Van Afsluitdijk naar #Virgildijk

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Gaan we de Afsluitdijk omdopen tot Virgildijk?

Lionel Messi ging er met de Ballon d’Or vandoor, maar de tweede plek van landgenoot Virgil van Dijk is natuurlijk ook erg lekker. Sterker nog: moeten we ’s lands belangrijkste verdediging niet vernoemen naar Virgil? Vind jij dit ook, teken dan onze petitie om de Afsluitdijk om te dopen tot de #Virgildijk!


Teken de petitie

Van Afsluitdijk naar #Virgildijk: teken de petitie!

Mag het een verrassing zijn dat niet Virgil maar Messi de beste voetballer van het afgelopen voetbaljaar werd? Eigenlijk niet. Nadat de andere concurrent (Cristiano Ronaldo, Juventus) niet aanwezig bleek te zijn tijdens het gala in Parijs, was er nog een kleine hoop. Maar, niet getreurd: we kunnen Virgil natuurlijk ook in ons land eren voor het afgelopen voetbaljaar én hem een boost te geven om Ons Oranje naar de eerste eindzege sinds ’88 te leiden.

Virgil als Afsluitdijk van Oranje

Want als een verdediger de Gouden Bal wil winnen, moet je een kampioen met je land zijn. Ja, dat bedoelen we letterlijk. De laatste verdediger die de grootste individuele voetbalprijs won, was de Italiaan Fabio Cannavarro. Cannavarro was een slager op voetbalschoenen die in 2006 als aanvoerder van de nationale ploeg de wereldbeker omhoog hield. Later dat jaar zou hij dus verkozen worden als Gouden Bal-winnaar.

Die eer krijgt Virgil dit jaar dus niet. Hij kon wel Oranje-collega Matthijs de Ligt feliciteren met de titel beste speler tot 21 jaar, maar daar schiet je natuurlijk niet veel mee op. Aan de andere kant: wanneer de verkiezing alleen mensen betrof, had onze Virgil geen last van de buitenaardse kwaliteiten van Messi en kreeg je het onderstaande beeld naast De Ligt zijn prijs. (tekst gaat onder foto verder)

Virgildijk logisch vervolg

Een winnaar als Virgil wordt waarschijnlijk niet graag tweede. Daarom lijkt het een puik plan om een van de belangrijkste defensieve mogelijkheden van ons land naar Virgil te vernoemen. Zoals de Amsterdam ArenA de Johan Cruijff ArenA werd, zo staat de Afsluitdijk vanaf vandaag te boek als de ‘Virgildijk’.

Op dit moment verschillen deze topverdedigers alleen qua naam. Zoals de Afsluitdijk ons behoedt voor de gevolgen van de golven van de zee, zo zorgt Virgil ervoor dat de afgelopen jaren onze voetbaldefensie niet overstroomd. Vigril is daarnaast minimaal zo breed als de dijk tussen het IJsselmeer en de Waddenzee. Daarnaast dienen beiden met zijn strakke (afgetraind) design en uitstekende benaderbaarheid als één van ’s lands belangrijkste blikvangers.

Er is echter nog één mogelijkheid om de Ballon d’Or volgend jaar alsnog in de wacht te slepen. Dat is, niet geheel verrassend, een eindtoernooi op je naam schrijven. Het bewijs ligt niet alleen bij de laatste Gouden Bal-verdediger, maar ook bij de winnaar van de Ballon d’Or Femine. Daar won een Amerikaanse suikerspin van onder andere Lieke Martens, Sari van Veenndaal en Vivianne Miedema. Dit trio Oranje Leeuwinnen kunnen samen met Virgil op zoek naar sportieve revanche. Maar, tot die tijd zullen we ons best doen om de Virgildijk realiteit te laten worden.


Teken de petitie

Van Afsluitdijk naar #Virgildijk: teken de petitie!

Laatste nieuws

Foto: Anna Nooshin laat inhoud van zeer luchtig topje zien

Anna Nooshin heeft het waarschijnlijk erg warm, want ze laat zomaar alle inhoud van haar luchtige topje zien...

Foto: Spelersvrouw Jaimy Kenswiel knalt bijna uit haar topje

De prachtige vriendin van Denzel Dumfries, namelijk Jaimy Kenswiel, weet bijna uit haar topje te knallen op deze verleidelijke foto.

Foto: Suzanne Schulting maakt New York onveilig in minuscuul jurkje

Het is in Nederland nog veel te koud, maar aan de andere kant van de oceaan loopt Suzanne Schulting in een minuscuul jurkje rond.