Hoe Tim Coronel Kolonel Tim werd

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Afscheid nemen mag dan misschien niet bestaan, maar deze keer moesten we er toch écht aan geloven. Tim Coronel, aanvoerder van de Robinsons die op Expeditie gingen, heeft helaas het programma verlaten. Kolonel Tim laat een gapend gat achter.

Als je ooit een televisie met een dikke beeldbuis had, ken je Tim van andere programma’s dan Expeditie Robinson. Samen met zijn tweelingbroer Tom ‘niet te verwarren met Tim’ Coronel racete Tim in moordend tempo door je beeld. De broeders vertelden ons alles over auto’s, motoren en soortgelijke zaken en reden 13 keer door de woestijn voor de beroemde Dakar Rally.

Van woestijn naar eiland

Coronel voelde zich tijdens deze grootste zandbakrace ter wereld als een kameel in de Sahara. Als Robinson-avonturier neemt hij een heel andere identiteit aan. De Nederlandse tv-kijker maakte de afgelopen zondagen kennis met Kolonel Tim. Reisleider. Bevoorrader. Strandjutter. Baarddrager. Een soort vergeten neef van Captain Jack Sparrow.

Dat was toch een ander beeld dan dat we gewend waren van Tim. Normaal gesproken komt hij vooral door beeld gesjeesd in een kekke bak van een verzekeringsmaatschappij. Het Robinson-avontuur was iets minder comfortabel dan de achterbank van deze bolide. Aan de andere kant: zonder deze beelden had de rest van Nederland nooit kennis kunnen maken met Kolonel Tim.

Als Dakar zonder woestijnzand

Sterker nog: een Expeditie Robionson 2019 zonder Kolonel Tim is als een Dakar Rally zonder woestijnzand. Maar toch moeten we door. Komend weekend is er weer een nieuwe aflevering. Wat we tijdens deze uitzending het beste kunnen gaan doen? Een ezelsbruggetje verzinnen hoe wij het beste met dit verlies om kunnen gaan.

Het fabelachtige interview met Kolonel Tim biedt nog enige troost. Een journalist van het Algemeen Dagblad ving hem op na zijn uitschakeling, en vloog met Tim terug naar Nederland. Uit dat verhaal blijkt dat niet alleen de Nederlandse televisiekijker hem gaat missen als avonturier; Tim kan van de hele productiecrew van de show een hart onder de riem verwachten. Hij knuffelt met iedereen, totdat hij naar een tafel met eten wordt geleid.

Aan die tafel nemen we afscheid van Kolonel Tim als persoon; met een volle maag is hij weer ‘gewoon’ Coronel. De geest van Kolonel Tim zal de Robinson-eilanden nog wel even in zijn greep houden…

Laatste nieuws

Foto: Dominique Hazeleger toont indrukwekkende achterkant in nauwe legging

Fitnessgoeroe Dominique Hazeleger laat zichzelf lekker van achteren filmen tijdens haar opwarming in een strakke legging...

Foto: Anna Nooshin kiekt zichzelf in zeer nauwsluitende catsuit

Anna Nooshin heeft weer een mooie outfit gevonden! De presentatrice trekt een zeer strakke 'catsuit' aan..

Foto: Jada Borsato viert feest in extreem kort jurkje

Jada Borsato is weer een jaartje ouder geworden. In dit extreem korte jurkje laat ze haar gasten genieten. 

Gerelateerde berichten