Expeditie Robinson

Mannenzaken.nl > Entertainment > TV > Expeditie Robinson

TV-programma Expeditie Robinson 

Expeditie Robinson is een spelshow waarin bekende Nederlanders op een onbewoond eiland gedropt worden en daar moeten zien te overleven. Tijdens hun verblijf worden ze geconfronteerd met onvoorspelbare en soms loodzware weersomstandigheden, gebrek aan water en eten en persoonlijk comfort. Elke aflevering is er een ‘eilandraad’ waarin deelnemers elkaar naar huis kunnen stemmen. De kandidaat met de meeste stemmen moet dan vertrekken. Om het allemaal nóg zwaarder te maken, worden er ook regelmatig ‘proeven’ georganiseerd waarin de fysieke en mentale gesteldheid van de deelnemers wordt getest. Wie deze proeven wint kan bepaalde privileges verdienen, zoals bijvoorbeeld een vrijstelling voor de eilandraad, extra stemmen, extra eten of ingrediënten of bouwmateriaal voor betere slaapplaatsen. 

Expeditie Robinson presentator 

Expeditie Robinson is al sinds 2000 op de Nederlandse tv te zien. In de beginjaren was Expeditie altijd een co-productie tussen de Nederlandse en Belgische tv. Dit betekende dan ook dat beide landen altijd een presentator afvaardigden. Ernst-Paul Hasselbach, Eddy Zoëy en Dennis Weening hebben Expeditie Robinson in het verleden gepresenteerd, samen met Desiré Naessens, Roos van Acker, Lotte Verlackt en Evi Hanssen.  Nicolette Kluijver is sinds 2014 de vaste presentatrice van Expeditie Robinson, dat ook sinds dat jaar een uitluitend ‘Nederlandse’ cast kent. Kaj Gorgels is sinds 2019 te zien als presentator in het tv-programma. 

Deelnemers Expeditie Robinson 

Het is vaak zo dat er veel gespeculeerd wordt over de deelnemers van Expeditie Robinson, omdat er voor deelname aan het survivalprogramma daadwerkelijk een ‘vakantie’ genomen moet worden. Deelnemers hebben die tijd geen toegang tot hun telefoon, dus is het soms enigszins te voorspellen welke BN’ers er precies tijdens de opnames van een nieuw Expeditie-seizoen van de aardbodem zijn verdwenen.  Bij het samenstellen van het deelnemersveld voor Expeditie Robinson wordt altijd rekening gehouden met de kijker. Er zitten altijd kandidaten bij die oudere kijkers aan zullen spreken, maar ook de jeugdige kijker kent altijd wel een aantal van de deelnemers. De wisselwerking tussen de kandidaten is daarom vaak een leuk schouwspel op zich. Hoe gedragen oude tv-coryfeeën zich tussen jonge en energieke vloggers? Welke kandidaten vormen samen een ‘bondje’? Politieke spelletjes zijn vast onderdeel van de Expeditie Robinson-ervaring! 

Bestemmingen van Expeditie Robinson

In de loop der jaren heeft Expeditie Robinson op verschillende exotische locaties plaatsgevonden, waaronder Maleisië, Indonesië, de Filipijnen en Panama. De Nederlandse versie van het programma heeft daarnaast gebruikgemaakt van enkele andere landen, waaronder Kroatië en Tanzania.

Expeditie Robinson op Twitter 

Expeditie Robinson is een tv-programma dat veel stof tot napraten geeft. Vaak wordt er zelfs tijdens de uitzending al druk geanalyseerd op sociale media. Het in de gaten houden van Twitter tijdens de uitzending van Expeditie Robinson geeft absoluut meerwaarde aan je kijkervaring. Twitter staat bol van de humoristische observaties, grappige beelden en ontzettend veel ongezouten meningen. Zo komt het regelmatig voor dat kandidaten met de grond gelijk gemaakt worden vanwege hun acties.  

Nieuws

Voormalig model Yvette Broch hijst zich weer in kort sportbroekje voor opvallende comeback

Yvette Broch was lang gestopt met handbal en met Oranje, maar keerde onlangs terug op een wel heel bijzondere manier.

Nicolette Kluijver deelt video van geheim plekje op Expeditie Robinson-eiland

Zijn er rond het Expeditie Robinson-eiland plekken die écht off-limits zijn? Presentatrice Nicolette Kluijver laat je een zeer interessant geheim plekje zien...

Iris Enthoven laat zien: dit doet 28 dagen op Expeditie Robinson-eiland met je lijf

Iris Enthoven laat iedereen zien hoe ze eruit ziet na achtentwintig dagen overleven op een onbewoond eiland. Het resultaat is op zijn zachtst gezegd verassend.. 

Iris Enthoven stelt zeer vraag tijdens Expeditie Robinson: ‘Hebben jullie gedacht aan…?’

Blondine Iris Enthoven laat de deelnemers van Expeditie Robinson blozen met een wel erg intieme vraag..

Nicolette Kluijver smokkelt bizarre lekkernij mee naar Expeditie Robinson-eiland (Video)

Presentatrice Nicolette Kluijver weet als geen ander hoe ze de deelnemers van Expeditie Robinson moet laten kwijlen. De blondine heeft een bizarre lekkernij mee gesmokkeld naar het eiland...

Onbegrijpelijke actie Krista Arriëns zorgt voor grimmige sfeer bij Expeditie Robinson: ‘gaat letterlijk over lijken’

Krista Arriëns maakt zichzelf het leven erg moeilijk door een slinkse actie tijdens Expeditie Robinson.

Dit is hét bewijs dat Mark Baanders (Slijptol) verreweg de leukste Expeditie Robinson-deelnemer van dit jaar is

Mark Baanders is absoluut de leukste en grappigste deelnemer van Expeditie Robinson. Hier hét bewijs dat deze man echt hilarisch is.

Video: Slijptol Mark Baanders wordt in Expeditie Robinson ontmaskerd als énorme aansteller

Deelnemer aan Expeditie Robinson, Mark Baanstra, jankt tranen met tuiten wanneer Art Rooijakkers hem een jutezakje overhandigt…
Expeditie Robinson logo

Profiel

Eerste uitzending: 2000 Presentatoren: Nicolette Kluijver en Kaj Gorgels
Zender: RTL 4
Aantal kandidaten: 16 tot 26 kandidaten

Foto's

Britte Lagcher en Robbert Rodenburg wisten uitslag finale expeditie robinson al foto
nicolette kluijver