Dilan Yesilgöz blijft furieus: “Ineens door man in hoek geduwd”

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Dilan Yesilgöz is nog steeds woedend dat ze zomaar door een man in de hoek is gedrukt en dat allerlei mensen verhaal kwamen halen op straat.

Dilan Yesilgöz blijft furieus door zomaar in de hoek te zijn gedrukt

Er is een exclusief interview naar buiten gekomen van Nieuwe Revu samen met Dilan Yesilgöz. In het interview wordt diep ingegaan over de bedreigingen die zij ontving als politicus en hoe zij in de hoek werd gedrukt door politieke partij Denk. Deze woede komt bij Dilan Yesilgöz zeker ergens vandaan. Zo begon het allemaal toen het ging over de motie die de erkenning van de Armeense genocide steunde. De Armeense genocide, door Armeniërs zelf aangeduid als Medz Yeghern, is de naam voor de volkerenmoord van de christelijke Armeniërs door het Ottomaanse Rijk. Het Ottomaanse rijk is het huidige Turkije. Dit is tevens Dilan Yesilgöz haar geboorteland. Er werden tussen de één en anderhalf miljoen Armeniërs vermoord tussen 1915 en 1917. In het interview vertelt Dilan Yesilgöz dat de hele kamer op uitzondering van Denk op de motie stemde. Hierna liep het helemaal uit de hand, want de voorman van Denk besloot voor de Turkse Tv verschillende politici zwart te maken die voor de motie hadden gestemd. Een daarvan was dus Dilan Yesilgöz, die aangeeft dat de voorman van Denk de inwoners van Turkije aanspoorde ”om bij hun verhaal te gaan halen”. Dilan Yesilgöz voelde zich enorm in de hoek gedrukt.

Dilan Yesilgoz zegt zelden zo gediscrimineerd te zijn

Door deze actie van Denk kwamen verschillende Turks-Nederlandse politici op een soort ‘NSB-lijst’ te staan. Ook Dilan Yesilgöz stond hierop en vele mensen op straat kwamen verhaal halen bij haar. Deze gebeurtenissen hebben een grote impact gemaakt op Dilan Yesilgöz. Zo zegt Yesilgöz; ”Ik heb zelden iets meegemaakt wat zo discriminerend was.”.  Ook vertelt Dilan Yesilgöz dat het voelt alsof ze doordat ze in Turkije is geboren ze het zelfde moet denken zoals zij vinden dat ze moet denken. Hier is Yesilgöz nog altijd erg boos over.

Dilan Yesilgöz voelde zichzelf ineens weer allochtoon

Als Dilan Yesilgöz terugblikt op deze actie vertelt ze aan Nieuwe revu; ”Het was niet alleen mijn veiligheid die ze op het spel zetten. Ik ben Nederlander, Amsterdammer, Ajacied. Maar door deze actie van Denk was ik ineens voor iedereen weer allochtoon. Het was shocking wat die Denk-mannen hebben gedaan en achteraf beweerden ze dat ze niet hadden gedacht dat het zulke gevolgen zou hebben. Nee? Wat had je dan gedacht?”.

Lees ook: Foto: VVD-leider Dilan Yesilgoz krijgt veel commentaar op vreemde Prinsjesdag-hoed

Dilan Yesilgöz schenkt aandacht aan middeninkomens

VVD-lijsttrekker Dilan Yesilgöz vertelt in een interview met WNL Op Zondag over hoe zij denkt over de middeninkomens. Zo zegt de brunette dat ze als VVD deze groep niet door het ijs willen laten zakken. Ook zegt Dilan Yesilgöz dat ze te weinig aandacht hebben besteed aan deze groep. Het zijn volgens Dilan Yesilgöz mensen die hard werken en een prima inkomen hebben, maar door de stijgende lasten ook wakker liggen of ze het einde van de maand wel gaan halen.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Jutta Leerdam laat Jake Paul zweten met foto van opengeritst schaatspak

Jutta Leerdam laat iedereen zien wat ze precies aanheeft onder dat geel-zwarte schaatspak!

Wijdbeense Suzanne Schulting deelt uitnodigende foto op de bank

Suzanne Schulting heeft haar volgers getrakteerd op een nieuwe foto en die ziet er toch echt wel heel goed uit!

Ex-model Tanja Kok laat je heerlijk wakker worden bij Goedemorgen Nederland

Goedemorgen Nederland heeft een nieuw gezicht: Tanja Kok! Met deze blondine wakker worden is bepaald geen straf!