Video: Cabaretière Vera van Zelm schreeuwt het uit na NPO-rapport over wangedrag tegen vrouwen

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Bron: Instagram

Vera van Zelm laat zich helemaal gaan terwijl ze live op de radio over het al langer spelende wangedrag binnen de NPO praat. Dit verhaal gaat zeker nog een staartje krijgen…

Het verhaal over wangedrag achter de schermen binnen de NPO speelt nu al enige tijd. Eind 2022 begonnen de eerste verhalen binnen te druppelen, maar het topje van de ijsberg lijkt stiekem nog niet eens écht in zicht. De Volkskrant bracht al enkele getuigenissen naar buiten van de redactie van DWDD, waar jarenlang sprake is geweest van een angstcultuur. Hierbij zou vooral presentator Matthijs van Nieuwkerk een grote rol in hebben gespeeld. Nadat dit naar buiten is gebracht zijn er enorm veel extra klachten naar buiten gekomen, en niet alleen binnen DWDD. Hierna is er een groot onderzoek gedaan door de commissie-Van Rijn, naar wangedrag binnen de NPO. Cabaretière Vera van Zelm reageert hierop met een serieus en pakkend bericht live op de radio bij het programma Spijkers met Koppen. Ze gaat echt helemaal los over de misstanden binnen de NPO, en verheft haar stem meerdere malen. Ook is duidelijk te horen dat ze zelf enorm emotioneel is. Vera’s tirade heeft (vooral bij vrouwelijke collega’s) veel losgemaakt. Zo plaatsen veel bekende Nederlanders het stuk van Vera op hun Instagram. Wil jij de video ook zien? Bekijk hem snel hier!

Vera van Zelm over wangedrag binnen de NPO

Tijdens de aflevering van 3 februari van Spijkers met Koppen heeft Vera een pakkend bericht over het wangedrag waar ze zelf door de jaren heen mee te maken heeft gekregen. Vera focust zich in haar stuk vooral op de moeilijkheden die vrouwen in haar vak met regelmaat tegenkomen. Ze geeft op het begin aan er over getwijfeld te hebben om hier op een grappige manier over te spreken, maar zegt dat ze hier helemaal geen behoefte aan had. Vera quote uit het onderzoek bijvoorbeeld: “Vrouwen werden aangenomen op basis van (…) beschikbaarheid en uiterlijke kenmerken. Ze geeft verder aan kwaad te zijn over het feit dat de werkcultuur zo in elkaar zit. Op het einde van de show zegt Vera dat dit wat zij zelf nu heeft gezegd, graag gehoord had toen zij haar carrière begon.

Stuk Vera van Zelm wordt massaal gedeeld door collega’s

Het stuk van Vera van Zelm wordt massaal gedeeld. Vooral op Instagram plaatsen veel vrouwen maar ook mannen de aflevering van Spijkers met Koppen. Veel mensen vinden het belangrijk dat er verandering komt in de werkcultuur. Deze culturen komen natuurlijk niet alleen voor binnen de cabaretwereld of de NPO. Onder het fragment van het programma, dat Vera zelf op Instagram gedeeld heeft, krijgt ze bijval van veel bekende vrouwelijke collega’s. Zo steunen o.a. Chantal Janzen, Jennifer Hoffman, Carice van Houten, Geraldine Kemper en Georgina Verbaan haar met een hartje.

Vera van Zelm pakt Matthijs van Nieuwkerk aan

Aan het begin van de aflevering geeft Vera aan dit keer haar verhaal niet op een grappige manier te vertellen. Toch kon ze het niet laten om het programma met een grapje te beginnen. Ze maakt Matthijs van Nieuwkerk namelijk toch eventjes belachelijk met betrekking tot zijn daden achter de schermen bij DWDD. Ze imiteert Matthijs: ”De wereld draait doorrr”, waarbij ze op de tafel rammelt zoals Matthijs dat altijd deed. Daarbij doet ze een stemmetje: ”Het is geen tafel Matthijs, dat is het hoofd van een stagiaire.” Waarop Vera (als Matthijs) zegt: ”Maakt niks uit, de wereld draait doorrrr.”

Vera van Zelm

Meer zien van Vera van Zelm?

Wil jij meer zien van Vera van Zelm? Neem dan even een kijkje op haar Instagram.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Schaatster Gioya Lancee (25) presteert op Instagram nóg beter dan op schaatsbaan

Gioya Lancee heeft het lastig op de schaatsbaan... Maar op Instagram presteert ze in ieder geval wel goed!

Video: Rico Verhoeven toont trillende tepeltjes tijdens zieke zweetsessie

Rico Verhoeven deelt via zijn Instagram een nogal opvallende video. Naast dat de bekende kickbokser zonder shirt staat valt er nog iet opmerkelijks op.

Video: Lies Zhara probeert lastige standjes uit met Sean Demmers

Lies Zhara laat in een filmpje zien hoe ze verschillende verleidelijke standjes uitprobeert samen met YouTuber Sean Demmers.