Wordt Nederlandse Stephane Kox onze eerste vrouw in F1?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De 26-jarige Stéphane Kox zorgt niet alleen met de snelheid waarmee ze voorbij zoeft voor nekkramp. We hoeven je vast niet te vertellen waarom. Hoewel ze meerdere ijzers in het vuur heeft, hopen we natuurlijk dat Stéphane uiteindelijk in de Formule 1 terecht komt.

De laatste keer dat er een vrouw meedeed aan een F1-kwalificatiereeks was in 1992. Voor de laatste vrouw aan de start van een F1-race moeten we zelfs terug naar de jaren ’70. De kans dat Stéphane Kox het daadwerkelijk gaat schoppen tot Formule 1-coureur is dus klein. Maar we mogen altijd hopen, toch?

Lees ook: Beitske Visser is de vrouwelijke Verstappen

Slimme Stéphane

Stéphane Kox is de dochter van Peter Kox, ook een autocoureur. Vorig jaar was ze reserve bij de W-series, een raceklasse speciaal voor vrouwen. De concurrentie daar is moordend, maar voor een reserverol paste ze: Stéphane trok zich uiteindelijk terug. Misschien dat ze deze racestoeltjesdans na de coronacrisis wél weet te winnen. Het zou een mooi eerste stapje richting die Formule 1-droom zijn.

Hoewel het racen in haar bloed zit, is het gelukkig niet haar enige optie. Ze studeert rechten, en is bovendien presentatrice van het RTL-programma Autowereld. Ze doet het dus goed op de buis, in de collegezalen, in de auto én op Mannenzaken.nl.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Leipert Motorsport (@leipertmotorsport) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Бутик “Новелла” (Пенза) (@novellapenza) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door FRDF (@female_rally_drivers_fans) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door FRDF (@female_rally_drivers_fans) op

Laatste nieuws

Stralende Kim-Lian van der Meij deelt foto vanaf strand

Kim-Lian van der Meij is aan het genieten van de een welverdiende zonvakantie met haar gezin. Dit betekent heel veel zonnen, eten en zwemmen voor Kim-Lian.

Dit zijn de allermooiste foto’s van Waku Waku-presentatrice Sosha Duysker

Het was ooit een heel populair televisieprogramma, en nu is het terug: Waku Waku. De dierenquiz zal in een nieuwe jasje worden gepresenteerd door Sosha Duysker. Om de presentatrice wat beter te leren kennen zijn hier de allermooiste foto's van Sosha!

Foto: Stuiterende Dee van der Zeeuw maakt uitdagende bewegingen

Dee van der Zeeuw probeert graag nieuw speelgoed uit. Dankzij haar laatste aankoop stuitert ze met een rood hoofd door de woonkamer!

Gerelateerde berichten