Vermaak TV / Series Dating Dinsdag: wat First Dates ons (niet) leert

Dating Dinsdag: wat First Dates ons (niet) leert

-

Dating Dinsdag: wat First Dates ons (niet) leert

Datum: 

Leestijd: 2 minuten

Categorie:

Op Dating-Dinsdag geven we je ongevraagd, maar zéér effectief dating-advies. Deze week: Wat kun je (niet) leren van First Dates?

Seks op de eerste date?

Het zal geen geheim voor je zijn dat de vrouwtjes net zoals ons óók aan seks denken. Die ‘bodyscan’ die we mannen dagelijks maken van alle vrouwelijke vormen om ons heen, die maken ze natúúrlijk ook van ons. Als dat niet zo was, dan leefden we nu ook niet met zo’n 7,7 miljard mensen op planeet Aarde.

Oké, daar is wel wat meer voor nodig, maar je weet wat daarmee bedoeld wordt. Vrouwen hebben ook libido. En met al die feministische bewegingen van tegenwoordig waar vrouwen ‘in hun kracht’ worden gezet, ziet het er naar uit dat vrouwen alleen maar meer uitgesprokener worden over hun lusten en verlangens. Maar… bespreek je zoiets tijdens je eerste date? Zo ja, hoe dan? Aan de hand van het onderstaande fragment adviseren we om in ieder geval om niet met de deur in huis te vallen met de woorden: “En als ik je nou gewoon pak?”

De gast in het fragment, die komt er nog redelijk goed van af, maar in het dagelijkse leven is deze tactiek een high risk, high reward. Grote kans dat je binnen vijf minuten buiten in de winterse kou staat met een roodgloeiende wang.

Je ex blijft thuis

Is je liefdesbootje op een rots geklapt en gezonken, dan brengt de bekende rebound relatie vaak uitkomst. Je kent het wel: je bent net gedumpt door je ex-vriendin en omdat je daar liever niet mee geconfronteerd wil worden, doe je alsof je een koele kikker bent en ga je op zoek naar een nieuw ‘smatje’.

Beter neem je eerst een ritje in de emotionele achtbaan, drink je een paar potten bier met je maten en heb je ‘t er over, in plaats van dat je overhaast in een huwelijksbootje stapt met de eerste de beste menselijke en vrouwelijke levensvorm die je tegenkomt. Die les hebben menig celeb ons al geleerd. Denk aan een Jennifer Lopez, Sylvie Meis en Miley Cyrus. Wil je het hebben over je ex? Doe dat dan in ieder geval niet tijdens je date!

Take it like a man

Het staat van te voren niet vast of cupido raak zal schieten tijdens je eerste date, zelfs niet tijdens je tweede of derde. In het spel der liefde kun je namelijk niet alleen afwijzen, je kunt ook afgewezen worden. En dat laatste kan voor nogal wat ‘ego-schade’ zorgen. Iets waar wij mannetjes wel gevoelig voor zijn. Het is dus beter om het gewoon te accepteren. Take it like a man.

Want zeg nou zelf, een mooi verhaal in elkaar knutselen voor je vrienden waaruit blijkt dat jij degene bent die afwijst, in plaats van afgewezen, is een beetje 2018 toch? Tegenwoordig doen we alles gewoon alles transparant. Daar houden de vrouwtjes ook van. Want als er een ding is waar menig vrouw van houdt, dan is het om te weten waar ze aan toe zijn. Daar worden ze rustig van. En laat dat dan weer een gevolg hebben waar wij mannen van houden: geen gezeik!

Wat vond je van dit artikel?

kleinduimpje
kleinduimpje
Huis-tuin-en-keuken-filosoof die elke bijzaak des levens overpeinst alsof het een levensbeschouwing is. Rijdt met motoren, al draait zijn schrijfmotor op koffie en het verlangen naar nicotine.

Artikel delen:

Net binnen

Verrassing voor Coen en Sander: Jo van Egmond-foto’s

Coen en Sander vragen, wij draaien! Hun vaste nieuwslezeres staat 'gewoon' op Mannenzaken.

#TBT: Jennifer Lawrence

Eerder maakte ze sneller films dan de camera kon draaien, maar toen trok ze zich even terug om vervolgens opnieuw terug te komen. Maar waarvoor?

Veronica van Hoogdalem op Mannenzakenmarkt

Deze muzikale krullenbol is na acht jaar weer beschikbaar!