René van der Gijp geeft debat-tip aan Merel Ek: ‘Met benen wijd is niet handig’

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Na het met afschuw kijken naar het RTL-debat kiest René van der Gijp voor een nieuwe aanpak. ‘Zo ongemakkelijk’ gaan we het niet meer doen..

RTL-debat was té ongemakkelijk

Volgens René van der Gijp was het debat, georganiseerd door RTL, niet aan te zien. Hij had merkbaar kritiek en ook handige tips aan Merel Ek, zij zal namelijk zorgen voor de voorbereidingen van het debat en dus ook de opstelling. René vond dat de drie lijsttrekkers er veel te ongemakkelijk bij stonden en al snel werden de pilaren vergeleken met kleine lantaarnpaaltjes. Zo vraagt de oud-profvoetballer of Merel Ek hem een plezier kan doen..

Nieuwe aanpak bij concurrent SBS

Het politieke debat zou zich moeten verlagen tot talkshow-niveau. René heeft enorm veel eisen voor Merel, alsof de sta-positie niet al genoeg is. Hij geeft haar de gouden tip: “Zet die mensjes nou aan een tafeltje joh.” Als de lijsttrekkers op stoelen zitten weten ze niet wat ze met hun benen moeten doen. De een zou volgens hem de ledematen kruisen en dit consistent afwisselen, terwijl de ander met de benen wagenwijd voor het publiek zou zitten. Dit is natuurlijk enorm banaal en vraagt om een oplossing, aldus de door René aangeboden tafel. Zo kan men zitten hoe ze maar wensen, zonder dat wij kunnen meegluren.

Wilfred Genee is fel tegen voorstel René

Er was eerst een aanhanger voor het idee. Johan Derksen geeft aan dat gesprekken aan tafel inderdaad het meest ontspannen zijn, maar hij shockeert het publiek toch met een andere opmerking. Hij beweert dat bekvechten een stuk gemakkelijker verloopt in deze talkshowpositie, terwijl je toch op veilige afstand zit. Er komt veel reactie uit het publiek, tot Wilfred Genee een punt achter de zin zet. Hij was laatst bij een bespreking waar bekend was gemaakt wat de werkelijke opstelling zou worden. De lijsttrekkers zullen toch in de hinderlijke sta-houding moeten gaan, dit is namelijk  een definitief besluit.

René mag minder passief denken

Merel Ek heeft het hele gesprek stil langs de kant meegekeken en neemt nu eindelijk haar kans met een eigen mening. Het idee van René om achter een tafel te zitten was Merel het volkomen mee oneens. Ze wijst de neus op de feiten: de lijsttrekkers willen in gesprek gaan met het publiek. En wat is nou een slechtere houding dan passief in de stoel hangen. Ze komt verder niet goed uit haar woorden, maar vond het wel een nodige toevoeging aan de discussie tussen de mannen.

Minouche van der Gijp afgemaakt door volgers

De grove voetballer René is niet de enige met een uitgesproken mening. Zo is zijn losgelopen vrouw laatst onder vuur geweest voor haar uitspraak betreft Gaza. Ze ziet in hoe fout haar uitspraak was en laat de tranen al snel haar ogen inlopen als ze denkt over de vele berichten die ze erover kreeg. “Ik heb het natuurlijk over mezelf afgeroepen dat ik nu allerlei dm’s krijg van mensen die pro-Israël zijn.” Men was kwaad op haar nadat ze een kant koos in het geheel. Het hebben van een duidelijke mening zit duidelijk in de genen van familie van der Gijp.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Juultje Tieleman dwingt oogcontact af met betoverende foto

Juultje Tieleman slaat weer toe! En deze keer trekt ze al je aandacht met een wel héél opvallend lichaamsdeel.

Foto: Jutta Leerdam weet zelfs in winterkleding elke man te verleiden

Jutta Leerdam heeft een nieuw plaatje op het internet gezet en daarop zie je goed hoe ze zichzelf warm houdt. 

Strak ingepakte Danique Hosmar bewijst dat ze het allermooiste surfmeisje is

Dat Danique Hosmar interesse heeft in meerdere sporten wisten we. Maar met deze nieuwe sport en kiekjes laat ze de harten van veel mensen sneller kloppen...