Wie Is De Mol? zwaar onder vuur na rel tijdens finale-uitzending: ‘Hoe kon dit zo misgaan?’

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Bron: Spotify

Alles ging fout bij de live finale-uitzending van Wie is de Mol! Toch heeft de kijker hier weinig van gemerkt…

9 maart was de live finale-uitzending van het programma Wie is de Mol? Normaal is het een groot feest omdat je dan echt krijgt te weten wie dus de mol is. Maar tijdens de live-uitzending ging er een hoop mis. Zó erg, dat AVROTROS naderhand een onderzoek gaat doen…

Tina Nijkamp: Rel bij Wie is de Mol? live-uitzending

De finale vond plaats bij het Vondelpark waar weer ontzettend veel mensen stonden te kijken. AVROTROS had dit jaar exclusieve tickets aangeboden. Je kon helemaal vooraan staan buiten of voor een ‘VIP kaartje’ kiezen waarbij je binnen zou zitten met een groot scherm en daarna een Meet en Greet met alle kandidaten.

Maar na de uitzending horen we hoe de ‘VIP treatment’ echt was… Ze laten weten dat het ontzettend benauwd was in de ruimte, en waren mensen aan het duwen en trekken en alles was gewoon slecht geregeld. Totaal niet gezellig, veel te druk en AVROTROS heeft zich niet aan de beloftes gehouden. Er was namelijk helemaal geen groot scherm er waren maar 3 kleine tv’tjes. De ‘vips’ kregen daarom helemaal niks mee van de finale en de onthulling van de mol! AVROTROS heeft hierdoor enorm veel klachten gekregen en de officiële redactie laat weten dat ze hun geld terug krijgen, wat stiekem ook maar 10 euro was. AVROTROS heeft ook laten weten dat ze gaan evalueren, en vraagt zich in hun reactie hardop af ‘Hoe kon dit zo misgaan?’

Tina Nijkamp houdt zich niet stil over Wie Is de Mol? programma

Onze kijkcijfer expert, Tina Nijkamp praat in haar podcast: Tina’s TV Update over de live-uitzending en geeft haar duidelijke mening over het Wie is de Mol? programma. Tina laat weten dat Wie is de Mol écht toe is aan een opfrisbeurt. Volgens de tv-deskundige is het totaal niet duidelijk wie de mol zou kunnen zijn. Alle kandidaten zijn aan het mollen om zo te kunnen winnen, maar de kijker blijft achter in het donker. De ‘pot’ maakt ook niks uit, aangezien deelnemers er vaak al warmpjes bijzitten en dus geen extra geld nodig hebben. Het format werkt daardoor ook niet echt, aldus Tina.

Het programma is al jaren bezig maar de laatste keren is het bijna onmogelijk om als kijker nog de mol te kunnen ontdekken, en dat is dus geen goede ontwikkeling. ‘Slechts’ 2,6 miljoen mensen keken de finale op tv. En ook al klinkt het als een hoog getal, is dat het laagste aantal kijkers sinds 2012!

Tina heeft ook kritiek op de ‘live’ finale. ”Mensen staan namelijk buiten voor niks, dan komen de kandidaten even naar buiten om te zwaaien, verder niks. Soort ‘balkonscène’ tijdens prinsjesdag.” Het vinden van de mol is te moeilijk geworden en het gaat niet echt meer om de pot. Dus een opfrisbeurt zou dan ook zeker geen slecht idee zijn voor het programma!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Prinses Alexia leidt mannelijke kijker af met vorstelijke vormen in strak jurkje (foto’s)

Prinses Alexia steelt de show tijdens de verjaardag van haar vader. Ze weet alle mannen voor de buis af te leiden. Willem wie? We hebben alleen nog oog voor de jonge prinses!

Victoria Koblenko schudt volgers wakker met foto zonder kleding

Victoria Koblenko weet met haar nieuwe foto wel weer flink wat los te maken bij haar volgers.

Marieke Elsinga deelt nietsverhullende privé foto’s uit haar losbandige jeugd

Marieke Elsinga heeft een licht beschamende video gedeeld met haar volgers. Maar zelf is ze er hartstikke trots op.