Fidan Ekiz

Journaliste Fidan Ekiz

De theaterschool en een studie filmgeschiedenis. Het is niet het eerste wat in je opkomt als je denkt aan journaliste en presentatrice Fidan Ekiz. Toch is het wel wat de journaliste gemaakt heeft tot wat ze is. Naast deze twee opleidingen, heeft Fidan ook journalistiek gestudeerd aan de hogeschool in Utrecht. Fidan Ekiz werd geboren in Rozenburg, in de buurt van Rotterdam, op 10 december 1976. Ze komt uit een Turks gezin en heeft veel warme herinneringen aan haar jeugd. Thuis was het geen vetpot en ook de taalachterstand hielp niet, maar dankzij haar hechte familie kwam het altijd goed. Al op jonge leeftijd was Fidan de journalist in de rollenspellen die ze met haar zus deed. Het was precies wat ze leuk vond. Nadat ze van haar zus een brochure kreeg voor de studie journalistiek, was Fidan om.

Fidan Ekiz carrière, Op1 en HLF8

Vanaf het moment dat ze de opleiding tot journalist afrondde, is Fidan Ekiz bekender en bekender geworden. Ze begon bij een kleine radiozender, maar werkte zich via het Rotterdams Dagblad omhoog naar correspondent voor onder andere BNR Nieuwsradio en RTL. In 2007 kreeg ze een baan bij de VARA, waar ze eerst redacteur van Pauw & Witteman werd. Uiteindelijk presenteerde ze hier ook eigen programma’s en maakte ze verschillende documentaires. De laatste jaren is Fidan Ekiz echter vooral bekend als medepresentatrice van Op1. Sinds 2020 is ze hier te zien. Daarnaast verschijnt Fidan ook vaak op televisie aan tafel bij talkshows als HLF8.

Fidan Ekiz relatie Wierd Duk en kinderen

In 2013 trouwde Fidan Ekiz met collega-journalist Wierd Duk. Samen kregen ze een zoontje, Ferran. Als het aan Fidan had gelegen waren daar nog drie broertjes en zusjes bijgekomen. Toch liep het anders. Fidan en Wierd gingen na een huwelijk van vier jaar in 2017 uit elkaar. Lang was het daarna rustig in het liefdesleven van Fidan. Ze vond meer tijd voor zichzelf en voor haar werk en dat vond ze fijn. Toch was er in 2022 weer nieuws: Fidan Ekiz en Wierd Duk waren weer samen. Ze hebben elkaar weer gevonden en dat levert hun en zoon Ferran een hoop op.

Fidan Ekiz Twitter en Instagram

Journalisten zijn vaak ontzettend actief op sociale media. Fidan Ekiz draagt hier ook haar steentje bij, al doet ze dit op een andere manier dan veel van haar collega’s. Fidan is namelijk niet terug te vinden op Twitter, misschien wel het meestgebruikte platform onder journalisten. Maar dat maakt ze helemaal goed op haar Instagram pagina. Regelmatig plaatst ze hier foto’s van allerlei dingen waar ze mee bezig is. Zo zie je foto’s van Fidan in de studio bij Op1, maar ook heerlijke fotoshoots waar haar fans echt van genieten. Je kunt Fidan Ekiz volgen op instagram via @fidanekiz.

Nieuws

Video: Fidan Ekiz laat er op aandringen van Hélène Hendriks iets uifloepen tijdens De Oranjezomer

Fidan Ekiz mag een week lang aanschuiven bij De Oranjezomer naast Hélène Hendriks om er van alles uit te floepen.  De aantrekkelijke journaliste Fidan Ekiz gaat helemaal...

Foto: Op1-presentatrice Fidan Ekiz laat onbekende kant van zichzelf zien

We kennen Fidan als pittige praatprogramma-pitbull. Toch heeft ze ook een andere kant die je niet zo vaak ziet...

Fidan Ekiz bewijst met deze foto dat ze de leukste presentatrice van Op1 is

Ben je het er nog niet mee eens dat Fidan Ekiz de leukste presentatrice van Op1 is? Na het zien van deze foto van de presentatrice ben je meteen overtuigd!

Fidan Ekiz gemanipuleerd bij eigen talkshow De Vooravond

Volgens boze mensen in Hilversum is De Vooravond-presentatrice Fidan Ekiz gemanipuleerd door de hoofdredacteur van Eva Jinek. Ineens wordt duidelijk waarom Fidan zo boos werd op cabaretier Martijn Koning...

Chantal Janzen is Maxime Meiland en Fidan Ekiz te slim af

Televisiekijkend Nederland heeft blijkbaar een enorme voorliefde voor Chantal Janzen

Chantal Komt Werken, De Vooravond, Chateau Meiland of Wie is de Mol?

Het nieuwe televisieseizoen is weer van start gegaan. Maar, welke van deze vier programma's (en bijbehorende vrouwelijke presentatoren/deelnemers) is eigenlijk jouw favoriet?

Fidan Ekiz in eerste aflevering De Vooravond

Fidan Ekiz is eindelijk los! Na een kleine try out naast Jeroen Pauw bij Op1 mocht de 44-jarige presentatrice eindelijk aan haar 'eigen' talkshowavontuur De Vooravond beginnen. Zijn we De Wereld Draait Door al vergeten?

Rondje Forum 5-7: Foto’s van Britt Dekker, Elise van der Horst & meer

Zondag, matig weer, Formule 1 op tv: grote kans dat jij gewoon binnen zit op deze vreemde zomerdag. Gelukkig is het altijd weer voor een rondje langs de mooiste foto's van ons forum. Britt Dekker, Elise van der Horst, Fidan Ekiz en Lisa Vol van OG3NE lieten zich zien!

Profiel

Geboortedatum: 10 december 1976
Sterrenbeeld: Boogschutter
Afkomst: Turkse roots
Relatie: Ja
Partner: Wierd Duk
Kinderen: Ja, één zoon
Geboorteplaats: Rozenburg, Nederland
Beroep: Journalist, Presentatrice, Columnist
Opleiding: Journalistiek in Utrecht
Familie: (vader) Yüksel Ekiz, (zus) Vildan Albayrak Ekiz
Instagram: Fidan zit op Instagram als @fidanekiz

Foto's