Robin Groot

Sportvrouw Robin Groot

Robin Groot jeugd, ouders en opleiding

Robin Groot is geboren op 12 januari 2001 in Alkmaar. Ze groeide op in het pittoreske dorp Broek op Langedijk in Noord-Holland. Ze rondde haar havo af op OSG Willem Blaeu in Alkmaar om vervolgens commerciële economie te gaan volgen aan de Hogeschool van Amsterdam.

Robin Groot bij Jumbo-Visma

Robin groeide op met ijs in haar aderen. Ze wist snel dat ze hoe dan ook ver wilde komen in de schaatswereld. In de junioren wist ze uitstekend te presteren op het grootste podium. Robin werd viermaal wereldkampioene. Dit bleef natuurlijk niet onopgemerkt bij Jumbo-Visma. Ze verschilde echter sterk van mening met Jumbo-Visma wat betreft trainingsschema. Robin’s schema was volgens haar te druk, waardoor haar prestaties tegenvielen en ze het plezier in het schaatsen verloor.

Robin Groot stapt over naar Team IKO

Nadat Robin Jumbo-Visma achter zich liet, vertrok ze naar Team IKO. Groot vond eindelijk haar schaatsplezier terug. Voor haar is het wezenlijke verschil de "menselijke en persoonlijke benadering". "Ik voelde me direct op mijn gemak bij het team; dat is volgens mij het geheim." Ik schaats weer met plezier, lach opnieuw, en geniet ervan. Ik geloof dat dit de sleutel is tot mijn prestaties. "Het was een beetje verdwenen, maar nu is het weer terug." Dit komt volgens haar dus door de personen. De gebroeders Martin en Erwin ten Hove weten heel goed hoe ze schaatsers onder hun hoede moeten nemen!

Robin Groot & Joy Beune

Bij Team IKO leerde Robin Joy Beune kennen. Ze kenden elkaar al van hun periode bij Jumbo-Visma. Voor beiden geldt dezelfde reden voor vertrek, zowel Robin als Joy wisten niet de successen te behalen waar ze op hadden gehoopt. De twee zijn nu beste vriendinnen en brengen hele dagen samen door bij IKO. Zo noemen ze elkaar ‘schaatszussen’. Robin Groot verving haar vriendin Joy bij het EK Allround in Hamar in 2023. Deze reserverol sloot ze af met een vierde plek. Al met al bestaat het team uit winnaars. Om met dames als Joy Beune, Pien Hersman en Robin Groot dagelijks samen te werken is een droom voor velen.

Robin Groot heeft relatie met haar vriend Tom

Uit Instagram-foto’s lijkt het erop dat Robin al jaren een relatie heeft. Ze is heel gelukkig met haar vriend Tom, maar lijkt er liever niet te veel over te willen posten op haar social media.

Nieuws

Video: Schaatsster Robin Groot verrast Joy Beune met innige omhelzing na flinke knal

Robin Groot laat 'Gouden' collega-schaatsster Joy Beune flink schrikken, maar maakt het daarna snel goed met een warme knuffel...

Schaatsster Joy Beune reageert op knotsgekke ploeggenotes met foto in schaatspakje

De beeldschone schaatsster Joy Beune heeft een foto gemaakt, waarmee ze op een bijzondere manier reageert op haar collega's.

Foto: Schaatsster Robin Groot kruipt dicht tegen beeldschone collega aan voor heerlijke selfie

Pien Hersman en Robin Groot hebben een nieuwe foto gemaakt en natuurlijk zien beide dames er ontzettend goed uit op dit mooie plaatje.

Foto: Schaatsster Robin Groot (23) wordt flink in het zonnetje gezet door knappe ploeggenotes

Robin Groot was jarig en dat moest natuurlijk wel even groots gevierd worden. Met al haar schaatsvriendinnen ging ze op stap. 

Schaatsster Robin Groot (21) poseert in badkamer met beeldschone collega’s

Robin Groot heeft een nieuwe video gemaakt met al haar vriendinnen uit de schaatswereld en dat ziet er natuurlijk bijzonder goed uit.

Schaatsster Pien Hersman maakt fijn filmpje van beeldschone ploeggenote Robin Groot

Robin Groot heeft zich op de gevoelige plaat laten vastleggen door niemand minder dan ploeggenoot Pien Hersman.

Schaatsster Robin Groot (21) deelt innige foto met knappe ploeggenotes

De mooie schaatsster Robin Groot is een dame die je absoluut met leren kennen. Al is het alleen al vanwege de goede foto's. 

Wie wordt de nieuwe Jutta?

Femke Kok en Robin Groot zijn enorm opkomend in de schaatswereld. Maar wie van hen is de nieuwe Jutta Leerdam?
Robin Groot

Profiel

Geboortedatum: 12 januari 2001
Geboorteplaats: Alkmaar
Sterrenbeeld: Steenbok
Woonplaats: Heerenveen
Relatie: Ja, met haar vriend Tom
Lengte: 1.74 m
Beroep: Schaatsster
Opleiding: Commerciële economie, Hogeschool van Amsterdam
Instagram: Robingroot_

Foto's

Robin Groot
Robin Groot