Foto: René van der Gijp geniet van ‘grensoverschrijdend’ momentje met Hélène Hendriks

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

René van der Gijp, oud-profvoetballer en voetbalanalist, heeft weer eens voor opschudding gezorgd. Deze keer in het populaire actualiteitenprogramma Vandaag Inside, waar hij co-host Hélène Hendriks trakteerde op een onvervalste smakkerd op de wang. Van der Gijp, bekend om zijn lak aan de ‘woke’ regeltjes, liet hiermee weer eens zien dat hij zich door niets of niemand de les laat lezen.

René geeft ongefilterde tv-kus aan Hélène

Bij Vandaag Inside, dat bol staat van de controverses, zijn we wel wat gewend. Johan Derksen en zijn kaarsverhalen zijn inmiddels legendarisch, maar nu is het Van der Gijp die de show steelt. Hij kon zijn lippen niet bedwingen en plantte een dikke zoen op de wang van Hendriks, de voormalige hockyster en tegenwoordig televisiepresentatrice. Dit gebeurde live, tijdens een recente aflevering van het programma.

Vandaag Inside: het epicentrum van grensoverschrijdend gedrag?

Hendriks zelf leek er geen probleem mee te hebben, te oordelen naar haar schaterlach op de beelden. Vandaag Inside postte een foto van het moment op hun Instagram, wat gemengde reacties opleverde. Sommige fans vonden het te ver gaan en bestempelden het als grensoverschrijdend. Anderen prezen Hendriks voor haar standvastigheid tussen de ‘platte patjepeërs en glibberige presentator’.

Hendriks lacht, maar fans zijn verdeeld

De vraag is of dit incident nog een staartje krijgt. Hendriks lijkt niet echt van slag, en volgens sommige kijkers moet de situatie niet te serieus genomen worden. Dat Van der Gijp een handtastelijke inslag heeft, is algemeen bekend. “Bijna elke gast naast Van der Gijp krijgt met handtastelijkheden te maken”, merken kijkers op. Een tip voor toekomstige gasten: wil je ongeschonden blijven, kies dan voor een veilig plekje aan de bar.

Grensoverschrijdend of ”gewoon” René van der Gijp?

Interessant is ook hoe dit thuis valt bij Van der Gijp. Hij trouwde drie jaar geleden met zijn 15 jaar jongere vriendin Minouche de Jong. Hoewel er geruchten waren over een relatiecrisis, ontkenden beiden dit. Maar je zou je kunnen afvragen of zo’n incident niet alsnog voor problemen zorgt, zeker gezien Van der Gijp’s frequente afwezigheid vanwege TV-werk.

Hoe Reageert vriendin Minouche op Gijp’s Tv-Stunt?

Toch denken we niet dat dit incident veel impact zal hebben. Minouche kent haar man door en door en zal ongetwijfeld zelf ook regelmatig een dikke zoen van hem ontvangen. Tja, ieder zijn ding, toch?

Van der Gijps acties in perspectief

Als we het gedrag van Van der Gijp afzetten tegen dat van zijn tafelgenoten, lijkt het allemaal nogal mee te vallen. Johan Derksen, bijvoorbeeld, is bepaald geen lieveling van de ‘woke’ gemeenschap. Zijn uitspraken schieten regelmatig in het verkeerde keelgat. Zo veroorzaakte hij ophef met zijn opmerking ”het is ook wel een beetje de schuld van de joden” verwijzend naar het Israël-Palestina conflict en zijn ongezouten mening over Sylvana Simons in de Zwarte Piet-discussie. Derksen spaart niemand, ook vrouwen die anoniem klagen over grensoverschrijdend gedrag krijgen ervan langs. Hij noemde hen “heel laf” na de onthullingen rondom John de Mol.

Ook Wilfred Genee kan er wat van!

Wilfred Genee, de derde musketier van Vandaag Inside, blijft ook niet onbesproken. Geruchten over zijn escapades en een lady-shave in zijn auto voor ‘noodzakelijke voorbereidingen’ zorgden voor smeuïge roddels. In het programma ‘Roddelpraat’ kreeg hij zelfs de bijnaam ‘Lady Shave’.

Van der Gijps eerdere uitspattingen

Maar laten we niet vergeten dat ook René van der Gijp zijn momenten van controverse heeft gehad. Begin 2018 kwam hij in opspraak door zijn houding tegenover transgenders. Hij zette een pruik op en verklaarde zich ‘een vrouw te voelen’, wat resulteerde in buldergelach van Derksen, maar ook in een stortvloed aan kritiek op sociale media. Het lijkt erop dat bij Vandaag Inside de grenzen van humor en controverse voortdurend worden opgezocht, en soms overschreden.

Bron: instagram

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Noa Vahle maakt selfie in verlaten sportschool in tijdens snoepreisje

Noa Vahle laat zichzelf zien tijdens sportsessie in een compleet verlaten sportschool. Wat ziet de foto van deze blondine er mooi uit. 

Video: Hete Jutta Leerdam onthult unieke samenwerking met Netflix

Netflix is een samenwerking aangegaan met de hete Jutta Leerdam. Wij begrijpen precies waarom Netflix haar heeft gekozen voor déze video.

Video: Schaatsster Robin Groot verrast Joy Beune met innige omhelzing na flinke knal

Robin Groot laat 'Gouden' collega-schaatsster Joy Beune flink schrikken, maar maakt het daarna snel goed met een warme knuffel...