Robin Groot

Sportvrouw Robin Groot

Robin Groot jeugd, ouders en opleiding

Robin Groot is geboren op 12 januari 2001 in Alkmaar. Ze groeide op in het pittoreske dorp Broek op Langedijk in Noord-Holland. Ze rondde haar havo af op OSG Willem Blaeu in Alkmaar om vervolgens commerciële economie te gaan volgen aan de Hogeschool van Amsterdam.

Robin Groot bij Jumbo-Visma

Robin groeide op met ijs in haar aderen. Ze wist snel dat ze hoe dan ook ver wilde komen in de schaatswereld. In de junioren wist ze uitstekend te presteren op het grootste podium. Robin werd viermaal wereldkampioene. Dit bleef natuurlijk niet onopgemerkt bij Jumbo-Visma. Ze verschilde echter sterk van mening met Jumbo-Visma wat betreft trainingsschema. Robin’s schema was volgens haar te druk, waardoor haar prestaties tegenvielen en ze het plezier in het schaatsen verloor.

Robin Groot stapt over naar Team IKO

Nadat Robin Jumbo-Visma achter zich liet, vertrok ze naar Team IKO. Groot vond eindelijk haar schaatsplezier terug. Voor haar is het wezenlijke verschil de "menselijke en persoonlijke benadering". "Ik voelde me direct op mijn gemak bij het team; dat is volgens mij het geheim." Ik schaats weer met plezier, lach opnieuw, en geniet ervan. Ik geloof dat dit de sleutel is tot mijn prestaties. "Het was een beetje verdwenen, maar nu is het weer terug." Dit komt volgens haar dus door de personen. De gebroeders Martin en Erwin ten Hove weten heel goed hoe ze schaatsers onder hun hoede moeten nemen!

Robin Groot & Joy Beune

Bij Team IKO leerde Robin Joy Beune kennen. Ze kenden elkaar al van hun periode bij Jumbo-Visma. Voor beiden geldt dezelfde reden voor vertrek, zowel Robin als Joy wisten niet de successen te behalen waar ze op hadden gehoopt. De twee zijn nu beste vriendinnen en brengen hele dagen samen door bij IKO. Zo noemen ze elkaar ‘schaatszussen’. Robin Groot verving haar vriendin Joy bij het EK Allround in Hamar in 2023. Deze reserverol sloot ze af met een vierde plek. Al met al bestaat het team uit winnaars. Om met dames als Joy Beune, Pien Hersman en Robin Groot dagelijks samen te werken is een droom voor velen.

Robin Groot heeft relatie met haar vriend Tom

Uit Instagram-foto’s lijkt het erop dat Robin al jaren een relatie heeft. Ze is heel gelukkig met haar vriend Tom, maar lijkt er liever niet te veel over te willen posten op haar social media.

Nieuws

Robin Groot en Pien Hersman laten schaatspakje achterwege voor zeldzame foto’s tijdens privé-gelegenheid

Robin Groot en Pien Hersman laten hun schaatspakje achterwege voor zeldzame foto's tijdens een bruiloft! Kijk mee!

Schaatssters Pien Hersman en Robin Groot kruipen dicht tegen elkaar aan in nauwsluitend pakje (foto’s!)

Pien Hersman en Robin Groot besluiten ondanks de warme dagen toch nog even lekker tegen elkaar aan te kruipen. En dat ziet er natuurlijk bijzonder uit. 

Schaatsster Robin Groot blijft er onophoudelijk aan trekken en is nog lang niet klaar (video!)

Robin Groot weet alles uit zichzelf te halen en trekt hard. En dan wordt ze ook helemaal rood! 

Robin Groot laat zien waarom ze misschien wel de allermooiste schaatsster van dit moment is (foto’s!)

Robin Groot deelt de beste privé beelden van deze maand. Ze laat zichzelf goed zien en het is dan ook niet gek dat ze de mooiste schaatsster is op dit moment!

Schaatsster Robin Groot laat ploeggenotes watertanden met strakke achterzijde: ‘Mag ik ook een hapje?’

Robin Groot is druk aan het trainen in een strak pakje met bolle achterzijde. Haar ploeggenotes beginnen te watertanden en willen ook een hapje!

Beeldschone Robin Groot scoort ook zonder schaatspak op deze zomerse foto’s

De prachtige Robin Groot geniet net als heel Nederland van het mooie weer. De schaatsster maakte een heerlijke foto op het strand en weet hiermee een hoop mannenharten te veroveren. 

Schaatsster Pien Hersman smeekt om de noten van haar knappe collega Robin Groot (foto!)

Pien Hersman is samen met haar vriendin en collega Robin Groot en wilt heel graag haar noten hebben. Dus ze zit op de bank te smeken!

Schaatssters Joy Beune, Pien Hersman, Robin Groot en Michelle de Jong poseren op strand in zomerse outfitjes (foto’s!)

Schaatssters Joy, Pien, Robin en Michelle laten zien waarom ze de mooiste schaatssters van Nederland zijn. 
Robin Groot

Profiel

Geboortedatum: 12 januari 2001
Geboorteplaats: Alkmaar
Sterrenbeeld: Steenbok
Woonplaats: Heerenveen
Relatie: Ja, met haar vriend Tom
Lengte: 1.74 m
Beroep: Schaatsster
Opleiding: Commerciële economie, Hogeschool van Amsterdam
Instagram: Robingroot_

Foto's

Robin Groot
Robin Groot