Red Bull-coureur Sergio Pérez geeft het eindelijk zelf toe: ‘Ik ben niet zo goed’

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

In een zeldzaam moment van zelfreflectie heeft Red Bull-coureur Sergio Pérez na een teleurstellend raceweekend in Mexico erkend dat hij beter moet presteren. Zijn droom van een heroïsch thuisoptreden viel in duigen na een mislukte eerste bocht, waarmee hij de toon zette voor een dag om snel te vergeten. “Mexico was een hele slechte dag voor mij,” gaf Pérez toe, zijn gebruikelijke strijdlustige toon verruilend voor een van ontgoocheling.

Sergio Pérez is zeer kritisch op zichzelf

De afgelopen weken was Sergio Pérez vooral strijdvaardig en ondanks alle kritiek nog vrij zelfverzekerd. Er lijkt na zijn enorme afgang tijdens de GP van thuisland Mexico toch iets te zijn geknakt bij de Red Bull-coureur. Met slechts twee overwinningen dit seizoen en meerdere tegenvallende races voelt Pérez de druk toenemen. Terwijl er geruchten circuleren dat Daniel Ricciardo klaarstaat om hem te vervangen als zijn prestaties niet verbeteren, toont hij in een nieuwe interview met Viaplay een knap staaltje zelfreflectie en weet hij er zelfs een grapje en een glimlach uit te persen. Wat vond hij zelf van zijn flater in Mexico? Bekijk het interview met Sergio Perez hier.

Terwijl de Formule 1-wereld toekijkt, zal het interessant zijn om te zien hoe Pérez zal presteren onder druk. Zal zijn zelfkritiek leiden tot een ommekeer in prestaties, of zal het een voorteken zijn van verdere uitdagingen voor de Mexicaanse coureur?

De tijd tikt voor Sergio Pérez

Ondanks een contract voor de komende seizoenen, is in de Formule 1 niets zeker. Het snelle en vaak onvoorspelbare karakter van de sport betekent dat contracten soms weinig waard zijn. De recente zelfkritiek van Pérez toont een andere kant van een coureur die bekendstaat om zijn vastberadenheid en doorzettingsvermogen.

De komende Grand Prix van Brazilië wordt een beslissend moment voor Pérez, die nu met Lewis Hamilton strijdt om de tweede plek in het kampioenschap. Met slechts drie raceweekenden te gaan, tikt de tijd weg voor Pérez om zijn vaardigheden op het circuit te bewijzen.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Jutta Leerdam laat Jake Paul zweten met foto van opengeritst schaatspak

Jutta Leerdam laat iedereen zien wat ze precies aanheeft onder dat geel-zwarte schaatspak!

Wijdbeense Suzanne Schulting deelt uitnodigende foto op de bank

Suzanne Schulting heeft haar volgers getrakteerd op een nieuwe foto en die ziet er toch echt wel heel goed uit!

Ex-model Tanja Kok laat je heerlijk wakker worden bij Goedemorgen Nederland

Goedemorgen Nederland heeft een nieuw gezicht: Tanja Kok! Met deze blondine wakker worden is bepaald geen straf!