Foto: Wordt Stéphane Kox van Viaplay derde Nederlandse coureur in Formule 1?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Stéphane Kox heeft haar racehelm ingeruild voor een Viaplay-microfoon, maar krijgt nu tóch de kans om zichzelf op de kaart te zetten bij een Formule 1-team!

Wie had dat verwacht! Stéphane Kox heeft zich letterlijk en figuurlijk in beeld gereden bij een echt Formule 1-team. Het is nog nooit eerder voorgekomen dat een vrouw de kans kreeg om in de Formule 1 te komen. De presentatrice van Viaplay heeft zichzelf in ieder geval goed op de kaart gezet!

Stéphane Kox verslaat iedereen bij F1-test

Formule 1 staat erom bekend dat het een mannensport is. Met alle technische snufjes en auto’s is dat ook best logisch. De laatste tijd komen er in de autowereld wel steeds meer vrouwen in de spotlights te staan. Nu krijgt Stéphane Kox een kans bij een Formule 1-team, maar hoe kan dit? Tijdens het Formule 1-weekend organiseert Alpine een kartcompetitie. Aan deze kartcompetitie mogen alleen Formule 1-journalisten meedoen. Stéphane Kox, die zelf coureur is geweest, kwam als eerste over de streep. De prijs die ze in ontvangst mag nemen is ongelofelijk vet. De knappe blondine mag in een Alpine Formule 1-auto rijden. Dit is niet iets wat vele mensen kunnen en mogen zeggen. Ze laat op Instagram weten dat ze enorm blij hiermee is. Haar dag kan niet meer stuk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Stéphane Kox (@stephanekox)

Gaat Stéphane Kox Alpine verrassen?

Stéphane Kox heeft een Formule 1 test gewonnen. Dit houdt in dat ze in Formule 1-bolide van Alpine mag gaan rijden. Hier kan ze laten zien wat ze waard is. Stéphane Kox is, nu ze bij Viaplay werkt, veel te druk om haar racecarrière voort te zetten. Door haar kennis en affiniteit met het wereldje is ze uiteindelijk bij Viaplay terecht gekomen als pitreporter. Naast dat ze veel kennis heeft, heeft Stéphane ook talent. Ze kon een tijdje terug meedoen aan de W-series. Dit is de hoogste competitie voor vrouwen. Dit heeft ze echter afgeslagen om zich volledig te focussen op school. Nu krijgt Stéphane Kox dus tóch nog de kans om in een echte Formule 1-auto te laten zien wat ze allemaal in huis heeft. Wie weet kan ze de mensen bij Alpine overtuigen en hebben we binnenkort 3 Nederlanders in de Formule 1!

Stéphane Kox moet nog wel even trainen

Het rijden in een Formule 1-auto is niet voor iedereen weggelegd. Waar veel mensen zich in vergissen, is dat het fysiek een hele zware sport is. Alle Formule 1-coureurs zijn uiterst fit en afgetraind. De prachtige pitreporter laat weten dat ze nog even haar nek moet gaan trainen voordat ze de auto instapt. Bij Formule 1 krijg je namelijk veel te maken met G krachten. Wanneer je door de bochten gaat vergt dit vooral heel veel van je nekwervels en nekspieren. Stéphane Kox weet gelukkig zelf ook dat er nog wat werk aan de winkel is!

Volgers zijn trots op Stéphane Kox

Ze krijgt vanuit haar volgers veel positieve reacties. Iedereen is enorm trots op de prachtige blondine. Dat ze al haar mannelijke collega’s heeft verslagen zegt genoeg. Eén volger zegt “Laat zien dat ook vrouwen in de Formule 1 horen als coureur”. Deze volger hoeft niet bang te zijn dat Stéphane niet alles gaat geven om dit te laten zien. Wat zou het geweldig zijn om één vrouw in de Formule 1 te zien en dan vooral een Nederlander.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Marieke Elsinga laat zich diep in haar shirtje kijken op zonnig terras

Marieke Elsinga heeft even besloten om zich nergens meer zorgen om te maken en te gaan genieten van het warme zonnetje.

Foto: Fien Vermeulen van Qmusic wandelt over strand in doorschijnend jurkje

Het was mooi weer en Fien Vermeulen heeft daar goed gebruik van gemaakt. De blondine paradeert over het strand in een ontzettend doorschijnend jurkje...

Noa Vahle maakt volgers gek met romantische foto in open jasje

Noa Vahle weet wel hoe ze een romantische foto moet maken. Aan een tafeltje in Parijs maakt ze haar volgers helemaal gek.