3 verschillende mogelijkheden om naar Nederlandse televisie te kijken

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het concept ‘televisie kijken’ is over de jaren veranderd. Eerst was er alleen de optie om ‘live’ naar uitzendingen te kijken. Daarna konden we met behulp van een videorecorder programma’s opnemen als we niet live konden kijken. Toen kwam er de mogelijkheid om programma’s te pauzeren of zelfs te herstarten. Inmiddels maken ook veel mensen gebruik van streaming. We bespreken drie verschillende mogelijkheden om naar Nederlandse televisie te kijken.

Traditioneel televisieabonnement

De makkelijkste en meest vertrouwde manier om thuis televisie te kunnen kijken, is natuurlijk door gewoon een televisieabonnement te nemen met een mediabox. Je kunt dan vaak ook pauzeren, een programma vanaf het begin herstarten en in sommige gevallen zelfs programma’s opnemen. Als dit is wat je wilt, dan kun je online abonnementen voor alles in 1 vergelijken. Je hebt dan ook meteen je internetabonnement geregeld en de mogelijkheid om gebruik te maken van een vaste telefoonlijn. Vergelijk wel verschillende aanbieders en hun aanbiedingen met elkaar, want het aanbod aan televisiezenders kan verschillen. Kijk ook naar hoeveel zenders er in HD aangeboden worden, want het is natuurlijk wel fijn als je in hoge kwaliteit kunt genieten van jouw favoriete televisiezenders.

Online tv

Wil je besparen op je vaste lasten? Dat is heel begrijpelijk in deze tijd van hoge inflatie en hoge energieprijzen. Je kunt wat geld besparen om niet te kiezen voor een traditioneel televisieabonnement met mediabox, maar voor online tv. Veel aanbieders van televisieabonnementen hebben ook een app waarin je naar de televisiezenders in jouw abonnement kunt kijken met behulp van het account dat je bij de provider kunt aanmaken. Dit is een service die je ook kunt afnemen zonder mediabox. Je kunt dan dus alleen via de app kijken, maar met een smart tv of een Google Chromecast kun je alsnog op je televisietoestel naar live tv kijken. Dit loopt dan wel via je internetverbinding, waardoor zappen langzaam gaat en er natuurlijk best wat gevraagd wordt van je internetverbinding. Combineer online tv kijken dus wel met een relatief snelle internetverbinding (minimaal 25 à 30 Mbps bij een eenpersoonshuishouden).

NLZIET

Online naar televisiezenders kijken hoeft niet per se via je internetprovider. Je kunt daar ook alleen een abonnement voor internet nemen en een abonnement nemen bij de Nederlandse streamingsdienst NLZIET. Je krijgt dan een beperkt zenderpakket met bekende Nederlandse zenders, de regionale omroepen en een aantal Vlaamse zenders. In tegenstelling tot bij online tv kun je bij NLZIET wél programma’s vanaf het begin te herstarten en kun je ze direct na de uitzending terugkijken. In veel gevallen kun je programma’s zelfs tot een jaar na de eerste uitzending terugkijken, ook die van de commerciële omroepen. Verder werkt NLZIET hetzelfde als online tv: je kijkt via de internetverbinding en kunt met behulp van een smart tv of Google Chromecast het signaal verplaatsen naar je televisietoestel.

Resteert natuurlijk de optie om helemaal geen televisieabonnement meer te nemen. Steeds meer Nederlanders doen dit omdat ze eigenlijk alleen nog maar streamingsdiensten kijken zoals als Netflix, Disney+, HBO Max en Videoland (waar je de programma’s van RTL kunt terugkijken of zelfs vooruit kunt kijken). Die kosten immers ook geld. Daarnaast kun je met NPO Start de programma’s van de publieke omroep gratis terugkijken. Maar als je live naar voetbalwedstrijden van het Nederlands Elftal wilt kunnen kijken, zul je toch een van de drie hierboven besproken opties moeten gebruiken.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Sylvie Meis pronkt met fabelachtig lijf op zonnig strand

Sylvie Meis loopt met een fabelachtig lichaam over het strand. Alle ogen zijn op haar gericht wanneer ze naar haar plekje terug loopt. Met zo'n lichaam is dat meer dan begrijpelijk. 

Foto: Emma Heesters is perfect cadeautje in laag topje

Emma Heesters is vroeg met cadeautjes uitdelen deze feestdagen! Er hoeft alleen een strikje losgetrokken te worden, en haar topje ligt op de grond!

Video: Babette van Veen kleedt zich uit tijdens pikante scène in GTST

De prachtige Babette van Veen laat niets meer aan de verbeelding over in deze pittige scène van GTST.