Robin Groot

Mannenzaken.nl > Robin Groot
Robin Groot

Profiel

Geboortedatum: 12 januari 2001
Geboorteplaats: Alkmaar
Sterrenbeeld: Steenbok
Woonplaats: Heerenveen
Relatie: Ja, met haar vriend Tom
Lengte: 1.74 m
Beroep: Schaatsster
Opleiding: Commerciële economie, Hogeschool van Amsterdam
Instagram: Robingroot_

Foto's

Robin Groot
Robin Groot

Sportvrouw Robin Groot

Robin Groot jeugd, ouders en opleiding

Robin Groot is geboren op 12 januari 2001 in Alkmaar. Ze groeide op in het pittoreske dorp Broek op Langedijk in Noord-Holland. Ze rondde haar havo af op OSG Willem Blaeu in Alkmaar om vervolgens commerciële economie te gaan volgen aan de Hogeschool van Amsterdam.

Robin Groot bij Jumbo-Visma

Robin groeide op met ijs in haar aderen. Ze wist snel dat ze hoe dan ook ver wilde komen in de schaatswereld. In de junioren wist ze uitstekend te presteren op het grootste podium. Robin werd viermaal wereldkampioene. Dit bleef natuurlijk niet onopgemerkt bij Jumbo-Visma. Ze verschilde echter sterk van mening met Jumbo-Visma wat betreft trainingsschema. Robin’s schema was volgens haar te druk, waardoor haar prestaties tegenvielen en ze het plezier in het schaatsen verloor.

Robin Groot stapt over naar Team IKO

Nadat Robin Jumbo-Visma achter zich liet, vertrok ze naar Team IKO. Groot vond eindelijk haar schaatsplezier terug. Voor haar is het wezenlijke verschil de "menselijke en persoonlijke benadering". "Ik voelde me direct op mijn gemak bij het team; dat is volgens mij het geheim." Ik schaats weer met plezier, lach opnieuw, en geniet ervan. Ik geloof dat dit de sleutel is tot mijn prestaties. "Het was een beetje verdwenen, maar nu is het weer terug." Dit komt volgens haar dus door de personen. De gebroeders Martin en Erwin ten Hove weten heel goed hoe ze schaatsers onder hun hoede moeten nemen!

Robin Groot & Joy Beune

Bij Team IKO leerde Robin Joy Beune kennen. Ze kenden elkaar al van hun periode bij Jumbo-Visma. Voor beiden geldt dezelfde reden voor vertrek, zowel Robin als Joy wisten niet de successen te behalen waar ze op hadden gehoopt. De twee zijn nu beste vriendinnen en brengen hele dagen samen door bij IKO. Zo noemen ze elkaar ‘schaatszussen’. Robin Groot verving haar vriendin Joy bij het EK Allround in Hamar in 2023. Deze reserverol sloot ze af met een vierde plek. Al met al bestaat het team uit winnaars. Om met dames als Joy Beune, Pien Hersman en Robin Groot dagelijks samen te werken is een droom voor velen.

Robin Groot heeft relatie met haar vriend Tom

Uit Instagram-foto’s lijkt het erop dat Robin al jaren een relatie heeft. Ze is heel gelukkig met haar vriend Tom, maar lijkt er liever niet te veel over te willen posten op haar social media.

Nieuws

Robin Groot blijft volgers verwennen met beelden van koffiedate met knappe dame (foto’s!)

Robin Groot houdt het internet altijd goed in haar greep. Met deze recente foto's lijkt dat dan ook helemaal te lukken!

Schaatsster Pien Hersman grijpt knappe ploeggenote bij haar welgevormde kadetjes (video!)

Pien Hersman wordt onverwachts besprongen door een mooie dame. Geen wonder dat ze meteen weet waar ze haar handen kwijt kan!

Knappe schaatsster Robin Groot (23) zet tattoo op spannende plek (foto’s)

Robin Groot heeft een tatoeage laten zetten. De gekozen locatie is slim: deze tattoo zal je tijdens een schaatswedstrijd absoluut niet kunnen zien!

Schaatsster Robin Groot maakt stiekem filmpje van likkende Pien Hersman (video!)

Pien Hersman is stiekem vastgelegd terwijl ze even flink aan het likken is! Ze wordt betrapt door haar knappe blonde vriendin Robin Groot. 

Schaatsster Pien Hersman gaat helemaal los op privé foto’s met Robin Groot en Michelle de Jong

Pien Hersman weet wel hoe ze een feestje moet bouwen en gaat dan ook helemaal los. Zie hier de privébeelden van de knappe schaatsster en haar vriendinnen!

Schaatsster Robin Groot zet schaar in schaatspakje voor extra ventilatie (video)

Robin Groot bereid zich goed voor op het nieuwe schaatsseizoen. Tijdens het skeeleren geeft ze haar troeven nog even wat extra lucht!

Pien Hersman daagt knappe collega Robin Groot uit voor heerlijk ritje op elektrisch monster (video)

Pien Hersman rijdt in de buitenlucht op haar nieuwe elektrische hengst. Ploeggenote Robin Groot is natuurlijk meteen jaloers!

Schaatssters Joy Beune en Robin Groot genieten van zon in strakke topjes (foto’s!)

Knappe teamgenotes Joy Beune en Robin Groot zijn erg aan het genieten van de zon en dragen dan ook flinterdunne shirtjes.