Jackie Groenen is de bal kwijt

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Net als de rest van de sportwereld ligt ook het vrouwenvoetbal plat. Dat geeft onze Oranje Leeuwinnen de kans om wat anders te doen. Van alle internationals, lijkt Manchester United-middenvelder Jackie Groenen er het slechtst aan toe. Ze lijkt de bal helemaal kwijt. 

De corona-crisis brengt voor veel mensen nieuwe situaties met zich mee. In plaats van elke ochtend naar je werk gaan, hoef je alleen maar naar je laptop te lopen om te beginnen met werken. En als je jouw werk echt alleen buiten de deur kan doen, dan bestaat er een kans dat je nu thuis zit.

Lees ook: Oranje Leeuwinnen ‘scharen’ verder in Frankrijk

Voor een groot deel van de sporters in Nederland – en Nederlandse sporters in het buitenland – is dat zeker het geval. Nu zo’n beetje elke grote competitie in Europa en de rest van de wereld op z’n gat ligt, geeft dat de sporters tijd om eens wat anders te doen dan achter een bal aan te rennen, op het ijs te staan of een hockeybal tegen het net te slepen.

Gitarist Groenen

Zo wisten we al dat Jackie Groenen een fijne middenveldster is. De nummer veertien, haar eerbetoon aan wijlen Johan Cruijff, van Manchester United en het Nederlands Elftal lijkt de voetbal in haar leven echter niet heel erg te missen.

Of ja: ze post in ieder geval geen voetbalgerelateerde zaken op haar Instagram. Waar collega Daniëlle van der Donk volle bak in training is, zien we van Jackie vooral haar Gitarist Groenen-kant.

Wanneer single?

Nu hoeven we niet bang te zijn dat Jackie gaat stoppen met voetballen om fulltime gitarist te worden – of ja, in deze tijden mag je nooit ‘nooit’ zeggen natuurlijk. Het roept wel de vraag op wat zij nu precies aan het doen is.

Lees ook: Hendriks en Hoogdijk ‘wijnen’ Oranje Leeuwinnen-resultaten weg

Wanneer zij de trend uit de mannentak van de voetbalsport volgt, dan kunnen we binnenkort een single van Jackie Groenen verwachten. Door de jaren heen hebben voetballers zoals Royston Drenthe, Quincy Promes en Memphis Depay zich ook van hun muzikale kant laten zien. Gangsterrap hoeven we van Jackie gelukkig niet te verwachten. Die zien we eerder met een mierzoet singer-songwriterliedje op de proppen komen.

Laatste nieuws

Foto: Atlete Lieke Klaver laat haar magistrale vormen zien in strak sportpakje

Atlete Lieke Klaver maakt het erg heet tijdens de koude dagen met haar magistrale vormen in een strak sportpakje...

Cabaretière Vera van Zelm kan meer dan alleen steengoede Dilan Yesilgöz-imitatie

De getalenteerde Vera van Zelm bestormt het internet met een geweldige Dilan Yesilgöz- imitatie. De blondine weet precies haar na te doen

Atletes Nadine Visser en Lieke Klaver poseren voor heerlijke foto met fitte vriendinnen

Atletes Nadine Visser en Lieke Klaver zijn samen op trainingskamp in Zuid-Afrika en daar is het aan de foto's te zien bloedje heet...