Stéphanie Frappart doet als eerste vrouw mee in Champions League-wedstrijd

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Opvallende primeur in de Champions League: Matthijs de Ligt gaat deze vrouw op het veld tegenkomen tijdens zijn wedstrijd!

Hoe je het nou wendt of keert: voetbal is van oorsprong een echte mannensport. Het is jammer dat voetballende vrouwen van zo ver moesten komen. Een andere groep vrouwen die het nóg moeilijker heeft is het scheidsrechterskorps. Voetballers nemen een vrouw met een fluit vaak helaas nog niet zo serieus als een mannelijke leidsman. Toch is het één zo’n vrouw gelukt om door te dringen tot het hoogste podium: de Champions League. Stéphanie Frappart (36) is de eerste vrouw die op het veld staat tijdens een wedstrijd in het miljardenbal.

Lees ook: ZIEN: Vivianne Miedema in Halloween-kostuum!

Stéphanie Frappart vs Matthijs de Ligt

Als Juventus-speler Matthijs de Ligt slim is, gedraagt hij zich tijdens Juventus-Dynamo Kiev. Stéphanie Frappart ziet alles! De Nederlander krijgt als verdediger sowieso te maken met de vrouwelijke Franse scheidsrechter. Dan is het oppassen geblazen: Frappart kan verschrikkelijk streng kijken!

Stéphanie Frappart is oude bekende van Oranje

Als hij de Oranje Leeuwinnen op het WK van vorig jaar zomer gevolgd heeft, kan hij zich vast nog herinneren dat deze dame de finale tussen Amerika en Nederland floot. Hoe dat afliep weten we allemaal…

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Noa Vahle maakt selfie in verlaten sportschool in tijdens snoepreisje

Noa Vahle laat zichzelf zien tijdens sportsessie in een compleet verlaten sportschool. Wat ziet de foto van deze blondine er mooi uit. 

Video: Hete Jutta Leerdam onthult unieke samenwerking met Netflix

Netflix is een samenwerking aangegaan met de hete Jutta Leerdam. Wij begrijpen precies waarom Netflix haar heeft gekozen voor déze video.

Video: Schaatsster Robin Groot verrast Joy Beune met innige omhelzing na flinke knal

Robin Groot laat 'Gouden' collega-schaatsster Joy Beune flink schrikken, maar maakt het daarna snel goed met een warme knuffel...