Angela de Jong beschuldigt grote namen van wangedrag: “Dieuwke Wynia was net zo erg als Mathijs van Nieuwkerk”

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Er wordt veel gesproken over alle misstanden in de tv-wereld. Maar niemand lijkt namen te willen noemen! Eindelijk besluit Angela de Jong eens álle schuldigen op het matje te roepen…

Tijdens de Vandaag Inside-rubriek ‘in de wandelgangen’ durft tv-criticus Angela de Jong eindelijk eens de namen te noemen van de mensen die tot nu toe buiten schot bleven in de enorme tv-rel rondom grensoverschrijdend gedrag bij de publieke omroep.

Angela de Jong is boos en dropt grote namen: ‘moeten weg!’

In de wandelgangen begint Angela de Jong erover dat je als baas van van een tv-programma of als organisatie binnen de tv wereld de leiding moet kunnen nemen en je iedereen moet kunnen confronteren zodat mensen zich goed gedragen.

Maar volgens Angela neemt niet iedereen die verantwoordelijkheid. De AD-columniste lijkt écht boos te zijn, en is het overduidelijk zat. ”Kennelijk gebeurt dit niet, er zitten er nog steeds heel veel mensen in Hilversum die allemaal enorm veel boter op hun hoofd hebben omdat ze alles geweten hebben. Die moeten ook gewoon allemaal weg! Maar ja ze duiken en ze komen ermee weg!”

Wilfred vraagt dan natuurlijk aan Angela over wie ze het dan heeft. Angela noemt dan ook maar al te graag de namen die volgens haar per direct weg moeten! ”Bij BNNVARA zit er nog steeds een Robert Kievit die van alles wist, Gerard Timmer zit nog bij de NOS.”

Angela de Jong bij In de Wandelgangen

Angela de Jong: ‘Dieuwke Wynia nét zo erg als Matthijs’

Ze vertelt dat echt iedereen met een hoge functie best wel afwisten van de alle grensoverschrijdende situaties achter de schermen bij ‘hun’ tv-programma’s. Toch lijken zij door stil te blijven de dans te ontspringen. Matthijs van Nieuwkerk werd de afgelopen weken aan de schandpaal genageld voor zijn rol in de verrotte sfeer bij De Wereld Draait Door, maar volgens Angela de Jong zat er bij DWDD achter de schermen nóg een kwade genius die nooit genoemd wordt: Dieuwke Wynia, de hoofdredacteur van het populaire programma. “Dieuwke Wynia was net zo erg als Matthijs van Nieuwkerk, ze geeft geen interview en komt overal mee weg!”

Dieuwke Wynia mag wat Angela betreft dus ook flink aangepakt worden. Het is volgens haar net alsof Matthijs de klappen allemaal opvangt, terwijl Dieuwke blijkbaar ook gewoon schuldig is hier. Ze kan weer doorgaan met werken zonder enige consequenties. Dat is volgens Angela dus niet eerlijk.

Angela de Jong lijkt erg zeker van haar zaak. Alle hoge piefen in de tv-wereld moeten even flink op hun plek gezet worden! Dus ook Dieuwke Wynia. Ze is duidelijk op zoek naar gerechtigheid, zodat er in de toekomst weer gebouwd kan worden aan een veilige werkomgeving binnen tv-land.

Angela de Jong krijgt gelijk: Gerard Timmer per direct weg bij NOS

Het lijkt erop dat de tirade van Angela de Jong effect heeft gehad. Of had de tv-criticus gewoon een vooruitziende blik? Gerard Timmer, één van de namen die Angela bij Vandaag Inside noemde, is namelijk per direct opgestapt bij de NOS. Laat dat schoonvegen van Hilversum maar aan Angela over!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Nieuw seizoen Expeditie Robinson nú al beste ooit: Marijn Kuipers doet mee

Dit moet wel het beste seizoen van Expeditie Robinson ooit worden. De geruchten gaan rond dat de knappe blondine Marijn Kuipers meedoet aan het nieuwe seizoen!

Video: Juultje Tieleman laat broek zakken en showt doorschijnend setje

Juultje Tieleman heeft op Instagram haar broek omlaag gedaan en laat haar doorschijnende setje zien!

Lilian Marijnissen online uitgekotst na aankondiging zwangerschap met vreemdganger (foto’s)

Lilian Marijnissen heeft niet alleen maar felicitaties gekregen na het bekendmaken van haar zwangerschap. Ze zou zwanger zijn van een man die bestempeld wordt als stiekeme vreemdganger...