Jort Keldert van elitair voetstuk na dierenknuffelgedrag

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het zijn spannende tijden voor Nederlanders. Het coronavirus vliegt door de staat en mensen blijven (mondjesmaat) binnen. In plaats van de stemmen van anderen, horen we nu vooral onze eigen stem in ons hoofd. Voor Jort Kelder heeft dit allemaal een bijzondere uitwerking, zo bleek uit een uitzending van JINEK op RTL.

Wie aan Jort Keder denkt, denkt automatisch aan champagne, kaviaar en de grootste bretelsverzameling van Nederland. Er zijn weinig burgerlijke zaken die je met onze Jort in verband brengt. Desalniettemin hebben de jaren Jort goed gedaan. De beste man weet inmiddels dat de wereld iets groter is dan ’t Gooi en dat er buiten de elitaire grenzen ook een hoop te zien en te beleven valt.

Jort Keldert onverwachts

Wijsheid komt dan wel met de jaren, maar de laatste uitspraak van Jort was er een die we niet van hem verwacht hadden. De voormalig eindbaas van het tijdschrift Quote lijkt het Greta Thunberg-virus te pakken te hebben. Jort had het aan tafel bij JINEK over de oorzaak van het coronavirus. Volgens Jort ligt dat aan de manier waarop wij met dieren omgaan.

Met andere woorden: in plaats van lullen over dure wagens en zeiljachten, verdiept Jort zich nu in de wondere wereld van de bio-industrie. Hij haalt zelfs de uitspraken van Al Gore, die jaren geleden al waarschuwde voor de uitbraak van een pandemie vanuit China, uit de oude doos.

Jort Kelder, activist

Even zonder grappen: het is natuurlijk top dat in alle lagen van de bevolking er aandacht besteed wordt aan de klimaatverandering en de mogelijke oorzaak van het coronavirus. Aan de andere kant maken we hier wel kennis met een nieuw fenomeen: Jort Kelder de activist.

Zie je het al voor je: Mark ‘Slijptol’ Baanders of Dennis van Omroep Powned staan bij een demonstratie op het Malieveld in Den Haag, en kijken dan plots tegen de achterkant van een duur Italiaans maatpak aan. Tussen de protestanten staat Jort Kelder met een megafoon, en hij neemt natuurlijk even de tijd om een praatje te maken. Dat hij dan de situatie uitlegt in woorden die alleen hij begrijpt.

Dat is toch heuuuurlijk! Misschien niet voor de geloofwaardigheid van deze activisten; fijne televisie levert het ongetwijfeld op. En als we íets nodig hebben in deze tijd, dan is het fijne televisie.

Laatste nieuws

Jutta Leerdam laat Jake Paul zweten met foto van opengeritst schaatspak

Jutta Leerdam laat iedereen zien wat ze precies aanheeft onder dat geel-zwarte schaatspak!

Wijdbeense Suzanne Schulting deelt uitnodigende foto op de bank

Suzanne Schulting heeft haar volgers getrakteerd op een nieuwe foto en die ziet er toch echt wel heel goed uit!

Ex-model Tanja Kok laat je heerlijk wakker worden bij Goedemorgen Nederland

Goedemorgen Nederland heeft een nieuw gezicht: Tanja Kok! Met deze blondine wakker worden is bepaald geen straf!