Wordt Nederlandse Stephane Kox onze eerste vrouw in F1?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De 26-jarige Stéphane Kox zorgt niet alleen met de snelheid waarmee ze voorbij zoeft voor nekkramp. We hoeven je vast niet te vertellen waarom. Hoewel ze meerdere ijzers in het vuur heeft, hopen we natuurlijk dat Stéphane uiteindelijk in de Formule 1 terecht komt.

De laatste keer dat er een vrouw meedeed aan een F1-kwalificatiereeks was in 1992. Voor de laatste vrouw aan de start van een F1-race moeten we zelfs terug naar de jaren ’70. De kans dat Stéphane Kox het daadwerkelijk gaat schoppen tot Formule 1-coureur is dus klein. Maar we mogen altijd hopen, toch?

Lees ook: Beitske Visser is de vrouwelijke Verstappen

Slimme Stéphane

Stéphane Kox is de dochter van Peter Kox, ook een autocoureur. Vorig jaar was ze reserve bij de W-series, een raceklasse speciaal voor vrouwen. De concurrentie daar is moordend, maar voor een reserverol paste ze: Stéphane trok zich uiteindelijk terug. Misschien dat ze deze racestoeltjesdans na de coronacrisis wél weet te winnen. Het zou een mooi eerste stapje richting die Formule 1-droom zijn.

Hoewel het racen in haar bloed zit, is het gelukkig niet haar enige optie. Ze studeert rechten, en is bovendien presentatrice van het RTL-programma Autowereld. Ze doet het dus goed op de buis, in de collegezalen, in de auto én op Mannenzaken.nl.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Leipert Motorsport (@leipertmotorsport) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Бутик “Новелла” (Пенза) (@novellapenza) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door FRDF (@female_rally_drivers_fans) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door FRDF (@female_rally_drivers_fans) op

Laatste nieuws

Foto: Kelly Piquet verwent volgers met doorschijnend badpakje

Kelly Piquet, de knappe vriendin va coureur Max Verstappen, heeft de gewoonte om op de foto te gaan in de meest verleidelijke pakjes. 

Wil jij weten naar welke sauna Geraldine Kemper gaat?

De 33-jarige Geraldine Kemper vertelt vol lof over hoe graag ze naar de sauna gaat, en deelt open in welk resort je haar kan vinden! 

Video: Marieke Elsinga geeft harig poesje flinke massage

Marieke Elsinga heeft erg veel last van jeuk. Maar ze is niet de enige. Gelukkig heeft Marieke daar wel iets op gevonden. 

Gerelateerde berichten