Antoinette Rijpma - de Jong

Mannenzaken.nl > Vrouwen > Sportvrouwen > Antoinette Rijpma – de Jong

Sportvrouw Antoinette Rijpma - de Jong

Antoinette Rijpma - de Jong is een schaatster die de afgelopen jaren heel wat furore gemaakt heeft in de langebaan categorie. Antoinette werd geboren in het kleine Friese plaatsje Rottum op 6 april 1995. Als klein kind keek ze al naar het schaatsen op televisie en gaf ze aan daar ooit ook te willen staan. Toch was het niet meteen duidelijk dat Antoinette de Jong vol voor een schaatscarrière wilde gaan. Ze groeide namelijk op in een gezin dat paarden hield en was dus ook veel bij de dieren te vinden. Toen ze vier was kreeg ze al haar eerste eigen pony en die liefde voor paarden is nooit verdwenen. Toch moest ze op een gegeven moment de moeilijke keuze maken: Paardrijden of schaatsen? De keuze viel uiteindelijk op het schaatsen. Antoinette begon bij het jeugdschaatsen in Thialf. Vervolgens kwam ze bij schaatsclub HCH uit Heerenveen terecht. Hier heeft ze ontzettend veel geleerd, zegt ze zelf. In de C- en B-junioren wist Antoinette echt te overtuigen. Ze won in beide categorieën het NK Allround en won er meerdere afstanden. Dankzij deze prestaties mocht ze zich al vroeg bij Jong Oranje melden. Als 16-jarige kwalificeerde ze zich al voor het Nederlands kampioenschap afstanden. Een jaar later was het de beurt aan de wereldbeker op de 3000 meter. Antoinette de Jong werd snel een gevestigde naam in de schaatswereld.

Antoinette Rijpma - de Jong internationale prijzen en Team Oranje NL

Sinds het WK voor junioren in 2012 is Antoinette Rijpma - de Jong niet meer weg te denken bij grote internationale schaatswedstrijden. Op ontzettend veel EK’s en WK’s mocht ze zichzelf laten zien. Ook op het allerhoogste niveau, de Olympische Spelen, heeft Antoinette meerdere malen mogen meedoen om de prijzen. In 2014 mocht ze als 19-jarig talent al mee naar de Olympische Spelen van Sotsji. Helaas kwam ze hier niet verder dan een zevende plek op de 3000 meter. Toch vormde dit een prima basis voor de rest van haar Olympische carrière. Omdat ze het podium inmiddels kende verscheen ze in 2018 een stuk minder gespannen op het ijs. Dit betaalde zich meteen uit in een bronzen plak op de 3000 meter en een zilveren medaille bij de achtervolging. Ook in 2022 was Antoinette er weer bij en wist ze tweemaal een bronzen medaille te veroveren. Dit was op de 1500 meter en bij de achtervolging.

Antoinette de Jong relatie met Coen Rijpma

Antoinette de Jong is natuurlijk een ontzettend mooie vrouw. Haar rode haar valt ontzettend op en is ook bij de mannen niet onopgemerkt gebleven. Helaas voor deze mannen blijft het bij kijken, want Antoinette is al bezet. Sinds oktober 2019 heeft ze een relatie met oud-wielrenner Coen Rijpma. Coen is vier jaar ouder dan Antoinette maar toch lijken de twee perfect voor elkaar. In 2022 besloten ze namelijk samen te trouwen. Sinds dat moment gaat Antoinette niet alleen als een de Jong door het leven, maar ook als een Rijpma. Voor veel mensen is dit wennen, maar gelukkig kun je haar nog altijd vinden als je zoekt op Antoinette de Jong.

Antoinette Rijpma - de Jong Instagram

Tegenwoordig is Instagram voor schaatsfans een waar walhalla. Al hun idolen posten hier hun verhalen, wat ze meemaken, of gewoon leuke foto’s. Als fan van Antoinette de Jong moet je haar account dan ook zeker volgen op Instagram. Antoinette deelt hier regelmatig foto’s en video’s van haar prestaties op de baan, maar er is ook genoeg ruimte voor leuke selfies en foto’s uit haar privéleven. Wil je niks missen van wat deze schaatster meemaakt? Je kunt Antoinette de Jong volgen via @_antoinettedejong.

Nieuws

Schaatsster Antoinette de Jong deelt innige foto met knappe ploeggenote Evelien Vijn (21)

Antoinette de Jong heeft met haar ploeggenote Evelien Vijn even een mooie foto gemaakt en dat ziet er toch een partij leuk uit.

Foto: Dit is waarom in vliegtuig gearresteerde honkballer wild werd van schaatsster Antoinette de Jong

Antoinette de Jong werd laatst lastig gevallen in een vliegtuig, maar het is niet zo moeilijk om te zien waarom. 

Video: Schaatsster Antoinette de Jong pronkt met haar achterzijde in de open lucht

Antoinette de Jong heeft een indrukwekkende video online gezet, waar al haar volgers nu enorm van kunnen genieten. Dit moet je even zien!

Knappe schaatsster Michelle de Jong (24) gaat haar beroemde zus achterna

De jongere zus van Antoinette de Jong, die meerdere Olympische medailles en WK-goud heeft, lijkt ontzettend op haar zus. 

Foto: Schaatsster Antoinette de Jong laat haar strakke broekje zakken

Schaatsster Antoinette de Jong heeft een nieuw strak broekje aangeschaft en moet dat even aan al haar volgers laten zien natuurlijk!

Video: Schaatsster Antoinette de Jong schudt wild met haar staart

De spannende schaatsster Antoinette de Jong heeft een trainingsvideo gedeeld, waarbij haar haren wild heen en weer vliegen.  Knappe Antoinette de Jong sport in verrukkelijke...

Foto: Schaatsster Antoinette de Jong toont troeven in superstrakke sportlegging

Redheads weten hoe ze het leven leuk kunnen houden, zo gaat het gezegde. En Antoinette de Jong weet in ieder geval wel hoe ze haar volgers blij kan maken.

Foto: Antoinette de Jong neemt enorm risico met kort rokje op winderige plek

Antoinette de Jong heeft een leuke nieuwe foto geplaatst. Ze staat daarvoor alleen wel op een gevaarlijke plek.

Profiel

Geboortedatum: 6 april 1995
Sterrenbeeld:
Ram
Lengte: 1,73m
Relatie: Ja, met Coen Rijpma
Afkomst: Rottum, Friesland
Familie: (moeder) Liesbeth de Jong, (zus) Michelle de Jong
Kinderen: Nee
Beroep: Schaatster
School: CIOS Heerenveen Leeuwarden
Instagram: De Instagram van Antoinette is @_antoinettedejong

Foto's