Expeditie Robinson

Mannenzaken.nl > Entertainment > TV > Expeditie Robinson

TV-programma Expeditie Robinson 

Expeditie Robinson is een spelshow waarin bekende Nederlanders op een onbewoond eiland gedropt worden en daar moeten zien te overleven. Tijdens hun verblijf worden ze geconfronteerd met onvoorspelbare en soms loodzware weersomstandigheden, gebrek aan water en eten en persoonlijk comfort. Elke aflevering is er een ‘eilandraad’ waarin deelnemers elkaar naar huis kunnen stemmen. De kandidaat met de meeste stemmen moet dan vertrekken. Om het allemaal nóg zwaarder te maken, worden er ook regelmatig ‘proeven’ georganiseerd waarin de fysieke en mentale gesteldheid van de deelnemers wordt getest. Wie deze proeven wint kan bepaalde privileges verdienen, zoals bijvoorbeeld een vrijstelling voor de eilandraad, extra stemmen, extra eten of ingrediënten of bouwmateriaal voor betere slaapplaatsen. 

Expeditie Robinson presentator 

Expeditie Robinson is al sinds 2000 op de Nederlandse tv te zien. In de beginjaren was Expeditie altijd een co-productie tussen de Nederlandse en Belgische tv. Dit betekende dan ook dat beide landen altijd een presentator afvaardigden. Ernst-Paul Hasselbach, Eddy Zoëy en Dennis Weening hebben Expeditie Robinson in het verleden gepresenteerd, samen met Desiré Naessens, Roos van Acker, Lotte Verlackt en Evi Hanssen. 

Nicolette Kluijver is sinds 2014 de vaste presentatrice van Expeditie Robinson, dat ook sinds dat jaar een uitluitend ‘Nederlandse’ cast kent. Kaj Gorgels is sinds 2019 te zien als presentator in het tv-programma. 

Deelnemers Expeditie Robinson 

Het is vaak zo dat er veel gespeculeerd wordt over de deelnemers van Expeditie Robinson, omdat er voor deelname aan het survivalprogramma daadwerkelijk een ‘vakantie’ genomen moet worden. Deelnemers hebben die tijd geen toegang tot hun telefoon, dus is het soms enigszins te voorspellen welke BN’ers er precies tijdens de opnames van een nieuw Expeditie-seizoen van de aardbodem zijn verdwenen. 

Bij het samenstellen van het deelnemersveld voor Expeditie Robinson wordt altijd rekening gehouden met de kijker. Er zitten altijd kandidaten bij die oudere kijkers aan zullen spreken, maar ook de jeugdige kijker kent altijd wel een aantal van de deelnemers. De wisselwerking tussen de kandidaten is daarom vaak een leuk schouwspel op zich. Hoe gedragen oude tv-coryfeeën zich tussen jonge en energieke vloggers? Welke kandidaten vormen samen een ‘bondje’? Politieke spelletjes zijn vast onderdeel van de Expeditie Robinson-ervaring! 

Expeditie Robinson op Twitter 

Expeditie Robinson is een tv-programma dat veel stof tot napraten geeft. Vaak wordt er zelfs tijdens de uitzending al druk geanalyseerd op sociale media. Het in de gaten houden van Twitter tijdens de uitzending van Expeditie Robinson geeft absoluut meerwaarde aan je kijkervaring. Twitter staat bol van de humoristische observaties, grappige beelden en ontzettend veel ongezouten meningen. Zo komt het regelmatig voor dat kandidaten met de grond gelijk gemaakt worden vanwege hun acties.  

Nieuws

Video: Stomdronken Rick Brandsteder maakt vliegveld onveilig

Na de beest te hebben uitgehangen tijdens de opnames van Expeditie Robinson, is de presentator duidelijk nog niet klaar met feesten...

Foto: Juultje Tieleman neemt groot risico in meest pikante Expeditie Robinson ooit

Niet voor het eerst lekken er namen van kandidaten die mee doen aan Expeditie Robinson. Toch is geen van de eerdere leaks zo interessant als deze!

Foto: Rose Bertram scharrelde tijdens opnames Expeditie Robinson met mede-kandidaat

Het Vlaamse model Rose Bertram zou dit jaar flink te zien zijn in het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson. Maar dat liep even anders. 

Foto: Eerste namen Expeditie Robinson-deelnemers uitgelekt

Er komt weer een nieuw seizoen Expeditie Robinson! En er zijn al wat nieuwe namen uitgelekt..

Foto: Rick Brandsteder deed het met elk vrouwelijk crewlid tijdens opnames Expeditie Robinson

Kersverse Expeditie Robinson-presentator Rick Brandsteder is nu al in opspraak gekomen! Het lijkt erop dat Rick zijn boekje flink te buiten is gegaan tijdens de opnames van het populaire tv-programma...

Foto: Nicolette Kluijver presenteert Expeditie Robinson in gevaarlijk kort broekje

De opnames van het nieuwe seizoen Expeditie Robinson zijn weer in volle gang. Nicolette Kluijver deelt al regelmatig wat spannende foto's van het nieuwe seizoen. Het ziet er naar uit dat het bloedheet is op het eiland want Nicolette draagt wel hele korte broekjes!

Foto: Eerste hete beelden van Nicolette Kluijver in nieuw seizoen Expeditie Robinson

Het is zover: Nicolette Kluijver is deze zomer eindelijk weer te zien in een nieuw seizoen Expeditie Robinson. Op de eerste beelden heeft Nicolette het al enorm heet. Gelukkig heeft ze dit jaar een nieuwe co-host om mee af te koelen..

Zomers geklede Geraldine Kemper straalt op heerlijke foto

Geraldine Kemper is een altijd zonnige verschijning op de Nederlandse tv. Maar nu al helemaal. De tv presentatrice zit lekker op het platteland te genieten van een luxe diner buiten. Zorgt ze wel voor goede bescherming tegen de zon?
Expeditie Robinson logo

Profiel

Eerste uitzending: 2000
Presentatoren: Nicolette Kluijver en Kaj Gorgels
Zender: RTL 4

Foto's

Britte Lagcher en Robbert Rodenburg wisten uitslag finale expeditie robinson al foto
nicolette kluijver
Britte Lagcher Robbert Rodenburg vreemd dansje in Expeditie Robinson 2