Dit is Eva Hartog, de leuke Rusland-verslaggever van RTL

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Eva Hartog Skorobogatova is al jaren correspondent in Rusland. Maar de laatste tijd staat de bloedmooie journaliste flink in de spotlight. 

Voor ‘The Moscow Times’, ‘De Groene Amsterdammer’, ‘RTL’ en meer partijen is Eva Hartog de bron van informatie voor alles wat met Rusland te maken heeft. De prachtige brunette woont al sinds 2013 in Rusland en sinds het conflict tussen Rusland en Oekraïne is de journaliste vaker te zien dan ooit. Tijd dus om iets meer te weten te komen van deze prachtige dame.

Lees ook: Maak kennis met NOS verslaggeefster Iris de Graaf

Wie is Eva Hartog?

Je zal de laatste tijd het knappe gezichtje van Eva veel herkend hebben op televisie. De Rusland correspondente is steeds vaker op het nieuws om de laatste stand van zaken te geven over de oorlog die Rusland voert met Oekraïne. Maar Eva zit al jaren in Rusland. Dat heeft alles te maken met haar Russische roots. Haar moeder is namelijk afkomstig uit Rusland en haar vader vertaalt Russische boeken. In 2013 begon ze te werken voor ‘The Moscow Times’, een Engelstalige krant in handen van een Nederlander, compleet gericht op Rusland. Daar werd ze jaren later ook hoofdredacteur van. Eva leidde de krant het digitale tijdperk in. Twee jaar later stopte ze bij ‘The Moscow Times’, maar Rusland heeft ze nooit de rug toegekeerd. Werken als journalist Rusland is als een drug voor Eva. Elke dag kan je laatste zijn en dat gevoel van adrenaline is verslavend.

Eva Hartog bekend van De Wereld Draait Door

Het kan zijn dat je Eva al kende van haar optredens bij De Wereld Draait Door. Daar zat ze regelmatig om te praten over onderwerpen die met Rusland te maken hadden. Al kwam het regelmatig voor dat Eva een beetje wegviel naast de andere gasten die aan de tafel zaten. Zoals je kan zien was Eva wat stillig in de meeste uitzendingen.

Als correspondent in Rusland is Eva steeds vaker te zien

Sinds 2019 werkt Eva weer fulltime als correspondent in Rusland. Niet dat ze veel opties had, want dankzij corona mocht ze tijden het land niet uit. Maar Eva zat prima op haar plek in Moskou. De meeste van haarreportages waren corona gerelateerd. En ze begon een aantal video’s voor RTL te maken. Eva begon steeds meer op te vallen en in de smaak te vallen bij het Nederlandse publiek. Ze kwam vaker aan het woord en als kijker kreeg je meer van Eva te zien.

Eva Hartog springt in ijskoud bad met spannend pakje

Het zal je waarschijnlijk ontgaan zijn, maar Eva kan ver gaan voor een reportage. Zo spring ze het afgelopen jaar in haar badpak in ijskoud water. De Russen deden het ook massaal, dus Eva, als Rusland kenner, moest meedoen. Want hoe kan je ergens over vertellen als je het zelf niet hebt meegemaakt? Het leverde hele fraaie beelden op die een bijzonder inkijkje geven in Eva Hartog. Eva gaat erg ver voor haar vak. Na het conflict tussen Rusland en Oekraïne zou Eva dus absoluut een grotere rol moeten krijgen in het Nederlandse televisie landschap.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Katja Schuurman ontwerpt spannende setjes en gebruikt eigen kanonnen voor promotie (foto’s)

Katja Schuurman ontwerpt tegenwoordig ook spicy onderkleding, en kiest ervoor om de mooiste setjes zelf aan te prijzen!

Dit is het recordbrekende kijkcijfergeheim achter De Oranjezomer met Hélène Hendriks (foto’s)

Hélène Hendriks breekt het kijkcijferrecord met de eerste aflevering van De Oranjezomer dit jaar. Waar dat aan ligt? Experts wijzen op dit detail!

Hélène Hendriks laat temperatuur bij De Oranjezomer stijgen met zeer vraag (video)

Hélène Hendriks zet de mannen voor het blok bij De Oranjezomer en stelt een zeer interessante en onverwachte vraag aan iedereen in de zaal!