Expeditie Robinson

Mannenzaken.nl > Entertainment > TV > Expeditie Robinson

TV-programma Expeditie Robinson 

Expeditie Robinson is een spelshow waarin bekende Nederlanders op een onbewoond eiland gedropt worden en daar moeten zien te overleven. Tijdens hun verblijf worden ze geconfronteerd met onvoorspelbare en soms loodzware weersomstandigheden, gebrek aan water en eten en persoonlijk comfort. Elke aflevering is er een ‘eilandraad’ waarin deelnemers elkaar naar huis kunnen stemmen. De kandidaat met de meeste stemmen moet dan vertrekken. Om het allemaal nóg zwaarder te maken, worden er ook regelmatig ‘proeven’ georganiseerd waarin de fysieke en mentale gesteldheid van de deelnemers wordt getest. Wie deze proeven wint kan bepaalde privileges verdienen, zoals bijvoorbeeld een vrijstelling voor de eilandraad, extra stemmen, extra eten of ingrediënten of bouwmateriaal voor betere slaapplaatsen. 

Expeditie Robinson presentator 

Expeditie Robinson is al sinds 2000 op de Nederlandse tv te zien. In de beginjaren was Expeditie altijd een co-productie tussen de Nederlandse en Belgische tv. Dit betekende dan ook dat beide landen altijd een presentator afvaardigden. Ernst-Paul Hasselbach, Eddy Zoëy en Dennis Weening hebben Expeditie Robinson in het verleden gepresenteerd, samen met Desiré Naessens, Roos van Acker, Lotte Verlackt en Evi Hanssen. 

Nicolette Kluijver is sinds 2014 de vaste presentatrice van Expeditie Robinson, dat ook sinds dat jaar een uitluitend ‘Nederlandse’ cast kent. Kaj Gorgels is sinds 2019 te zien als presentator in het tv-programma. 

Deelnemers Expeditie Robinson 

Het is vaak zo dat er veel gespeculeerd wordt over de deelnemers van Expeditie Robinson, omdat er voor deelname aan het survivalprogramma daadwerkelijk een ‘vakantie’ genomen moet worden. Deelnemers hebben die tijd geen toegang tot hun telefoon, dus is het soms enigszins te voorspellen welke BN’ers er precies tijdens de opnames van een nieuw Expeditie-seizoen van de aardbodem zijn verdwenen. 

Bij het samenstellen van het deelnemersveld voor Expeditie Robinson wordt altijd rekening gehouden met de kijker. Er zitten altijd kandidaten bij die oudere kijkers aan zullen spreken, maar ook de jeugdige kijker kent altijd wel een aantal van de deelnemers. De wisselwerking tussen de kandidaten is daarom vaak een leuk schouwspel op zich. Hoe gedragen oude tv-coryfeeën zich tussen jonge en energieke vloggers? Welke kandidaten vormen samen een ‘bondje’? Politieke spelletjes zijn vast onderdeel van de Expeditie Robinson-ervaring! 

Expeditie Robinson op Twitter 

Expeditie Robinson is een tv-programma dat veel stof tot napraten geeft. Vaak wordt er zelfs tijdens de uitzending al druk geanalyseerd op sociale media. Het in de gaten houden van Twitter tijdens de uitzending van Expeditie Robinson geeft absoluut meerwaarde aan je kijkervaring. Twitter staat bol van de humoristische observaties, grappige beelden en ontzettend veel ongezouten meningen. Zo komt het regelmatig voor dat kandidaten met de grond gelijk gemaakt worden vanwege hun acties.  

Nieuws

Foto: Liza Sips en vriendin gaan door hun knieën voor hele grote man

De prachtige Liza Sips gaat samen met haar beste vriendin laag naar de grond voor deze ontzettend beroemde man...

Foto: Boerin Annemiek poseert eindelijk zonder boeren overall

Boerin Annemiek kennen we natuurlijk als een dame die constant in d'r overall staat. Maar nu plaatst de boerin een wel héél lekker kiekje, in een uiterst pikante outfit..

Nicolette Kluijver geeft duidelijk signaal af met opvallende foto: ‘Size doesn’t matter’

Nicolette Kluijver laat er geen gras over groeien dat size voor haar absoluut niet uitmaakt. Zou de blondine stiekem duiden op haar nieuwe liefde Rick?

Foto: Rose Bertram heeft op vreemde plek gat in jurkje

Rose Bertram was aanwezig bij de British Fashion Council Awards! hier had de blondine natuurlijk een spetterende outfit voor uitgekozen, met wel een héél apart gat in haar jurkje..

Foto: Anna Nooshin kiekt zichzelf in zeer nauwsluitende catsuit

Anna Nooshin heeft weer een mooie outfit gevonden! De presentatrice trekt een zeer strakke 'catsuit' aan..

Foto: Rose Bertram deelt gewaagde foto in kort tijgerpakje

Rose Bertram heeft weer een nieuwe fotoshoot achter de rug. Deze is nóg pikanter dan gewoonlijk. Snel kijken dus!

Wat: Nicolette Kluijver verliest Expeditie Robinson-collega aan afkickkliniek

Het lijkt er sterk op dat Nicolette Kluijver zichzelf helemaal verliest in haar gloednieuwe relatie met haar collega. Zo lijkt de blondine het zelf voor zijn schandalen op te nemen...

Foto: Nicolette Kluijver zoent in openbaar met Expeditie Robinson-collega

Nicolette Kluijver is technisch gezien nog getrouwd, maar lijkt wel van andere mannen te mogen genieten...
Expeditie Robinson logo

Profiel

Eerste uitzending: 2000
Presentatoren: Nicolette Kluijver en Kaj Gorgels
Zender: RTL 4

Foto's

Britte Lagcher en Robbert Rodenburg wisten uitslag finale expeditie robinson al foto
nicolette kluijver
Britte Lagcher Robbert Rodenburg vreemd dansje in Expeditie Robinson 2