Dit is waarom S10 de meest opvallende Nederlandse Songfestival inzending ooit is

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De AvroTros heeft bekend gemaakt dat zangeres en rapper S10 naar het Eurovisie Songfestival gaat volgend jaar. En dat is een opvallende keuze!

Zangeres S10 mag het aankomende jaar voor Nederland uitkomen op het Eurovisie Songfestival. En dat is een opvallende keuze van de AvroTros. heel lang werd er gedacht dat bijvoorbeeld Maan de Steenwinkel of een andere populaire artiest richting het Songfestival gestuurd zou worden. Maar nu kiest de Nederlandse organisatie er toch voor om een relatief nieuwe artiest voor de leeuwen te werpen in Italië. Maar geen zorgen, S10 is namelijk een bizar goede artiest. Dus met haar op het podium maken we misschien weer eens kans op de winst het aankomende jaar.

Lees ook: De drie knapste songfestival kandidaten

Wie is Stien den Hollander (S10)?

het kan zijn dat je nog nooit van de naam S10 gehoord hebt. Geen zorgen, je bent niet de enige. S10 is de artiestennaam van de beeldschone zangeres Stien den Hollander. Dit 21-jarige zangtalent brak in 2019 door met het album Snowsniper en werd hiervoor rijkelijk beloond met een Edison. Ook scoorde ze het afgelopen jaar een hit met het nummer Adem Je In waar vervolgens ook een remake van verscheen met rappers Frenna en Kevin. S10 is dus langzaam op weg om een gevestigde naam te worden binnen de Nederlandse muziekindustrie en haar deelname aan het Eurovisie Songfestival zal daar zeker aan bijdragen. Luister snel haar grootste hit, zodat je weet wat je te wachten staat het aankomende jaar.

Met welk nummer doet S10 mee aan het Eurovisie Songfestival?

De selectiecommissie van de AvroTros heeft S10 uitgekozen vanwege het nummer dat zij instuurde. Ieder jaar krijgt de selectiecommissie voor het Songfestival wel bijna 400 nummers ingestuurd en daaruit moeten zij dan een keuze maken. Soms kiezen ze voor een wat bekendere artiest zoals destijds met Waylon het geval was. En soms gaan ze voor een bijzonder en goed nummer, zoals nu. Het nummer dat S10 gaat vertolken zit blijkbaar vol lef en authenticiteit, als we de AvroTros mogen geloven. Ook zal het lied in het Nederlands worden gezongen, dus je kan straks een beetje Hollandse trots verwachten tijdens het Songfestival.

S10 gaat solo naar Eurovisie Songfestival

S10 neemt het over van Jeangu Macrooy, die met een magere 23ste plaats vorig jaar mee deed aan het Eurovisie Songfestival. Het valt te hopen dat Stien iets hoger op de lijst eindigt. Nederland maakt er wel een trend van om solo artiesten richting het songfestival te sturen. Vaak gaat er niet eens een band mee om de artiest te begeleiden. Gevoelige solo nummers lijken bij de selectiecommissie in de smaak te vallen. Het is wel weer even geleden dat er een zangeres solo naar het Songfestival wordt gestuurd. De laatste keer dat dit gebeurde was namelijk in 2015 toen Trijntje Oosterhuis mee mocht doen aan de competitie.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Max Verstappen heeft geen oog voor zeer luchtig geklede Kelly Piquet (foto’s)

Max Verstappen heeft het iets te druk met zijn eigen carrière. Hij let daardoor totaal niet op zijn vriendin die hier wel erg luchtig gekleed is!

Atlete Lieke Klaver gaat diep met korte stootjes in strak sportpakje (video’s!)

Lieke Klaver weet alle aandacht te trekken wanneer ze hartstikke diep naar beneden zakt in een heerlijke outfit!

Katja Schuurman ontwerpt spannende setjes en gebruikt eigen kanonnen voor promotie (foto’s)

Katja Schuurman ontwerpt tegenwoordig ook spicy onderkleding, en kiest ervoor om de mooiste setjes zelf aan te prijzen!