Amber Brantsen

Mannenzaken.nl > Vrouwen > Presentatrices > Amber Brantsen

Presentatrice Amber Brantsen

Amber Brantsen is een Nederlandse presentatrice en journaliste. Ze begon haar carrière op de radio, tijdens haar studie bestuurskunde aan de universiteit van Leiden. Na drie jaar op de radio te horen te zijn als nieuwslezeres maakte ze de overstap naar de televisie. Ze ging werken bij de NOS, waar ze NOS op 3 mocht presenteren. Dit maakte haar landelijk bekend. Daarna maakte ze toch weer de stap terug naar de radio. Ze ging het Radio 1 journaal presenteren. Vanaf 2019 mocht ze het achtuurjournaal op NOS 1 presenteren. In 2021 verliet ze de NOS.

Amber Brantsen Viaplay

In 2021 kondigde Amber Brantsen aan dat ze de komende jaren bij ViaPlay zou gaan werken als presentatrice voor de Formule 1-uitzendingen. Indirect is de carrièreswitch van Amber, van nieuwslezeres naar Formule 1 presentatrice, een gevolg van haar relatie met Rachid. Hij is namelijk fanatiek fan van de Formule 1 en heeft Amber Brantsen aangestoken met dit ‘racevirus’. Amber Brantsen heeft niet lang moeten wachten op een nieuwe baan toen ze de NOS verliet. Binnen een maand was ze al aangenomen bij Viaplay. Deze nieuwe streamingdienst was op zoek naar een presentatrice voor de Formule 1. In Amber Brantsen hadden ze de ideale kandidaat gevonden. Sindsdien is Amber er elke Grand Prix bij. Ze presenteert de voor- en nabeschouwingen en de race zelf. Tijdens haar tweede bevalling was Amber Brantsen tijdelijk niet in staat om haar werk als presentatrice bij ViaPlay voort te zetten.

Amber Brantsen Relatie

Amber Brantsen heeft al heel wat jaren een relatie met Rachid Finge. De twee kennen elkaar van 3FM, waar ze beiden werkten. Ze hadden zelf niet het plan om hun relatie al snel openbaar te maken, maar hun collega Frank van der Lende gooide roet in het eten. Hij maakte in een uitzending per ongeluk bekend dat Amber Brantsen en Rachid Finge iets hadden. Rachid Finge is een Nederlands journalist en nieuwslezer, en studeerde communicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Amber Brantsen Zwanger

Op 3 februari 2021 verwelkomde Amber Brantsen haar eerste kind, een dochter genaamd Taylor Susie Finge. De bevalling verliep echter moeizaam als gevolg van een medische complicatie, waarbij zich problemen voordeden bij de ruggenprik die was bedoeld om Amber Brantsen te verdoven. Verder was Amber Brantsen tegen het einde van 2023 opnieuw zwanger. Vanwege haar zwangerschap was ze niet in staat om haar presentatiewerk voor ViaPlay voort te zetten. Als gevolg daarvan moest Viaplay op zoek naar een tijdelijke vervangende presentator voor deze periode.

Amber Brantsen Afkomst

Amber Brantsen heeft zowel Surinaamse als Aziatische wortels. Hierover heeft ze in een artikel in de Volkskrant gesproken. Ze vertelde: "Mijn oma is afkomstig van de oorspronkelijke bewoners van Suriname, de inheemsen, en ze komt uit het binnenland. Mijn opa is van Chinees-Surinaamse afkomst." Deze verwijzingen gelden voor de grootouders aan haar moeders kant. Amber Brantsen merkte verder op dat haar moeder, Iris Ong Alok, een meer Indisch uiterlijk heeft.

Amber Brantsen Instagram en Twitter

Amber Brantsen blijft graag in contact met haar fans. Daarom is ze erg actief op Instagram en Twitter. Op Instagram plaatst ze veel foto’s van wat ze meemaakt op de circuits en in de studio. Daarnaast plaatst ze natuurlijk foto’s van haar privéleven. Je kunt Amber Brantsen volgen op Instagram via @amberbrantsen. Ook Twitter gebruikt ze om met haar fans te interacteren. Amber Brantsen zit op Twitter met @amberbrantsen.

Nieuws

Video: Viaplay-presentatrice Amber Brantsen duikt commentaarhokje in met collega

Amber Brantsen verlaat de studio en duikt even gauw samen met haar mannelijke collega het commentaarhokje in...

Foto: Viaplay-kijker smult enorm van open jasje van Amber Brantsen

De mooie Amber Brantsen heeft een nieuwe foto online gezet en daar zie je het beste van de presentatrice zo verschijnen. 

Viaplay-presentatrice Amber Brantsen laat eindelijk van zich horen met schitterende foto

Amber Brantsen is weer terug van lang weggeweest. Met kerst laat ze weer voor het eerst van zich horen.

Viaplay-presentatrice Amber Brantsen schrikt van nieuwsbericht waaruit blijkt dat haar kind andere vader heeft

Amber Brantsen is onlangs bevallen van haar tweede kindje. Je kunt je voorstellen dat de presentatrice even schrok toen ze las dat haar kind stiekem van een ándere man is!

Viaplay-presentatrice Amber Brantsen smelt weg bij indrukwekkende pose van Max Verstappen

Amber Brantsen is momenteel helemaal weg van Max Verstappen. De presentatrice had zelfs even een ode aan Max online staan.

Kijker verrast: Deze voetbal-man zit ineens op de plek van Amber Brantsen bij Viaplay F1

Amber Brantsen is de komende maanden met verlof. Maar niet getreurd, want Viaplay heeft voor de F1 al vervanging geregeld. 

Viaplay-presentatrice Amber Brantsen staat op springen tijdens losbandig feestje met vriendinnen

Fans van Amber Brantsen zijn door het dolle: de beeldschone presentatrice laat namelijk al haar vormen zien in dit loeistrakke jurkje! 

Foto: Viaplay-presentatrice Amber Brantsen laat haar ronde vormen zien in ontzettend strak jurkje

Amber Brantsen slaat weer toe! De beeldschone presentatrice gaat binnenkort Viaplay tijdelijk verlaten, en deze ronde vormen zijn de oorzaak!
amber brantsen nos mooiste fotos instagram

Profiel

Geboortedatum: 9 september 1989 Sterrenbeeld: Maagd
Geboorteplaats: Zoetermeer
Opleiding: Bestuurskunde
Relatie: Ja, met Rachid Finge
Kinderen: 2
Beroep: Presentatrice, journalist
Instagram:
De Instagram van Amber is @amberbrantsen

Foto's

Amber Brantsen maakt opmerkelijke stap deelt foto
Amber Brantsen