeuwinnen een speciale relatie beginnen...

Ondeugende Lieke Martens deelt foto van pittig rokje

Lieke Martens laat haar Instagram volgers nooit in de steek. Bijna dagelijks zit ze nieuwe mensen "enthousiast" te maken. Allemaal voor promotie van het vrouwenvoetbal? Of is de superster gewoon een keertje ondeugend?