Wat je kunt verwachten bij het huren van een opslagruimte

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het kan wel eens onduidelijk zijn wat je allemaal moet verwachten bij het huren van een opslagruimte. Vandaar dat we in deze blog stap voor stap zullen uitleggen hoe het proces zich voortborduurt.

Opslagruimte huren stap 1: De locatie en grootte bepalen

Als je van plan bent een opslagruimte te huren dan moet je natuurlijk wel van tevoren duidelijk hebben wat je precies wilt. Zo moet je ten eerste bepalen op welke locatie je de opslagbox wilt. Over het algemeen zijn opslagruimtes in het centrum van grote steden een stuk duurder dan een opslagbox die een beetje buitenaf ligt. Bij het oriënteren kun je hier rekening mee proberen te houden als dit voor jou van belang is. Een opslagruimte huren in Amsterdam is bijvoorbeeld een stuk goedkoper als je kiest voor een garagebox die net wat meer buitenaf ligt.

Meet de spullen voor je opslagruimte op

Naast de ligging van de opslagruimte is de prijs ook zeer afhankelijk van het formaat van de opslagbox zelf. Om te voorkomen dat je straks een opslagbox huurt waar je de helft van de ruimte niet gebruikt kun je het best eerst je spullen opmeten. Als je duidelijk hebt wat je wilt opslaan in je garagebox kun je dit eenvoudig meten met een rolmaat en vervolgens berekenen hoeveel kubieke meter je nodig hebt.

Opslagruimte huren stap 2: Het transport

Als je eenmaal hebt bepaald welke opslagruimte je wilt huren is het nog belangrijk dat je spullen eenvoudig vervoert kunnen worden naar de opslagbox. Bekijk van tevoren of er voldoende parkeergelegenheid is en of je bij je garagebox gemakkelijk kunt in- en uitladen. Afhankelijk van de spullen die je wilt opslaan kun je ervoor kiezen om deze zelf te vervoeren met de auto en eventueel aanhangwagen. Als je veel grote spullen wilt transporteren, bijvoorbeeld meubels, is het misschien verstandiger om een verhuisbedrijf hiervoor te benaderen.

Opslagruimte huren extra tips

Als je de keuze maakt voor een opslagruimte aanbieder moet je wel goed letten op verschillende secundaire voorwaarden. Let er bijvoorbeeld goed op dat de opslagbox goed is beveiligd, goed wordt onderhouden en dat je niet komt te zitten met onverwachte kosten die van tevoren niet of onduidelijk waren afgesproken!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Real Madrid-speler Jude Bellingham heeft razend knappe Nederlandse vriendin (foto’s!)

Deze mooie Nederlandse meid blijkt de vlam van Real Madrid superster Jude Bellingham te zijn!

Yvonne Coldeweijer belooft lijpe juice: ‘Wat deed Marco Borsato bij ander 16-jarig meisje?’

Yvonne Coldeweijer gaat nog een stapje verder met het uitbrengen van de lijpste juice. Ze heeft zelfs de laatste roddels over de dingen die Marco Borsato bij een 16-jarig meisje heeft gedaan. 

Hélène Hendriks en Merel Ek innig gespot in zeer weinig verhullende jurkjes (Foto’s!)

Knappe presentatrice Hélène Hendriks en politiek verslaggeefster Merel Ek laten zich van een hele andere kant bewonderen!