Queen of the Palace Sherrock VS Sloopkogel Van Gerwen

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Michael van Gerwen heeft zich voor de vijfde keer in zijn carrière geplaatst voor de finale van het WK darts in Londen. De nummer één van de wereld mag het op Nieuwjaarsdag opnemen tegen Peter Wright, die voor de tweede keer in zijn loopbaan de finale haalt. Allemaal leuk natuurlijk, maar gaat die battle of the sexes tussen van Gerwen en Sherrock ook nog plaatsvinden?

Van Gerwen en Wright stonden in 2014 al een keer eerder tegenover elkaar in de finale van het WK. Als ‘Mighty Mike’ zijn titel kan verdedigen zou dat natuurlijk top zijn, maar komt er, als kers op de taart, nog een ereronde tussen Fallon Sherrock en Michael van Gerwen?

Rising Star

Sherrock maakte zichzelf legendarisch door als eerste vrouw ooit een partij op het WK te winnen. Haar optreden dit WK zorgt er wel voor dat ze opvalt in de dartwereld. Sterker nog: ze mag nóg meer indruk gaan maken. Door haar prestaties op het WK kreeg ze nu voor twee andere toernooien in de World Series of Darts een uitnodiging. Ook mag Sherrock haar pijltjes gooien op de US Darts Masters in New York.

(Lees verder onder de afbeelding)

Na haar tweede overwinning leek het even of niets deze vrouw kon stoppen. Maar in de derde ronde werd ze ondanks een sterk optreden uitgeschakeld door de Engelsman Chris Dobey.

Velen keken al uit naar de wedstrijd tussen haar en MVG. Van Gerwen haalde vooral zijn schouders op voor Sherrock. Hij vond het maar ‘lekker boeie’, zo’n vrouw op het WK. Volgens de statistieken, en Van Gerwen is een man van de statistieken, zou hij haar wel aan kunnen. Al zeggen dezelfde statistieken ook dat de Sloopkogel niet zijn beste WK gooit. Dus wie weet hoe spannend die wedstrijd was geworden.

No fear of the underdog

We zullen het wel nooit weten, maar niet als het de organisatie van het WK Darts besluit na de finale nog een extra wedstrijd in te lassen. Voor spek, bonen en de eer. Hoe zou zo’n wedstrijd eruit zien?

Weet Van Gerwen zijn winst vast te houden of gooit Sherrock hem toch omver? Het publiek zou in ieder geval los gaan. Waarschijnlijk staan die wel aan de kant van Sherrock, want niks is zo aanstekelijk als een underdog. Niet dat Van Gerwen zich daar druk om maakt. Hij weet precies hoe hij met die aandacht om moet gaan.

Bij zijn vorige partij werd hij ook uitgefloten door de aanhang van zijn tegenstander. Dat hij werd uitgefloten deed hem toen ook niet veel. “Mensen kiezen vaak voor de underdog. Bovendien willen ze zo lang mogelijk in Ally Pally blijven en dan moet ik het natuurlijk niet te snel afmaken. Dus ik snap het wel.”

(Lees verder onder afbeelding)

Op het WK staan de twee titanen niet meer tegenover elkaar, maar de confrontatie is verre van uitgesloten. Sherrock neemt komende maand namelijk deel aan het Nederlandse toernooi Kings of Darts. Dat begint eind januari. Dan mag ze zich gaan meten met onder andere Raymond van Barneveld en dus ook Michael van Gerwen. Het is dus nog maar kijken hoe koeltjes Van Gerwen blijft als hij dan tegenover Sherrock staat.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Noa Vahle maakt selfie in verlaten sportschool in tijdens snoepreisje

Noa Vahle laat zichzelf zien tijdens sportsessie in een compleet verlaten sportschool. Wat ziet de foto van deze blondine er mooi uit. 

Video: Hete Jutta Leerdam onthult unieke samenwerking met Netflix

Netflix is een samenwerking aangegaan met de hete Jutta Leerdam. Wij begrijpen precies waarom Netflix haar heeft gekozen voor déze video.

Video: Schaatsster Robin Groot verrast Joy Beune met innige omhelzing na flinke knal

Robin Groot laat 'Gouden' collega-schaatsster Joy Beune flink schrikken, maar maakt het daarna snel goed met een warme knuffel...