Lewis Hamilton

Sportman Lewis Hamilton

Lewis Hamilton, geboren op 7 januari 1985, is een Britse Formule 1-legende. Hij debuteerde in 2007 bij McLaren en werd snel een opvallend talent. Hamilton werd in 2008 wereldkampioen en stapte in 2013 over naar Mercedes. Met Mercedes behaalde hij van 2014 tot 2020 zes wereldtitels, vocht legendarische duels uit met Max Verstappen in 2021 en verloor nipt het kampioenschap. In 2022 beleefde hij een moeilijk seizoen zonder overwinningen. Lewis Hamilton onderscheidt zich door zijn buitengewone rijtalent, recordbrekende prestaties, aanpassingsvermogen op de baan en zijn betrokkenheid bij maatschappelijke kwesties, waarmee hij een unieke positie in de Formule 1 inneemt.

Lewis Hamilton relatie, getrouwd en kinderen

Gedurende zijn opmerkelijke carrière heeft Lewis Hamilton meerdere relaties gehad, waaronder met Danielle Lloyd, Jodia Ma, Vivian Burkhardt en Nicole Scherzinger. Momenteel is de populaire F1-coureur vrijgezel en heeft hij geen kinderen.

Lewis Hamilton activisme

Naast zijn succes in de F1-wereld is Lewis Hamilton ook actief als activist en heeft hij sterke opvattingen over verschillende onderwerpen. Na de dood van George Floyd, een zwarte man die stierf door politiegeweld, maakte Hamilton zich snel sterk tegen racisme. Hij riep Formule 1-collega's op hetzelfde te doen en droeg herhaaldelijk T-shirts ter ondersteuning van de Black Lives Matter-beweging. Bovendien veranderde hij zelfs grotendeels de kleur van zijn F1-auto naar zwart. Verder pleitte hij voor het verwijderen van standbeelden van mensen met racistische achtergronden.

Daarnaast zet Hamilton zich ook in tegen dierenleed; als vegetariër richtte hij zijn eigen vegetarische burgerketen op, genaamd Neat Burger. Lewis Hamilton vermogen Met zijn indrukwekkende prestaties heeft Lewis Hamilton door de jaren heen een aanzienlijk vermogen vergaard. De coureur verdient royaal in de F1 met een jaarlijks salaris van 55 miljoen, aangevuld met inkomsten uit sponsordeals. Zijn totale vermogen wordt geschat op ongeveer 285 miljoen euro. Een aanzienlijk deel, zo'n 130 miljoen, heeft hij geïnvesteerd in vastgoed.

Lewis Hamilton Ferrari

Formule 1-coureur Lewis Hamilton staat voor een sensationele transfer. De Engelse toprijder van Mercedes maakt in 2025 de overstap naar Ferrari. Daarmee komt een einde aan een jarenlang dienstverband van de zevenvoudig wereldkampioen bij Mercedes.

Nieuws

Foto: Lewis Hamilton gebruikt paddock als catwalk en baart opzien met doorschijnend t-shirt

Lewis Hamilton laat iedereen in de paddock naar hem kijken met zijn modebewuste outfits. Hij verbaast daarmee vriend en vijand.

Video: Viaplay-analisten geven ongezouten mening over megatransfer van Hamilton naar Ferrari

Hamilton maakt wereldtransfer naar Ferrari. De mannen van Viaplay zijn niet bang hun ongezouten mening te geven...

Lewis Hamilton vermoedt vals spel bij snellere collega’s in F1: ‘Zou er veel geld op zetten’

Lewis Hamilton is blijkbaar nogal een complotdenker. Dat blijkt wel uit de nieuwste video die online is gekomen. 

Wat? Lewis Hamilton laat Nyck de Vries uit vliegtuig vallen!

Nyck de Vries rijdt volgend jaar in de Formule 1, maar het lijkt erop dat Lewis Hamilton het hier niet helemaal mee eens is..

Video: Max Verstappen en Lewis Hamilton lachen na race keihard om enorme blunder Leclerc

Leclerc stond wéér in zijn hemd na de veelbesproken Grand Prix van Hongarije. Begint hij inmiddels het lachertje van de F1 te worden? Hamilton en Verstappen lijken hem een beetje uit te lachen terwijl ze hun podiumplek vieren...

Wat: Lewis Hamilton bij Mercedes vervangen door Nederlander Nyck de Vries

Dit weekend is er een extra Nederlander op de baan te zien bij de Formule 1. Lewis Hamilton maakt namelijk plaats voor de Nederlander Nyck de Vries.

Video: Amber Brantsen blaast ruzie tussen Hamilton en Verstappen nieuw leven in bij Viaplay

Amber Brantsen heeft geleerd dat een beetje sensatie geen kwaad kan dit seizoen bij de Formule 1. Kijk maar wat ze doet. 

Foto: Sylvana IJsselmuiden laat zich berijden door Lewis Hamilton

Sylvana IJsselmuiden plaatst regelmatig foto's waarop ze Lewis Hamilton een beetje plaagt. Deze keer is het de beurt aan Hamilton om Sylvana eens flink te grazen te nemen!
Lewis Hamilton bio

Profiel

Geboortedatum: 7 januari 1985
Sterrenbeeld: Steenbok
Afkomst: vader van Lewis Hamilton komt uit Grenada
Familie: (vader) Anthony Hamilton, (moeder) Carmen Larbalestier, (broer) Nicolas Hamilton
Woonplaats: Monaco
Relatie: Vrijgezel
Beroep: F1-coureur
School: Newman School
Instagram: De Instagram van Lewis is @lewishamilton

Foto's

Lewis Hamilton familie
Lewis Hamilton F1