Rico Verhoeven is de kickbokskoning

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 2 minuten

Rico Verhoeven bewijst maar weer eens dat hij de ongeslagen King of Kickboxing is. Tijdens het Glory-zwaargewichtentoernooi pakte de Brabander de winst. De 9-voudig wereldkampioen laat genadeloos zien waarom hij één van de beste kickboksers aller tijden is.

Al sinds 2014 is Rico Verhoeven de zwaargewichtkampioen van Glory. Tijdens het toernooi kwam Rico zijn eer en reputatie als kampioen verdedigen. En dat is hem goed gelukt. Hij heeft het viermanstoernooi in Ahoy overtuigend gewonnen. Na een overwinning op Hesdy Gerges moest Rico het opnemen tegen Tarik Khbabez.

Herrie met Hesdy

Slechts tien dagen voor het gevecht wist Hesdy Gerges dat hij de Brabantse titaan moest bevechten. In aanloop naar het potje knokken maakte de twee al flink ruzie met elkaar. Hesdy noemde Rico ‘niet mijn type mens’. Ook wel logisch, want in 2019 kwam het al bijna tot een ontploffing. Na een opmerking van Hesdy destijds noemde Rico hem een pannenkoek en zou hij Hesdy de hele ring door slaan. Gelukkig lijkt alle frustratie nu eruit geslagen. Na het gevecht werd Rico sportief gefeliciteerd door zijn tegenstander.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rico Verhoeven (@ricoverhoeven)

The final countdown

Rico begon vol concentratie aan de finale. Daarin stond hij tegenover een gehavende Tarik Khbabez. De laatste twintig seconden schopte hij Tarik twee keer neer. Tarik blesseerde waarschijnlijk bij een van die vallen zijn hand, waaraan hij een tijdje geleden geopereerd was. De vechter moest noodgedwongen opgeven. Zo werd het dus een walk in the park voor Rico.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rico Verhoeven (@ricoverhoeven)

Rico hapt in chocoladereep

Na het gevecht dook Rico niet meteen op de volgende tegenstander, maar op een reep chocolade. Vanwege het gevecht had Rico zich aan een streng dieet gehouden. Geen excuusjes in de ring. Rico wil er letterlijk alles aan doen om de beste te blijven. Nu mag hij gelukkig weer ontspannen en zich focussen op andere dingen. “Iedereen weet wel waar mijn ambities naast het kickboksen liggen”, zei Rico. De Kickbox koning is namelijk al een tijdje bezig als acteur, al kan hij nog niet zeggen waar we hem als volgende in kunnen bewonderen. “Er komen echt hele toffe dingen aan, jullie gaan het vanzelf zien.”

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Rebelse Babette van Veen te braaf voor GTST geworden

Wie kent haar niet? Babette van Veen is een van de boegbeelden van Goede Tijden,  Slechte Tijden. Toch lijkt het soap-doek nu definitief te vallen voor Babette.

Hoe is het nu met Anna Nooshin?

Ze kwam jarenlang wekelijks op tv met Holland's Next Top Model. Hoe blijven we in de tussentijd op de hoogte van wat presentatrice Anna Nooshin allemaal uitspookt? Hoog tijd om even te kijken hoe het met haar is...

Mannen van Veronica Inside gaan stuk om onherkenbare topspits

"Die is dikker dan Jan Boskamp!" roept René van der Gijp. Maar over welke voormalig topspits hebben ze het hier eigenlijk?

Gerelateerde berichten

Gerelateerde berichten