Antoinette Rijpma - de Jong

Mannenzaken.nl > Vrouwen > Sportvrouwen > Antoinette Rijpma – de Jong

Sportvrouw Antoinette Rijpma - de Jong

Antoinette Rijpma - de Jong is een schaatster die de afgelopen jaren heel wat furore gemaakt heeft in de langebaan categorie. Antoinette werd geboren in het kleine Friese plaatsje Rottum op 6 april 1995. Als klein kind keek ze al naar het schaatsen op televisie en gaf ze aan daar ooit ook te willen staan. Toch was het niet meteen duidelijk dat Antoinette de Jong vol voor een schaatscarrière wilde gaan. Ze groeide namelijk op in een gezin dat paarden hield en was dus ook veel bij de dieren te vinden. Toen ze vier was kreeg ze al haar eerste eigen pony en die liefde voor paarden is nooit verdwenen. Toch moest ze op een gegeven moment de moeilijke keuze maken: Paardrijden of schaatsen? De keuze viel uiteindelijk op het schaatsen. Antoinette begon bij het jeugdschaatsen in Thialf. Vervolgens kwam ze bij schaatsclub HCH uit Heerenveen terecht. Hier heeft ze ontzettend veel geleerd, zegt ze zelf. In de C- en B-junioren wist Antoinette echt te overtuigen. Ze won in beide categorieën het NK Allround en won er meerdere afstanden. Dankzij deze prestaties mocht ze zich al vroeg bij Jong Oranje melden. Als 16-jarige kwalificeerde ze zich al voor het Nederlands kampioenschap afstanden. Een jaar later was het de beurt aan de wereldbeker op de 3000 meter. Antoinette de Jong werd snel een gevestigde naam in de schaatswereld.

Antoinette Rijpma - de Jong internationale prijzen en Team Oranje NL

Sinds het WK voor junioren in 2012 is Antoinette Rijpma - de Jong niet meer weg te denken bij grote internationale schaatswedstrijden. Op ontzettend veel EK’s en WK’s mocht ze zichzelf laten zien. Ook op het allerhoogste niveau, de Olympische Spelen, heeft Antoinette meerdere malen mogen meedoen om de prijzen. In 2014 mocht ze als 19-jarig talent al mee naar de Olympische Spelen van Sotsji. Helaas kwam ze hier niet verder dan een zevende plek op de 3000 meter. Toch vormde dit een prima basis voor de rest van haar Olympische carrière. Omdat ze het podium inmiddels kende verscheen ze in 2018 een stuk minder gespannen op het ijs. Dit betaalde zich meteen uit in een bronzen plak op de 3000 meter en een zilveren medaille bij de achtervolging. Ook in 2022 was Antoinette er weer bij en wist ze tweemaal een bronzen medaille te veroveren. Dit was op de 1500 meter en bij de achtervolging.

Antoinette de Jong relatie met Coen Rijpma

Antoinette de Jong is natuurlijk een ontzettend mooie vrouw. Haar rode haar valt ontzettend op en is ook bij de mannen niet onopgemerkt gebleven. Helaas voor deze mannen blijft het bij kijken, want Antoinette is al bezet. Sinds oktober 2019 heeft ze een relatie met oud-wielrenner Coen Rijpma. Coen is vier jaar ouder dan Antoinette maar toch lijken de twee perfect voor elkaar. In 2022 besloten ze namelijk samen te trouwen. Sinds dat moment gaat Antoinette niet alleen als een de Jong door het leven, maar ook als een Rijpma. Voor veel mensen is dit wennen, maar gelukkig kun je haar nog altijd vinden als je zoekt op Antoinette de Jong.

Antoinette Rijpma - de Jong Instagram

Tegenwoordig is Instagram voor schaatsfans een waar walhalla. Al hun idolen posten hier hun verhalen, wat ze meemaken, of gewoon leuke foto’s. Als fan van Antoinette de Jong moet je haar account dan ook zeker volgen op Instagram. Antoinette deelt hier regelmatig foto’s en video’s van haar prestaties op de baan, maar er is ook genoeg ruimte voor leuke selfies en foto’s uit haar privéleven. Wil je niks missen van wat deze schaatster meemaakt? Je kunt Antoinette de Jong volgen via @_antoinettedejong.

Nieuws

Foto: Schaatsster Antoinette de Jong krijgt groot compliment over achterste

De beeldschone schaatster, Antoinette de Jong krijgt een flinke verrassing te zien wanneer ze aankomt in Noorwegen voor het WK.

Foto: Schaatsster Antoinette de Jong hint met open jasje naar pikante carrièreswitch

Antoinette de Jong is nog op het toppunt van haar schaatscarrière maar toch lijkt ze nu te twijfelen om een totaal andere weg in te slaan. Het is zelfs een erg pinkante carrière switch.

Foto: Het onverwachte dubbelleven van schaatsster Antoinette de Jong

Op de Olympische Spelen scoort Antoinette de Jong misschien niet heel erg goed, maar gelukkig heeft ze een dubbelleven om op terug te vallen. 

Nederlandse schaatssters gaan voor goud

Jutta Leerdam, Irene Schouten, Suzanne Schulting en Antoinette de jong deden dit weekend een gooi naar het goud. Maar wie was het beste?

Instagram Girls: Pip Pellens in chillpak, Dominique Hazeleger grijpt handjevol

De fijnste nieuwe foto's van Instagram! Dominique Hazeleger laat zien wat er achter de schermen bij een Miss-verkiezing gebeurt, Pip Pellens showt haar chillpakje, Antoinette de Jong stapt op de fiets en Jackie Groenen ziet haar lieve leeuwinnen weer!

Vergeet Jutta! Juich voor deze 3 Underdogs tijdens het schaatsen

Voor deze underdogs in het schaatsen moet je straks gaan juichen.

We willen meer Suzanne Schulting

Voor meer Suzanne in beeld, zal ze toch een overstap moeten wagen.

Profiel

Geboortedatum: 6 april 1995 Sterrenbeeld: Ram
Lengte: 1,73m
Relatie: Ja, met Coen Rijpma
Afkomst: Rottum, Friesland
Kinderen: Nee
Beroep: Schaatster
Instagram: De Instagram van Antoinette is @_antoinettedejong

Foto's