Van Afsluitdijk naar #Virgildijk

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Gaan we de Afsluitdijk omdopen tot Virgildijk?

Lionel Messi ging er met de Ballon d’Or vandoor, maar de tweede plek van landgenoot Virgil van Dijk is natuurlijk ook erg lekker. Sterker nog: moeten we ’s lands belangrijkste verdediging niet vernoemen naar Virgil? Vind jij dit ook, teken dan onze petitie om de Afsluitdijk om te dopen tot de #Virgildijk!


Teken de petitie

Van Afsluitdijk naar #Virgildijk: teken de petitie!

Mag het een verrassing zijn dat niet Virgil maar Messi de beste voetballer van het afgelopen voetbaljaar werd? Eigenlijk niet. Nadat de andere concurrent (Cristiano Ronaldo, Juventus) niet aanwezig bleek te zijn tijdens het gala in Parijs, was er nog een kleine hoop. Maar, niet getreurd: we kunnen Virgil natuurlijk ook in ons land eren voor het afgelopen voetbaljaar én hem een boost te geven om Ons Oranje naar de eerste eindzege sinds ’88 te leiden.

Virgil als Afsluitdijk van Oranje

Want als een verdediger de Gouden Bal wil winnen, moet je een kampioen met je land zijn. Ja, dat bedoelen we letterlijk. De laatste verdediger die de grootste individuele voetbalprijs won, was de Italiaan Fabio Cannavarro. Cannavarro was een slager op voetbalschoenen die in 2006 als aanvoerder van de nationale ploeg de wereldbeker omhoog hield. Later dat jaar zou hij dus verkozen worden als Gouden Bal-winnaar.

Die eer krijgt Virgil dit jaar dus niet. Hij kon wel Oranje-collega Matthijs de Ligt feliciteren met de titel beste speler tot 21 jaar, maar daar schiet je natuurlijk niet veel mee op. Aan de andere kant: wanneer de verkiezing alleen mensen betrof, had onze Virgil geen last van de buitenaardse kwaliteiten van Messi en kreeg je het onderstaande beeld naast De Ligt zijn prijs. (tekst gaat onder foto verder)

Virgildijk logisch vervolg

Een winnaar als Virgil wordt waarschijnlijk niet graag tweede. Daarom lijkt het een puik plan om een van de belangrijkste defensieve mogelijkheden van ons land naar Virgil te vernoemen. Zoals de Amsterdam ArenA de Johan Cruijff ArenA werd, zo staat de Afsluitdijk vanaf vandaag te boek als de ‘Virgildijk’.

Op dit moment verschillen deze topverdedigers alleen qua naam. Zoals de Afsluitdijk ons behoedt voor de gevolgen van de golven van de zee, zo zorgt Virgil ervoor dat de afgelopen jaren onze voetbaldefensie niet overstroomd. Vigril is daarnaast minimaal zo breed als de dijk tussen het IJsselmeer en de Waddenzee. Daarnaast dienen beiden met zijn strakke (afgetraind) design en uitstekende benaderbaarheid als één van ’s lands belangrijkste blikvangers.

Er is echter nog één mogelijkheid om de Ballon d’Or volgend jaar alsnog in de wacht te slepen. Dat is, niet geheel verrassend, een eindtoernooi op je naam schrijven. Het bewijs ligt niet alleen bij de laatste Gouden Bal-verdediger, maar ook bij de winnaar van de Ballon d’Or Femine. Daar won een Amerikaanse suikerspin van onder andere Lieke Martens, Sari van Veenndaal en Vivianne Miedema. Dit trio Oranje Leeuwinnen kunnen samen met Virgil op zoek naar sportieve revanche. Maar, tot die tijd zullen we ons best doen om de Virgildijk realiteit te laten worden.


Teken de petitie

Van Afsluitdijk naar #Virgildijk: teken de petitie!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Famke Louise laat haar verrukkelijke vormen zien in roze sportpakje

We hebben de mooie Famke Louise wel vaker gezien in een strak pakje, maar de video die ze nu heeft gedeeld krijgen wij het wel heel erg warm van.

Foto: Lesley Versprille (26) buigt voorover in piepklein pakje

Lesley Versprille laat zien hoe lenig ze is door eens flink voorover te buigen. Dit doet ze in een piepklein pakje...

Foto: Robin Hamersteen (34) komt zeiknat zonder topje het water uit

Robin Hamersteen trakteert met heerlijke beelden! Het model komt op magistrale wijze het water uitgelopen...