Fidan Ekiz is de ideale partner

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Je weet pas wat je mist, als ’t weer aan de talkshowtafel schuift. Jeroen Pauw maakte dit weekend zijn return als presentator van een avondpraatprogramma bij de publieke omroep. Hij kreeg de teugels van Op1, het programma dat zijn Pauw verving, in handen en stuurde meteen richting een kijkcijferrecord.

Iedereen is lyrisch over Pauw, maar zijn Op1-wederhelft wordt een beetje overgeslagen. Fidan Ekiz liet zich niet wegcijferen, en ontpopte zich tot ideale partner. Een nieuw, onwaarschijnlijk duo is geboren…

Fidan Ekiz en Jeroen Pauw

We hebben het al weken over de onverwachte succesformule van Op1. Iedereen had verwacht dat Jinek haar oude nest keihard zou gaan overschaduwen, maar het ‘nieuwe’ programma op de late avond van de publieke omroep bleek een hardnekkige tegenstander. Mede door slimme trucjes en een frisse aanpak bleef het in de kijkcijfers nek-aan-nek.

Lees ook: Jeroen Pauwer weer op tv

Het grootste ‘geheime’ wapen werd nog achter de hand gehouden. Bij RTL vreesden ze de terugkeer van Jeroen Pauw. Er was een mondiale crisis nodig om de NPO te doen beslissen dit oude kijkcijferkanon van stal te halen. Maar hij kwam niet alleen. Fidan Ekiz kreeg de (on)dankbare taak om naast hem plaats te nemen. Dat deed de Rotterdamse presentatrice meer dan behoorlijk!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Fidan (@fidanekiz) op

Nieuwe fiets

De vraag of Op1-succesduo Carrie ten Napel en Charles Groenhuysen een waardige vervanger van Pauw is kan, zeker nu Pauw zelf ook een rondje op deze ‘nieuwe fiets’ gereden heeft, het raam uit. Ekiz & Pauw is het duo waar we al die tijd op zaten te wachten. De talkshowkoning is normaliter een solist, maar gaat zoals we weten ook graag met dames in zee. Fidan Ekiz laat zich echter niet zo snel om de vinger van deze hosselaar winden.

Lees ook: ‘Dochter van’ steelt show Op1

Fidan stond eerder haar mannetje in talkshow Nieuwe Maan, en werd eigenlijk meteen op elke ‘opvolger van’-lijst gezet toen Jinek en Pauw aangaven te willen stoppen. Haar debuut bleef uit, tot afgelopen zondag. Had ze expres gewacht tot Pauw weer ‘beschikbaar’ was? Een beter opstapje is er namelijk niet.

Bad cop + bad cop

Wat Fidan uniek maakt is dat ze niet bepaald een grachtengordelmeisje is. Fidan is lekker Rotterdams: hard en eerlijk, maar op een bepaalde manier ook warm. Ze zeggen vaak dat elke ‘bad cop’ een ‘good cop’ nodig heeft, maar in dit geval passen twee van dezelfde soort ook heel goed bij elkaar. De altijd komisch-kritische Pauw was in vorm, maar ook Fidan was niet van plan om de gasten met zijden handschoentjes aan te pakken. D66-politicus Rob Jetten had geen moeilijkere dag uit kunnen kiezen om aan te schuiven.

Beeld: NPO

Fidan, die lang op haar kans had moeten wachten, was hongerig. Ondanks de verplichte anderhalve meter afstand sprongen de vonken er vanaf. Ook al is dit voor Pauw misschien ’n eenmalig dingetje, Fidan heeft in ieder geval bewezen dat ze in die Op1-carrousel thuishoort. De NPO is gek als ze haar geen vaste dag geven.

Lees ook: Eva Jinek jat duo-idee Op1

Laatste nieuws

Video: Sylvana IJsselmuiden geniet van zon in luchtig zomerjurkje

Sylvana IJsselmuiden heeft een heerlijk dagje gehad op het water. En natuurlijk neemt ze haar volgers gezellig mee op dit avontuur. 

Foto: Heleen van Royen geeft volgers nachtzoen met flink inkijkje

Heleen van Royen is niet vies van het maken van een verleidelijke foto. De schrijfster zou dat gerust haar nieuwe hobby kunnen noemen. 

Foto: Zwetende Danique Hosmar ligt op rug na inspannende sessie

De knappe blondine Danique Hosmar heeft weer een flinke sportsessie erop zitten, en dat levert een zweterig kiekje op!