Expeditie Robinson

Mannenzaken.nl > Entertainment > TV > Expeditie Robinson

TV-programma Expeditie Robinson 

Expeditie Robinson is een spelshow waarin bekende Nederlanders op een onbewoond eiland gedropt worden en daar moeten zien te overleven. Tijdens hun verblijf worden ze geconfronteerd met onvoorspelbare en soms loodzware weersomstandigheden, gebrek aan water en eten en persoonlijk comfort. Elke aflevering is er een ‘eilandraad’ waarin deelnemers elkaar naar huis kunnen stemmen. De kandidaat met de meeste stemmen moet dan vertrekken. Om het allemaal nóg zwaarder te maken, worden er ook regelmatig ‘proeven’ georganiseerd waarin de fysieke en mentale gesteldheid van de deelnemers wordt getest. Wie deze proeven wint kan bepaalde privileges verdienen, zoals bijvoorbeeld een vrijstelling voor de eilandraad, extra stemmen, extra eten of ingrediënten of bouwmateriaal voor betere slaapplaatsen. 

Expeditie Robinson presentator 

Expeditie Robinson is al sinds 2000 op de Nederlandse tv te zien. In de beginjaren was Expeditie altijd een co-productie tussen de Nederlandse en Belgische tv. Dit betekende dan ook dat beide landen altijd een presentator afvaardigden. Ernst-Paul Hasselbach, Eddy Zoëy en Dennis Weening hebben Expeditie Robinson in het verleden gepresenteerd, samen met Desiré Naessens, Roos van Acker, Lotte Verlackt en Evi Hanssen. 

Nicolette Kluijver is sinds 2014 de vaste presentatrice van Expeditie Robinson, dat ook sinds dat jaar een uitluitend ‘Nederlandse’ cast kent. Kaj Gorgels is sinds 2019 te zien als presentator in het tv-programma. 

Deelnemers Expeditie Robinson 

Het is vaak zo dat er veel gespeculeerd wordt over de deelnemers van Expeditie Robinson, omdat er voor deelname aan het survivalprogramma daadwerkelijk een ‘vakantie’ genomen moet worden. Deelnemers hebben die tijd geen toegang tot hun telefoon, dus is het soms enigszins te voorspellen welke BN’ers er precies tijdens de opnames van een nieuw Expeditie-seizoen van de aardbodem zijn verdwenen. 

Bij het samenstellen van het deelnemersveld voor Expeditie Robinson wordt altijd rekening gehouden met de kijker. Er zitten altijd kandidaten bij die oudere kijkers aan zullen spreken, maar ook de jeugdige kijker kent altijd wel een aantal van de deelnemers. De wisselwerking tussen de kandidaten is daarom vaak een leuk schouwspel op zich. Hoe gedragen oude tv-coryfeeën zich tussen jonge en energieke vloggers? Welke kandidaten vormen samen een ‘bondje’? Politieke spelletjes zijn vast onderdeel van de Expeditie Robinson-ervaring! 

Expeditie Robinson op Twitter 

Expeditie Robinson is een tv-programma dat veel stof tot napraten geeft. Vaak wordt er zelfs tijdens de uitzending al druk geanalyseerd op sociale media. Het in de gaten houden van Twitter tijdens de uitzending van Expeditie Robinson geeft absoluut meerwaarde aan je kijkervaring. Twitter staat bol van de humoristische observaties, grappige beelden en ontzettend veel ongezouten meningen. Zo komt het regelmatig voor dat kandidaten met de grond gelijk gemaakt worden vanwege hun acties.  

Nieuws

Foto: Geraldine Kemper redt RTL met geheime serie Expeditie Robinson

De naam van RTL 4 is flink beschadigd door het schandaal van The Voice. Geraldine Kemper schiet te hulp met een perfect programma.

Foto: Dyantha Brooks heeft moeite met stilte sinds avonturen Expeditie Robinson

Dyantha Brooks heeft het lastig de laatste tijd.  na haar Expeditie Robinson avonturen vindt ze het maar ijzig stil in huis. 

Stralende Boerin Annemiek Koekoek vraagt volgers om hulp met heerlijke foto

Ze wist niet als winnaar uit de bus te komen bij Boer Zoekt Vrouw en Expeditie Robinson, dus is Boerin Annemiek Koekoek er nu als de kippen bij om een prijs te winnen. Daar heeft ze wel je hulp voor nodig. Met deze foto hoopt Annemiek je te overtuigen...

Sterrin Smalbrugge herhaalt Expeditie Robinson met foto van flinke slang

Sterrin Smalbrugge gaat na Expeditie Robinson gewoon verder met de wildernis verkennen! De reptielendeskundige verbijstert haar volgers met een gigantische slang en doet net of het niks is...

5x een spannende foto uit 2021 van Boerin Annemiek Koekoek

Boerin Annemiek is een van de meest spannende dame van Nederland. Van al haar spannende foto's zijn dit de meest spannende. 

Boerin Annemiek Koekoek zwerft schoenloos door Amsterdam op beschonken foto

Had Boerin Annemiek iets te veel gedronken tijdens de finale van Expeditie Robinson 2021? Ze struinde 's avonds zonder schoenen door de Amsterdamse straten.

Britte Lagcher bewijst dat live Expeditie Robinson-finale in studio een heel slecht idee is

De finale van Expeditie Robinson werd ook dit jaar weer uitgebreid besproken vanuit een livestudio. Hoewel winnaar Robbert de meeste aandacht verdiende, was actrice Britte Lagcher het onderwerp van gesprek...

Foto: Do imponeert voor finale Expeditie Robinson bij Scrooge Live

Zangeres Do imponeerde bij Scrooge Live. Een mooi voorproefje voor de final van Expeditie Robinson waar Do ook moet imponeren. 
Expeditie Robinson logo

Profiel

Eerste uitzending: 2000
Presentatoren: Nicolette Kluijver en Kaj Gorgels
Zender: RTL 4

Foto's

Britte Lagcher en Robbert Rodenburg wisten uitslag finale expeditie robinson al foto
nicolette kluijver
Britte Lagcher Robbert Rodenburg vreemd dansje in Expeditie Robinson 2