Video: Eerste trailer Lord of the Rings-serie op Amazon Prime zorgt voor enorme ophef

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het is bijna zover! De nieuwe serie van The Lord of the Rings komt binnenkort uit op Amazon Prime, maar zorgt nu al voor veel ophef. 

Er is de laatste tijd heel veel te doen om de invulling van de LOTR-serie op Amazon Prime. echte fans zijn boos want alles is te ‘woke’. Van baardloze dwergvrouwen tot donkere elven, Galadriel als warrior princess en ga zo maar door. De eerste officiële trailer maakte de ophef niet heel veel beter. Wat is er nu allemaal aangepast aan The Lord of The Rings in de serie LOTR: The Rings of Power en waarom zijn de fans daar zo kwaad over?

Baardloze dwergen en donkere elven

Waar de oorspronkelijke films weinig tot geen donkere mensen kenden of vrouwelijke dwergen, zijn er genoeg niet-blanke mensen gecast in The Rings of Power en lopen er baardloze, vrouwelijke dwergen rond. Sommige fans vinden dat hier te veel nadruk op wordt gelegd en te veel afwijkt van de eerste films. Als je het ons vraagt is dit het minste puntje van kritiek. Zelfs als je politiek en dergelijke buiten de serie houdt, is het erg vreemd dat er in heel Midden Aarde geen vrouwelijke dwergen of personen met een donkere huidskleur rondlopen. Natuurlijk wijkt het af van de eerste films, maar wellicht hadden die ook iets beter hun best moeten doen in de casting. Zolang het niet continu wordt benadrukt in de serie zou er geen probleem moeten zijn. Daarbij, het alternatief zijn vrouwen met baard. Hoewel dat wellicht accurater is, wordt de serie er niet knapper op.

Geen focus in de verhaallijn

The Rings of Power kent 22 hoofdpersonen  met elk daarvan een heel eigen verhaal. Dat is erg veel voor een serie. Daarom zijn de kijkers bang dat de serie een rommeltje wordt en focus mist. Van Galadriel, tot de dwergen in Moria, tot de val van Numenor, het smeden van de ringen en de legende van Isuldur komt allemaal aan bod. Het lijkt nogal veel voor de ambitieuze serie.
Galadriel als warrior princess

Er zijn niet alleen maar nieuwe personages in de serie. Je ziet ook een aantal bekende namen voorbijkomen. Een daarvan is de beroemde elf Galadriel. In LOTR is ze een van de meest geliefde personages. In The Rings of Power is Galadriel aardig aangepast. De elvenprinses was nooit een zwakkeling en mensen hadden, terecht, gezag voor haar. Maar voor de serie is Galadriel veranderd in een stoere ridder, die met zwaard vecht tegen de ondergang van Midden Aarde. Nu is er niks mis met een sterke vrouw in de hoofdrol. Maar veel series leggen er bijzonder veel nadruk op tegenwoordig, waardoor de vrouwelijke hoofdrol niet veel meer is dan een ‘woke’ excuus in plaats van een daadwerkelijk stoer en heldhaftig personage. De fans zijn bang dat dit ook met Galadriel gaat gebeuren, die veel beter verdiend dan het zijn van een soort quota-vuller, omdat er meer vrouwen in beeld moeten. Of Galadriels personage verpest is, of dat ze toch een overtuigend, geloofwaardig en ontzettend stoer karakter krijgt zal duidelijk worden wanneer The Rings of Power verschijnt op Amazon Prime.

Effecten laten de wensen over in The Rings of Power

Wat de meeste fans ook terecht opmerken is dat de visuele effecten soms wat te wensen over laten. De serie lijkt dan ook meer op The Hobbit, dan op The Lord of the Rings. En de eerste van die twee werd toen ook beduidend slechter ontvangen. Van een look en feel die er te veel uitziet alsof hij in een computer gemaakt is tot aan de soms slechte en rommelige effecten, The Rings of Power lijkt niet het visuele spektakel waar men op had gehoopt.

De releasedate van The Rings of Power

De eerste aflevering van The Lord of the Rings: The Rings of Power verschijnt op 2 september op Amazon Prime. De echte LOTR-fans zullen die datum ongetwijfeld herkennen. Het is namelijk de dag dat Bilbo Baggins zijn verjaardag vierde en het hele verhaal van LOTR in gang zette. Geen slechte dag om een nieuwe serie uit te brengen dus.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Rico Verhoeven vluchtte op ochtend na huwelijksaanzoek snel weg uit bed bij Naomy van Beem (video!)

Rico Verhoeven heeft een hele grote slag geslagen op de Malediven; hij vroeg zijn vriendin ten huwelijk. De ochtend erna sloeg Rico echter alweer vroeg op de vlucht uit bed bij zijn verloofde Naomy...

Hélène Hendriks scoort historisch laag met De Oranjezomer: deze twee enorme problemen zitten haar dwars

'Tina Nijkamp slaat alarm: Catastrofale kijkcijfers voor De Oranjezomer met Hélène Hendriks!'

Hélène Hendriks gebruikt haar mond voor leuk kunstje met de dikke sigaar van Jack van Gelder (foto!)

Hélène Hendriks maakt wat mee achter de schermen bij De Oranjezomer! Zo legt ze de enorme sigaar van Jack van Gelder met gemak op haar lippen...