Wordt Nederlandse Stephane Kox onze eerste vrouw in F1?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De 26-jarige Stéphane Kox zorgt niet alleen met de snelheid waarmee ze voorbij zoeft voor nekkramp. We hoeven je vast niet te vertellen waarom. Hoewel ze meerdere ijzers in het vuur heeft, hopen we natuurlijk dat Stéphane uiteindelijk in de Formule 1 terecht komt.

De laatste keer dat er een vrouw meedeed aan een F1-kwalificatiereeks was in 1992. Voor de laatste vrouw aan de start van een F1-race moeten we zelfs terug naar de jaren ’70. De kans dat Stéphane Kox het daadwerkelijk gaat schoppen tot Formule 1-coureur is dus klein. Maar we mogen altijd hopen, toch?

Lees ook: Beitske Visser is de vrouwelijke Verstappen

Slimme Stéphane

Stéphane Kox is de dochter van Peter Kox, ook een autocoureur. Vorig jaar was ze reserve bij de W-series, een raceklasse speciaal voor vrouwen. De concurrentie daar is moordend, maar voor een reserverol paste ze: Stéphane trok zich uiteindelijk terug. Misschien dat ze deze racestoeltjesdans na de coronacrisis wél weet te winnen. Het zou een mooi eerste stapje richting die Formule 1-droom zijn.

Hoewel het racen in haar bloed zit, is het gelukkig niet haar enige optie. Ze studeert rechten, en is bovendien presentatrice van het RTL-programma Autowereld. Ze doet het dus goed op de buis, in de collegezalen, in de auto én op Mannenzaken.nl.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Juultje Tieleman laat broek zakken en showt doorschijnend setje

Juultje Tieleman heeft op Instagram haar broek omlaag gedaan en laat haar doorschijnende setje zien!

Lilian Marijnissen online uitgekotst na aankondiging zwangerschap met vreemdganger (foto’s)

Lilian Marijnissen heeft niet alleen maar felicitaties gekregen na het bekendmaken van haar zwangerschap. Ze zou zwanger zijn van een man die bestempeld wordt als stiekeme vreemdganger...

Real Madrid-speler Jude Bellingham heeft razend knappe Nederlandse vriendin (foto’s!)

Deze mooie Nederlandse meid blijkt de vlam van Real Madrid superster Jude Bellingham te zijn!