Wat: Lewis Hamilton bij Mercedes vervangen door Nederlander Nyck de Vries

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Dit weekend is er een extra Nederlander op de baan te zien bij de Formule 1. Lewis Hamilton maakt namelijk plaats voor de Nederlander Nyck de Vries.

Er is dit weekend een vrije training bij de F1. Lewis heeft gekozen om dit weekend de jonge coureur Nyck de Vries in zijn wagen plaats te laten nemen. Als onderdeel van de Young Driver Tests moet hij dat twee keer per jaar doen.  Zo geeft hij een jong talent de kans om te laten zien wat hij in huis heeft. Een hele eer dus voor Nyck, die zich momenteel klaar maakt voor de race.

Lees ook: Video: Max Verstappen schittert in beste Formule 1-momenten van dit jaar

Lewis Hamilton staat vrijwillig zijn wagen af

Elk team moet tweemaal per seizoen plaats inruimen voor een talentvolle coureur om een vrije training te rijden in plaats van een ‘gevestigde’ naam. Komend raceweekend is Lewis Hamilton aan de beurt en de coureur wordt vervangen door een Nederlander: Nyck de Vries, die dit jaar al eerder even bij de ‘grote jongens’ mocht meedoen. Dit jaar reed hij namelijk ook al in een F1-wagen, maar dat was bij Williams. Ook mocht hij eind vorig jaar in een Mercedes rijden voor de Young Drivers Test in Abu Dhabi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lewis Hamilton (@lewishamilton)

Mercedes heeft weinig fans in Nederland

Nederlanders lijken vooral veel te geven om Max Verstappen als het om racen gaat. De rest van de deelnemers valt een beetje weg. Mercedes heeft tussen het Oranjelegioen dus ook niet veel fans zitten. Maar dat zo nog wel eens kunnen veranderen als er een Nederlander voor Mercedes rijdt. Nederlanders maakt het niet heel veel uit voor welke partij iemand uitkomt, zolang er maar een Nederlander op het podium staat. Dan komt die Hollandse trots weer boven zetten. Met Nyck de Vries kan Mercedes dus flink wat sympathie scoren bij de Nederlandse F1-fans.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nyck De Vries (@nyckdevries)

Nyck de Vries permanent in Formule 1

Het wordt meteen een uitdagende rit voor Nyck de Vries, die mag gaan bewijzen wat hij in huis heeft. Mercedes heeft wat upgrades gedaan en neemt die gelijk mee naar Paul Ricard. Nu is het kijken of de upgrades voldoende zijn om zich eindelijk te mengen in het gevecht tussen Red Bull en Ferrari. Als Nyck zich bewijst dit weekend dan kan dat nog wel eens betekenen dat hij dichterbij een permanente plek in de F1 is. Of dat bij Mercedes wordt is nog maar de vraag, maar bijvoorbeeld rijden voor Williams, dat zou nog wel eens een uitkomst kunnen zijn. De vrije training begint vrijdag om 14.00 uur, als je Nyck in actie wilt zien.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Ashley Zaat maakt VI-kijker wild met stiekem kiekje achter de schermen

De barvrouw van Vandaag Inside deelt een zeer uitdagend kiekje zichzelf achter de schermen! Dit wil je zien... 

Video: Explosieve Rico Verhoeven trapt stuntman bijna doormidden

Tijdens de opnames voor de film Black Lotus gaat het helemaal mis... Rico Verhoeven trapt stuntman zó hard dat hij nauwelijks meer kan opstaan!

Foto: Voorovergebogen Chatilla van Grinsven laat prachtige puppies zien

Chatilla van Grinsven laat al haar volgers op Instagram smelten. De basketbalster buigt diep voorover en laat haar prachtige puppies zien!