Lord of the Rings: The Rings of Power

Mannenzaken.nl > Entertainment > TV > Lord of the Rings: The Rings of Power

Lord of the Rings: The Rings of Power

Na een stilte van acht jaar is Lord of the Rings weer terug. In de nieuwe serie Lord of the Rings: The Rings of Power zien we wat er duizenden jaren voor de Hobbit en de originele Lord of the Rings films gebeurde in Midden-Aarde. De serie wordt geproduceerd door Amazon, die in 2017 de rechten voor de filmfranchise kochten. Het plan is om een 5-delige serie te maken, die minstens één miljard dollar zou gaan kosten. Daarmee is Lord of the Rings: The Rings of Power de duurste serie ooit. Het eerste seizoen is opgenomen in Nieuw-Zeeland, waar ook de films geschoten zijn. Latere seizoenen worden in Engeland opgenomen, zo bevestigde Amazon.

The Rings of Power onderwerp en setting

Net als Lord of the Rings speelt The Rings of Power zich ook af in het continent Midden-Aarde op de wereld Arda. Het grote verschil is dat The Rings of Power zich vóór Lord of the Rings afspeelt, in het tweede tijdperk in Midden-Aarde (LOTR speelt zich in het derde tijdperk af). We zullen niet teveel spoilers weggeven, maar het begint in een relatief rustige en vredige wereld en volgt alle belangrijke gebeurtenissen van het tweede tijdperk.  

Waar is The Rings of Power te zien?

Lord of the Rings: The Rings of Power is te zien bij Amazon Prime Video. Hiervoor heb je een abbonement nodig. Wil je alles weten over dit abonnement? Bekijk dan onze Amazon Prime pagina. De serie is vanaf 2 september 2022 wekelijks te zien op de streamingsdienst. Het eerste seizoen heeft acht afleveringen. 

Lord of the Rings: The Rings of Power Cast

Er spelen diverse onbekende namen in de cast van de Lord of the Rings serie. Wij zullen ingaan op een paar van de belangrijkste karakters. Zo is Benjamin Walker Gil-galad, Hoogkoning van de Elven van het westen. Morfydd Clark speelt Galadriel, ook wel bekend als de Dame van de wouden van Lothlórien. Clark neemt hiermee de rol over van Cate Blanchett, die in de originele films Galadriel speelde. Elrond, een machtige Elvenleider, wordt gespeeld door Robert Aramayo. Aramayo speelde eerder al Ned Stark in Game of Thrones. De rol van Isildur, de Koning van Gondor die de ring verloor die gevonden wordt door Deagul waarmee het verhaal van Lord of the Rings begint, is aan Maxim Baldry toegeschreven.

Trailer Rings of Power

Benieuwd of The Rings of Power iets voor jou is? Kijk HIER de trailer op YouTube!  

Nieuws

Video: Eerste trailer Lord of the Rings-serie op Amazon Prime zorgt voor enorme ophef

Het is bijna zover! De nieuwe serie van The Lord of the Rings komt binnenkort uit op Amazon Prime, maar zorgt nu al voor veel ophef. 
Lord of the Rings The Rings of Power

Profiel

Eerste uitzending: 2022
Zender: Amazon Prime Video
Spin off van: Lord of the Rings (2001-2003)
 

Foto's

Lord of the Rings The Rings of Power
Lord of the Rings The Rings of Power
Lord of the Rings The Rings of Power