De Nederlandse Stefania Liberakakis loopt over naar Griekenland op het Eurovisie Songfestival

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 2 minuten

Nederland heeft deze editie van het Eurovisie Songfestival gewoon twee keer de kans om in de finale te staan. Want hoewel Jeangu Macrooy ook een goede kans maakt, zijn alle ogen gericht op de Nederlands-Griekse Stefania Liberakakis.

Terwijl de Nederlandse inzending op plek 31 staat, komt de Nederlandse trots gelukkig ook uit een andere hoek dit jaar. Stefania Liberakakis, een in Utrecht geboren zangeres met Griekse roots die namens Griekenland mee doet aan het Eurovisiesongfestival dit jaar, komt binnen op de nummer 10. En dat is een enorm goede positie voor iemand die eigenlijk pas net begint met haar carrière.

Lees ook: De drie knapste songfestival kandidaten

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stefania (@stefania_)

Stefania Liberakakis is Nederlandse trots

Hoewel ze dus van Griekse komaf is, is Stefania natuurlijk gewoon een Nederlandse zangeres. En dus kan het hele land zeggen dat een Nederlandse zangeres in de Songfestival top 10 staat. En daar is iedereen best enthousiast over. Het schept gelijk een mooi verbondje met Griekenland. Het is dus hopen dat zij Nederland ook de meeste punten zullen geven straks. Dan komt Nederland misschien wel dubbel in de finale. Zelf kan Stefania plek 10 nauwelijks geloven. “Ik vind het so nice!” laat ze weten. Het enige probleem is dat je als Nederlander straks niet meer goed weet wie je nu moet supporten.

Stefania zat in Brugklas en The Voice Kids

Mocht je kinderen thuis hebben dan is er een kans dat je Stefania eerder gezien hebt. De zangeres was tot nu toe te zien in de populaire tv-serie Brugklas. Ook was ze eerder op televisie te zien tijdens The Voice Kids. Daar zat ze in team Borsato. Ook heeft ze in het verleden items gepresenteerd op YouTube. Nu is het echter tijd voor het grote geschut. Stefania mag meedoen met de grote jongens en laat gelijk zien wat ze in huis heeft. En dat is nogal wat. De jonge zangeres zingt beter dan kandidaten die er al bijna een carrière op hebben zitten.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stefania (@stefania_)

Een Songfestival bekende

Dit is niet de eerste keer dat Stefania aan het Songfestival avontuur begint. In 2016 deed ze al mee aan het Junior Songfestival. Daar kwam ze uiteindelijk terecht in de girlband Kisses. Samen met twee andere jonge zangeressen mocht Stefania Nederland vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival in Malta. En daar deed ze het helemaal niet verkeerd. Ze behaalde namelijk plek 8. Sindsdien heeft Stefania natuurlijk niet stilgezeten. Ze is ontzettend populair op TikTok en YouTube en timmert hard aan de weg om de volgende grote ster te worden. Inmiddels is Stefania getransformeerd van talentvolle tiener naar volwassen zangeres. Ze is dan ook serieus kanshebber op de winst bij het Songfestival. Winst of niet, na zo’n optreden gaan waarschijnlijk alle deuren voor haar open. Wat ze ook hierna gaat doen, een ding is zeker: we gaan de komende jaren nog veel horen van Stefania, De Grieks-Nederlandse trots!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stefania (@stefania_)

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

De mooiste Instagram foto’s van Olympisch hardloopster Femke Bol

Hardloopster Femke Bol is de favoriet voor het goud op de 400 meter horden. Maar ook op Instagram is ze een favoriet van velen. 

Dit is waarom Iris Enthoven haar eigen programma verdient

Je kent haar misschien al een beetje, maar Iris Enthoven is nog niet super bekend bij het grote publiek. Maar de opkomend presentatrice verdient absoluut haar eigen programma.

Eindelijk vervangt Hélène Hendriks Wilfred Genee als presentator van De Oranjezomer

Het wordt al een hele tijd geroepen, ook op de redactie van Mannenzaken, maar nu is het moment dan eindelijk hier: Hélène Hendriks neemt het stokje over als presentator van De Oranjezomer.