#TBW: Dolly Parton

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Als Dolly Parton kinderen had gehad, dan zou zij de meest bekende MILF ter aarde zijn. Met haar 74 jaar staat ze nog midden in het leven. Een explosie van energie zo dol(ly) is ze. Daarom is het tijd om Dolly en haar meiden in het zonnetje te zetten. We konden écht niet wachten, dus daarom deze keer een #ThrowbackWednesday.

De Amerikaanse country zangeres die bekend werd met hits als Jolene heeft nog grootse plannen voor de komende jaren. Zo wil Dolly haar fotoshoot voor Playboy uit 1978 graag overdoen. Playboy zal die maand waarschijnlijk een piek zien onder de bejaarden lezers. De opa’s zullen na de Bunny Parton editie ook eindelijk weer hun piek kunnen zien.

“Ik ben niet van plan met pensioen te gaan. Ik ben net 74 geworden en ik wil weer op de cover van Playboy Magazine staan als ik 75 ben.”

View this post on Instagram

Where the magic happens ✨

A post shared by Dolly Parton (@dollyparton) on

Country Doll

Dolly timmerde in haar beginjaren veel aan de muzikale weg. Ze verhuisde naar Nashville na haar middelbare school. De kleine Dol ging van optredens in clubs en barren naar televisie programma’s en platencontracten. Haar opgewekte persoonlijkheid, mooie blonde koppie en sprankelende en scherpe persoonlijkheid werd door veel mensen verwelkomt.

Amerika wist ze snel te veroveren met haar rauwe stem en twee stevige hulpstukken. Haar grote doorbraak in Nederland kwam pas in 1983 toen I will always love you de op één na hoogste positie in de hitlijsten scoorde. 

https://www.instagram.com/p/B8kDFV_FLCj/

Dollywood

Ze heeft misschien geen lachende muis of volk van Laaf, maar Dolly Parton heeft wonderbaarlijk genoeg haar eigen themapark: Dollywood, gelegen bij de Smoky Mountains. Dat is trouwens niet de enige attractie die ze bezit. In Pigeon Forge, de voormalige thuisbasis van de ster heeft staat ook de Dolly Parton Parkway, het Dolly Radio station en nog veel meer. Dolly is met haar onthullende outfits en wilde, explosieve lokken wel gelijk een aantrekkelijkere mascotte dan bijvoorbeeld een Mickey of Pardoes.

Een mode doll(y)

Toch blijft Dolly zich innoveren. Na zangeres, s**s symbool en entertainer te zijn geweest begon Dolly op haar 73e aan een carrière in de mode. Samen met managementbureau IMG besloot Dolly een eigen lijn kleding, sieraden en accessoires uit te brengen; producten voor de fans die nog jarenlang willen genieten van hun eigen kleine beetje Dolly. “Misschien zien jullie mijn hoofd nog wel eens op een mok!” grapte ze toen nog. Misschien nog zo’n gek idee niet. Haar gezicht was ook een tijdje prominent te zien op de kleding van Gucci.

Heartstrings

Tegenwoordig heeft Dolly ook haar eigen televisieshow. Dolly Parton’s Heartstrings is gebaseerd op een paar van haar bekendste nummers: JoleneTwo Doors DownIf I Had WingsCracker JackDown From DoverSugar HillJ.J. Sneed én These Old Bones. Elke aflevering vertelt een bijzonder verhaal.

Hoewel Dolly geen geweldige actrice is doet ze het veel beter dan véél andere zangers en zangeressen die de overstap maken naar tv. Heartstrings is te zien op Netflix. Het is hopen dat Dolly de 75 haalt, want dan kunnen we op de valreep nog genieten van de Bunny Parton Playboy editie!

Laatste nieuws

Video: Roxane Knetemann en Hélène Hendriks krijgen het warm van paaldans-act

Roxane Knetemann is erg dankbaar voor haar optredens bij VI, tenminste, behalve haar laatste optreden dan. Daar was ze flink van in de war.

Foto: Kelly Piquet deelt fijne strandfoto na enorme racismeboete voor vader Nelson Piquet

Kelly Piquet heeft een leuke nieuwe foto gedeeld als goedmakertje voor haar vaders harde woorden. En haar fans vinden dat best fijn. 

Video: Jutta Leerdam bewijst in mini-jurkje dat ze écht met Jake Paul aan het daten is

De knappe koningin van de Nederlandse schaatsbaan, Jutta Leerdam, is gespot met een van Amerika's grootste YouTube sensaties.