Amazon Prime

Mannenzaken.nl > Entertainment > Amazon Prime

Amazon is een van de grootste online warenhuizen van de wereld. Voor alles kun je bij de website aankloppen, van zonnebrand tot camera’s. Sinds een aantal jaar heeft het bedrijf van multimiljardair Jeff Bezos een eigen streaming service. De dienst heet Amazon Prime Video en is onderdeel van het Amazon Prime abonnement. Via de website of de app voor smartphone, smart tv of Apple TV kun je genieten van alles wat Prime Video te bieden heeft.

Amazon Prime oprichting

Amazon Prime werd opgericht in 2005 en was oorspronkelijk gericht op het bieden van snellere verzendopties voor klanten. Later ontstond Amazon Instant Video, wat uiteindelijk Amazone Prime video werd. De overgang naar een streamingdienst voor video-on-demand (SVOD) gebeurde geleidelijk en is het resultaat van strategische beslissingen en investeringen door Amazon.

Amazon Prime abonnement kosten en voordelen in Nederland

Amazon Prime Video is onderdeel van het Amazon Prime abonnement. Dit kost €2.99 per maand en geeft je onbeperkt gratis bezorging op al je bestellingen op Amazon.nl, zonder minimale bestelwaarde. Daarnaast krijg je vaak extra kortingen op producten en gratis content in games, als onderdeel van Prime Gaming. Maar het belangrijkste voordeel is in onze ogen toch wel Amazon Prime Video. Hiermee krijg je toegang tot ontzettend veel bekende films en titels, die je gratis kan streamen. Amazon biedt ook een premium abonnement aan, waarmee nog meer topfilms beschikbaar worden. Daarnaast kun je ook films huren die geen onderdeel uitmaken van het gratis assortiment. De mogelijkheden zijn eindeloos. Met een prijs van €2.99 per maand kost het abonnement minder dan de helft van vergelijkbare services zoals HBO Max of Netflix. Toch krijg je er veel meer voordelen bij rondom de streamingdienst. Dat maakt het volgens ons een goede deal.

Amazon Prime Video Nederland Aanbod

Amazon Prime heeft veel topfilms en series in haar aanbod zitten. Bijvoorbeeld de bekende sitcom The Office en de filmtrilogie Back to the Future. Misschien wel de grootste titel uit het Amazon abonnement is The Grand Tour. Deze serie met de presentatoren Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May is al jaren een grote hit. De show gaat over alles wat met auto’s te maken heeft, maar bouwt natuurlijk vooral op de hilarische wisselwerking tussen de drie sterren. Zelfs wanneer je niks met auto’s hebt, kan deze show voor veel gelach zorgen.

De beste films en series op Amazon Prime Video

Omdat jij natuurlijk helemaal geen zin en tijd hebt om uit te zoeken welke series en films je gezien moet hebben, helpen wij je graag een handje. Elke maand laten wij je weten welke titels zullen verschijnen op Amazon Prime Video. Zo mis jij nooit de nieuwste afleveringen van je favoriete serie en weet je het meteen als je lievelingsfilm beschikbaar komt. Ook geven we je tips over welke film of serie toch echt de moeite waard is, of welke je juist moet vermijden. Onze analisten laten het je graag weten in hun artikelen. Bekijk onderaan deze pagina hun nieuwste bijdragen! Hier vind je ook het laatste nieuws omtrent series en films die te zien zijn bij Amazon Prime Video.

Is Amazon Prime Video niks voor jou? Of twijfel je om voor een andere streamingdienst te gaan? Bekijk onze pagina’s voor Netflix, HBO Max en Disney+ en vergelijk zelf.

Nieuws over Netflix

Amazon Prime verrast abonnees met krankzinnige 66% prijsstijging

Nederlandse abonnees van streamingsdienst Amazon Prime krijgen een bittere pil te slikken: de kosten gaan flink omhoog.

Beeldschone Morfydd Clark (Galadriel) is grootste hoogtepunt van LOTR Rings of Power

Lord of the Rings is terug met The Rings of Power! Tijdens de casting waren ze in vorm, want Morfydd Clark mag er zeker zijn!

Video: Eerste trailer Lord of the Rings-serie op Amazon Prime zorgt voor enorme ophef

Het is bijna zover! De nieuwe serie van The Lord of the Rings komt binnenkort uit op Amazon Prime, maar zorgt nu al voor veel ophef. 

Waarom je nu de Amazon Prime serie Invincible moet kijken

Heb je Jupiter's Legacy op Netflix al af en heb je Netflix uitgespeeld? Dan moet je zo snel mogelijk Invincible gaan kijken op Amazon Prime!

Disney+ komt eerst naar Nederland

De allernieuwste Star Wars, Marvel-films en meer voor een prikkie op je tv! En wij mogen er vóór de rest van de wereld mee aan de slag!