Wat je kunt verwachten bij het huren van een opslagruimte

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het kan wel eens onduidelijk zijn wat je allemaal moet verwachten bij het huren van een opslagruimte. Vandaar dat we in deze blog stap voor stap zullen uitleggen hoe het proces zich voortborduurt.

Opslagruimte huren stap 1: De locatie en grootte bepalen

Als je van plan bent een opslagruimte te huren dan moet je natuurlijk wel van tevoren duidelijk hebben wat je precies wilt. Zo moet je ten eerste bepalen op welke locatie je de opslagbox wilt. Over het algemeen zijn opslagruimtes in het centrum van grote steden een stuk duurder dan een opslagbox die een beetje buitenaf ligt. Bij het oriënteren kun je hier rekening mee proberen te houden als dit voor jou van belang is. Een opslagruimte huren in Amsterdam is bijvoorbeeld een stuk goedkoper als je kiest voor een garagebox die net wat meer buitenaf ligt.

Meet de spullen voor je opslagruimte op

Naast de ligging van de opslagruimte is de prijs ook zeer afhankelijk van het formaat van de opslagbox zelf. Om te voorkomen dat je straks een opslagbox huurt waar je de helft van de ruimte niet gebruikt kun je het best eerst je spullen opmeten. Als je duidelijk hebt wat je wilt opslaan in je garagebox kun je dit eenvoudig meten met een rolmaat en vervolgens berekenen hoeveel kubieke meter je nodig hebt.

Opslagruimte huren stap 2: Het transport

Als je eenmaal hebt bepaald welke opslagruimte je wilt huren is het nog belangrijk dat je spullen eenvoudig vervoert kunnen worden naar de opslagbox. Bekijk van tevoren of er voldoende parkeergelegenheid is en of je bij je garagebox gemakkelijk kunt in- en uitladen. Afhankelijk van de spullen die je wilt opslaan kun je ervoor kiezen om deze zelf te vervoeren met de auto en eventueel aanhangwagen. Als je veel grote spullen wilt transporteren, bijvoorbeeld meubels, is het misschien verstandiger om een verhuisbedrijf hiervoor te benaderen.

Opslagruimte huren extra tips

Als je de keuze maakt voor een opslagruimte aanbieder moet je wel goed letten op verschillende secundaire voorwaarden. Let er bijvoorbeeld goed op dat de opslagbox goed is beveiligd, goed wordt onderhouden en dat je niet komt te zitten met onverwachte kosten die van tevoren niet of onduidelijk waren afgesproken!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Dit is de bloedmooie vriendin van Wimbledon-held Botic van de Zandschulp

Botic van de Zandschulp haalde een fantastisch resultaat in Wimbledon. Dat is ook niet zo gek, aangezien dit de dame is die hem aanmoedigde. 

Video: Amber Brantsen blaast ruzie tussen Hamilton en Verstappen nieuw leven in bij Viaplay

Amber Brantsen heeft geleerd dat een beetje sensatie geen kwaad kan dit seizoen bij de Formule 1. Kijk maar wat ze doet. 

Foto: Maan de Steenwinkel floept bijna uit haar topje tijdens wild optreden

Maan de Steenwinkel is een prachtige zangeres met een geweldig lichaam. Soms zit een ongeluk echter in een klein hoekje.